Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poprawka 1/2021 - głosowanie i wyniki

Bodzip
24.01.21, 12:28
popRAWka 1/2021 - Głosowanie i wyniki

Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 1/2021 popRAWki.
Mamy 13 prac więc
można głosować maksymalnie na 3 prace
. Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż trzy prace.

Termin głosowania 3 dni, czyli do 27.01.21 (środa) + dodatkowo cała reszta dzisiejszej niedzieli :)

Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv

Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.

Autorem pliku RAW jest paparapa, który zgodził się przesłać plik na inaugurację.

Dla chętnych do pobrania paczka z pracami

229846

Zdjęcie poglądowe

229832

Propozycje poprawkowe:

1. paparapa
229833

2. Cru
229834

3. sikor
229835

4. gulasz
229836

5. Bodzip
229837

6. Wiejo
229838

7. fret
229839

8. a123
229840

9. Mirek63
229841

10. DzejPi
229842

11. rabbit
229843

12. jck
229844

13. Marek61
229845

fret
24.01.21, 15:07
Może fajnie by było, gdyby każdy pisał na jakim monitorze obrabiał zdjęcie? Kolorystyka niektórych prac robi duże wrażenie :)

Rysiek_O
24.01.21, 15:15
Może fajnie by było, gdyby każdy pisał na jakim monitorze obrabiał zdjęcie? Kolorystyka niektórych prac robi duże wrażenie :)
Za to niebo i ciemne krzaczory na dole autora pierwowzoru powinno się wychłostać :grin::lol::evil:

fret
24.01.21, 15:19
Ja bym raczej chłostał za obłąkane hadeerowanie. Dochodzę do wniosku, że możliwość nieograniczonego wyciągania z cienia, to wada matrycy, jeśli nie ma się umiaru ;)

gulasz
24.01.21, 15:23
Ja bym raczej chłostał za obłąkane hadeerowanie. Dochodzę do wniosku, że możliwość nieograniczonego wyciągania z cienia, to wada matrycy, jeśli nie ma się umiaru ;)
o to to - podobne mam odczucia
a o kolory niektorych bede dopytywac po glosowaniu
moze faktycznie to kwestia slabej kalibracji monitora ...

fret
24.01.21, 15:37
...
moze faktycznie to kwestia slabej kalibracji monitora ...

I tu czasem można się zdziwić :D

Kończę narzekanie, bo moje dzieło też niestety nie jest doskonałe :mrgreen:

paparapa
24.01.21, 16:24
Za to niebo i ciemne krzaczory na dole autora pierwowzoru powinno się wychłostać :grin::lol::evil:
@Rysiek_O (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13975) Czuję się wychłostany .:mrgreen:
Tylko mam wrażenie,że chciałbyś troszkę za łatwo mieć. :) Prosiłbym przy okazji o wyjaśnienie, co jest nie tak z tym niebem.

@fret (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=12903) Odpowiedź mz jest prosta. Na nieskalibrowanym TN :). Temat odbija się czkawką od lat, i raczej nie ma szansy na wyeliminowanie problemu.
Sam też nie jestem zachwycony swoją pracą, bo widać tu że można to było zrobić inaczej :).

Rysiek_O
24.01.21, 16:24
paparapa bez urazy :grin:. Troszkę za łatwo?? Pracuję tylko w LR, próbowałem coś wyrzeźbić, ale brak było akceptowalnych efektów. To chyba za wysokie progi na moje nogi...
Chyba nie da się przeskoczyć z przedszkola do klasy maturalnej :eek:

fret
24.01.21, 16:58
...Odpowiedź mz jest prosta. Na nieskalibrowanym TN :)....

To prawdopodobne, ale nie pewne. Były już przypadki produkowaniu koszmarków na skalibrowanych monitorach. Ostateczną decyzję podejmuje jednak człowiek. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak pipeta i porównanie kolorystyki z innymi zdjęciami z sieci. Brak dobrego monitora da się w dużym stopniu obejść.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Poza tym głosujcie, niech Bodzip przecieka ;)

Trzeba zmienić belkę, aktualna ciągle zachęca do pobierania pliku.

Bodzip
24.01.21, 17:14
Bo wiesz, dorwali się do czegoś innego niż ORF czy RW2 i... szaleją, szaleją :mrgreen:

@fret (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=12903) Odpowiedź mz jest prosta. Na nieskalibrowanym TN :). Temat odbija się czkawką od lat, i raczej nie ma szansy na wyeliminowanie problemu.
Sam też nie jestem zachwycony swoją pracą, bo widać tu że można to było zrobić inaczej :).
Ja zawsze tak mam - wydaje mi się, że dobrze zrobiłem a jak zobaczę inne to sobie myślę: porażka.

To prawdopodobne, ale nie pewne. Były już przypadki produkowaniu koszmarków na skalibrowanych monitorach. Ostateczną decyzję podejmuje jednak człowiek. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak pipeta i porównanie kolorystyki z innymi zdjęciami z sieci. Brak dobrego monitora da się w dużym stopniu obejść.
Trochę się nauczyłem omijać ograniczenia mojego monitora.
- Bodzip będzie przeciekał,belka zgłoszona do powieszenia

gulasz
24.01.21, 17:19
Ja zawsze tak mam - wydaje mi się, że dobrze zrobiłem a jak zobaczę inne to sobie myślę: porażka.

tez bym swoje teraz jeszcze poprawila ;)
standard ;)

Bodzip
24.01.21, 17:23
standard ;)
Ha, ha ha - miałem możliwość podejrzeć inne przed wysłaniem mojej... na razie mam zero głosów :mrgreen:

paparapa
24.01.21, 17:31
@paparapa (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=50325) bez urazy :grin:. Troszkę za łatwo?? Pracuję tylko w LR, próbowałem coś wyrzeźbić, ale brak było akceptowalnych efektów. To chyba za wysokie progi na moje nogi...
Chyba nie da się przeskoczyć z przedszkola do klasy maturalnej :eek:

Ja się nie obrażam. Ubawiło mnie to zacnie :). Wydaje mi się, że nie popatrzyłeś na parametry ekspozycji. Zwróć uwagę, że w celu eliminacji przepałów naświetliłem to zdjęcie z -1.7 EV. Było tak mocne niskie słońce, że wszystkie jasne rzeczy prawie "świeciły".
Było trzeba to w obróbce skorygować i robić z całym zdjęciem i niebem co chcesz.

Ja akurat uciekłem z Lr bo nie potrafiłem w nim poradzić sobie z edycją zdjęć. Jakoś nie czuję Lr.

Masz rację, że ostateczne decyzje podejmują ludzie :). A koszmarki powstają często gdy "edytora" poniesie fantazja, a materiał który jest obrabiany nie stawia oporów :). Jest coś na rzeczy w tym co Bogdan napisał. Dało się suwaki przesunąć dalej, to czemu nie zrobić tego....
A potem podczas konfrontacji jest zdziwienie. To na pewno moja praca? :mrgreen:

jkr
24.01.21, 18:22
@paparapa (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=50325) bez urazy :grin:. Troszkę za łatwo?? Pracuję tylko w LR, próbowałem coś wyrzeźbić, ale brak było akceptowalnych efektów. To chyba za wysokie progi na moje nogi...
Chyba nie da się przeskoczyć z przedszkola do klasy maturalnej :eek: Dlatego zrezygnowałem, za cienki jestem do takich zdjęć.

sikor
24.01.21, 21:22
standard ;)

Tak jak każdy. Dopiero jak popatrzymy co można było zrobić to przychodzi refleksja - za mało tego, za dużo tamtego. Samo życie :lol:

Ha, ha ha - miałem możliwość podejrzeć inne przed wysłaniem mojej... na razie mam zero głosów :mrgreen:

Podglądacz :shock:

Cru
24.01.21, 21:25
Siema!
Dołożyłem swoją cegiełkę :)

fret
24.01.21, 22:07
Nic nie przecieka? :shock:

Bodzip
24.01.21, 22:31
Nic nie przecieka? :shock:
Przecieka :mrgreen:
Na pierwszym miejscu jedna praca
Oczko niżej - jedna praca
Oczko niżej - jedna praca
Jeszcze jedno oczko niżej - 4 prace
Bez głosu - 3 prace.
...
ps. stary jestem, wyspać się nie dasz seniorowi :mrgreen:

gulasz
24.01.21, 23:38
O dziewiątej spać - toż to grzech nawet jak na seniora :mrgreen:

fret
25.01.21, 10:17
Głosujcie! Nie pozwólcie Bodzipowi przespać całego dnia! :mrgreen:

Bodzip
25.01.21, 10:43
Sypie na potęgę, Marysia mnie z wyra wywaliła :mrgreen: henry1 - ratuj, mam mało głosów !!! Moje zdjęcie jest najmojsze, a Ty gdzie ???

paparapa
25.01.21, 11:30
Sypie na potęgę, Marysia mnie z wyra wywaliła :mrgreen: @henry1 (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=3133) - ratuj, mam mało głosów !!! Moje zdjęcie jest najmojsze, a Ty gdzie ???

Musisz iść zdjęcia robić :)

gulasz
25.01.21, 12:06
Słusznie gada

Sypie na potęgę, Marysia mnie z wyra wywaliła :mrgreen: henry1 - ratuj, mam mało głosów !!! Moje zdjęcie jest najmojsze, a Ty gdzie ???
Eeee czyli progres bo było zero z tego co się chwaliles ;)

Bodzip
25.01.21, 12:24
Słusznie gada

Eeee czyli progres bo było zero z tego co się chwaliles ;)
Aż hłe hłe hłe :mrgreen:
Glosujcie towarzysze i towarówki bo tylko... no, mniej głosów niż zdjęć i drugiego przecieku nie doczekacie :-P

fret
25.01.21, 19:57
Zaczynam mieć stracha, że dzisiaj się wyśpisz :(

Rysiek_O
25.01.21, 21:33
Aż hłe hłe hłe :mrgreen:
Glosujcie towarzysze i towarówki bo tylko... no, mniej głosów niż zdjęć i drugiego przecieku nie doczekacie :-P

Zaczynam mieć stracha, że dzisiaj się wyśpisz :(

To może ja... Za kolegi bym głosował... albo za dwóch kolegów nawet...:mrgreen:

Bodzip
26.01.21, 11:18
To może ja... Za kolegi bym głosował... albo za dwóch kolegów nawet...:mrgreen:
Rysiu, to nie sejm :mrgreen:

Jeszcze jeden i będzie przeciek :)

fret
26.01.21, 11:22
Jednak jest kultura w narodzie, mogłeś się spokojnie wyspać :mrgreen:

Bodzip
26.01.21, 11:23
Jednak jest kultura w narodzie, mogłeś się spokojnie wyspać :mrgreen:
Doceniam :mrgreen:
Tyle, że Jagna mi nie dała, rozwaliła się na mojej połówce łóżka i wisiałem na skraju. Za to dwie baby miały luksus :roll:

paparapa
26.01.21, 11:45
Doceniam :mrgreen:
Tyle, że Jagna mi nie dała, rozwaliła się na mojej połówce łóżka i wisiałem na skraju. Za to dwie baby miały luksus :roll:

Nie dość, że śpisz pewnie na tej "mniejszej połowie" łóżka .... :mrgreen:, to jeszcze się rozpychają .... koszmar :).

fret
26.01.21, 12:49
W nocy się nie wyspał to teraz odsypia, a przecieku brak... :roll:

Bodzip
26.01.21, 13:14
Jestem, jestem. Byłem wyprowadzić blondynkę :)

- jedna praca na pierwszym miejscu, ze sporą przewagą,
- trzy oczka mniej - jedna praca,
- oczko mniej - też jedna praca,
- na kolejnym miejscu aż 4 prace,
- bez głosu - sztuka, raz, uno, adin, ein, one

:mrgreen:

fret
26.01.21, 13:41
Czyli praktycznie już wiesz kto wygrał :mrgreen:

gulasz
26.01.21, 18:51
już nie narzekaj - jedna z tych "bab" jakżeś to ujął nosi Ci szklarnie - więc musi być wypoczęta ;) :mrgreen:

fret
26.01.21, 20:20
Ta, która nosi jest ok, ale ta druga... Wypycha z łóżka, włazi bez sensu w kadr i jeszcze chce spacerować w porze przeciekania. Jak tu nie narzekać??? :roll:

gulasz
26.01.21, 21:04
Ta, która nosi jest ok, ale ta druga... Wypycha z łóżka, włazi bez sensu w kadr i jeszcze chce spacerować w porze przeciekania. Jak tu nie narzekać??? :roll:
fakt - zachowałam się jak gówniarz :mrgreen:
narzekajta :mrgreen: do woli :!:

Bodzip
26.01.21, 21:31
fakt - zachowałam się jak gówniarz :mrgreen:
narzekajta :mrgreen: do woli :!:
I tak Cię kocham :mrgreen:

Marek61
26.01.21, 22:13
Pierwsze w tym roku głosowanie se poszło...:)
Pozdrawiam.

fret
27.01.21, 12:15
Pora zająć miejsce w fotelu i czekać na wyniki :cool:
Wielce mnie interesuje, czy wygrała jedna z klasycznych interpretacji, czy któraś poczyniona z większą fantazją? :)

Bodzip
27.01.21, 13:00
Zwycięzca pierwszej inauguracyjnej edycji w 2021 r. jest Cru
Drugie miejsce przypadło dla Mirek63
I jeszcze na pudle paparapa
Gratulacje :)

fret
27.01.21, 13:13
Gratki dla pudlarzy :) Zaskoczyła mnie interpretacja kolorów paparapa-y, szczególnie ta radioaktywna zieleń ;)

Cru
27.01.21, 14:17
To się porobiło.
Dziękuję za głosy na moją wersję i gratuluję pozostałym uczestnikom. [emoji846]

Coś tam podeślę kierownikowi na skrzyneczkę...

Bodzip
27.01.21, 14:53
To się porobiło.
Dziękuję za głosy na moją wersję i gratuluję pozostałym uczestnikom. [emoji846]

Coś tam podeślę kierownikowi na skrzyneczkę...
No właśnie, czekam :)
Pozwolę sobie zauważyć, że Twoja fota będzie ciut później. Dostałem mały zapas na start, a obiecałem, więc następna do zabawy pójdzie fotografia Camilo. Dzięki wszystkim za udział tak w obróbce jak i w głosowaniu.
Wieczorem wstawię pierwszą tabelkę. Teraz... no cóż, Marysia mi kazała odkurzać :roll: Ludzie, co to się dzieje :evil:

Cru
27.01.21, 14:54
To dobrze, nie muszę się spieszyć [emoji846]

Bodzip
27.01.21, 18:41
Tabelka z punktami :)

229936

jkr
27.01.21, 19:17
Gratuluję zwycięzcy.

fret
27.01.21, 19:31
Nie rozumiem tej punktacji :(

gulasz
27.01.21, 19:40
Bodzio powinnam mieć wraz z fretem 7 miejsce
Tak samo jak Bodzip i rabbit 9

fret
27.01.21, 19:47
Tako rzecze regulamin:

Zasady punktacji:
W cyklu składającym się z 10 Edycji popRAWek obowiązuje punktowanie za zajęte miejsce podczas głosowania w/g schematu miejsce / punkty:
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
Od miejsca 13-tego i dalej będzie przyznawany 1 pkt. Obojętnie czy praca na miejscu 13 (lub niżej tj. 14, 15 itd.) uzyskała głos/y czy miała zero głosów.
Gdy praca nie uzyska żadnego głosu, a zajmie punktowane miejsce (może być w przypadku niskiej frekwencji) otrzyma tylko 1 punkt.
Uczestnictwo w rankingu nie jest obowiązkowe. Jeśli ktoś sobie tego nie życzy należy wysłać taką informację prowadzącemu popRAWkę.

Bodzip
27.01.21, 19:49
Bodzio powinnam mieć wraz z fretem 7 miejsce
Tak samo jak Bodzip i rabbit 9
Wytłumacz, bo zgłupiałem :roll:
... z regulaminu: W cyklu składającym się z 10 Edycji popRAWek obowiązuje punktowanie za zajęte miejsce podczas głosowania w/g schematu miejsce / punkty:1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
===edit---
dobra, już wiem, zaraz poprawię. Wybaczcie początkująccemu.

fret
27.01.21, 19:51
gulasz, fret - 7 pkt.
bodzip rabbit - 5 pkt.
wiejo, marek61 - 3 pkt.
dzejpi - 1 pkt.

helmuth
27.01.21, 20:07
To ja (nie chwaląc się) przekonałem andtora do zasady takiej punktacji. :mrgreen:
Szkoda, że sam nie mogłem uczestniczyć ani w zabawie, ani w głosowaniu.
Gratuluję "pudłowiczom". Teraz widzę, że dobrze zrobiłem nie głosując. Oceniając zdjęcia na starym laptopie byłbym niesprawiedliwy w ocenach. :wink:

paparapa
27.01.21, 20:31
Gratki dl kolegów z pudła :) i pozostałych uczestników :).

Gratki dla pudlarzy :) Zaskoczyła mnie interpretacja kolorów paparapa-y, szczególnie ta radioaktywna zieleń ;)

Wiedziałem,że tak będzie:). A i tak trochę odpuściłem Ale powiedziałem sobie, że robię edycję zdjęcia tak jak ją zapamiętałem.
Po pierwsze nie popatrzyłeś na metadane , a o tej porze słońce powoli chyli się tam ku zachodowi. Widać też po długości cienia. Tego dnia było ca 50% zachmurzenie, na zachodzie nad morzem były piękne pomarańczowe chmury. Światło słoneczne nabrało też pomarańczowej barwy. Ta osada wyglądała jak scena w teatrze oświetlona pomarańczowym szperaczem Wyglądało to bardzo widowiskowo. Mniej więcej po dwudziestu minutach słońce chowało się już za odległymi górami. O tej porze tak jak w tym wypadku robi się pomarańczowo. U nas nie ma takiego światła. Wybierz się tam kiedyś. Zobaczysz takie kolory i światło jakiego jeszcze nie widziałeś u nas na południu.

Z powyższych powodów mnie też dziwią kolory Twojej Pracy. Wygląda to jak fota zrobiona w południe.

fret
27.01.21, 20:45
...

Wiedziałem,że tak będzie:). A i tak trochę odpuściłem Ale powiedziałem sobie, że robię edycję zdjęcia tak jak ją zapamiętałem.
Po pierwsze nie popatrzyłeś na metadane , a o tej porze słońce powoli chyli się tam ku zachodowi. Widać też po długości cienia. Tego dnia było ca 50% zachmurzenie, na zachodzie nad morzem były piękne pomarańczowe chmury. Światło słoneczne nabrało też pomarańczowej barwy. Ta osada wyglądała jak scena w teatrze oświetlona pomarańczowym szperaczem Wyglądało to bardzo widowiskowo. Mniej więcej po dwudziestu minutach słońce chowało się już za odległymi górami. O tej porze tak jak w tym wypadku robi się pomarańczowo. U nas nie ma takiego światła. Wybierz się tam kiedyś. Zobaczysz takie kolory i światło jakiego jeszcze nie widziałeś u nas na południu.

Z powyższych powodów mnie też dziwią kolory Twojej Pracy. Wygląda to jak fota zrobiona w południe.

I ten klimat dobrze oddaje moim zdaniem praca cru. Na moim monitorze Twoja zieleń jakoś niezdrowo świeci ;)

To ja (nie chwaląc się) przekonałem andtora do zasady takiej punktacji. :mrgreen:
...

Wydawało mi się, że jeden punkt za zero głosów, to był mój pomysł... :roll:

Nadal mamy z gulaszem o punkt za dużo, regulamin powiada: 7/7 ;)

helmuth
27.01.21, 20:50
Zaskoczyła mnie interpretacja kolorów paparapa-y, szczególnie ta radioaktywna zieleń ;)

...mnie też dziwią kolory Twojej Pracy. Wygląda to jak fota zrobiona w południe.No to se pogadali. :mrgreen:
Jeśli już mowa o kolorach tam występujących, to jakoś nie chce mi się wierzyć, że jesienią (późnym latem) zieleń ma tak wiosenny odcień :roll:
Gdybym miał wybierać, to wybrałbym pracę freta.

Wydawało mi się, że jeden punkt za zero głosów, to był mój pomysł... Ja nie o tym. Mam na myśli punktację, kiedy kilka osób ma tyle samo głosów. :)

Bodzip
27.01.21, 21:13
Nadal mamy z gulaszem o punkt za dużo, regulamin powiada: 7/7 ;)
Poprawione :)

paparapa
27.01.21, 21:26
No i masz pierwszą poprawkę za sobą.
Gratki :)

Bodzip
27.01.21, 21:36
No i masz pierwszą poprawkę za sobą.
Gratki :)
Razem z ftopą :mrgreen:

Cru
27.01.21, 21:40
Poprawka bez poprawki, to jak H2O bez monotlenku diwodoru [emoji846]

Bodzip
27.01.21, 21:45
Dlatego dobrze że jesteście i trzymacie mnie za pysk :mrgreen:

paparapa
27.01.21, 21:48
Razem z ftopą :mrgreen:

Luzik, miałeś stresik pierworaźnika. Teraz już pójdzie łatwiej. :)

A co Ty brałeś, że chemicznym kodem nadajesz... :mrgreen:

Dlatego dobrze że jesteście i trzymacie mnie za pysk :mrgreen:

Za twarz Bodziu, za twarz. :mrgreen:

Cru
27.01.21, 21:49
A co Ty brałeś, że chemicznym kodem nadajesz... :mrgreen:

Żonę szanowny paparapa'o, żonę :)
(chemik)

paparapa
27.01.21, 21:57
Żonę szanowny @paparapa (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=50325)'o, żonę :)
(chemik)

Napisz chemiczka, bo chemik raczej chyba nie pasuje... :)

Cru
27.01.21, 22:00
No tak... Jeszcze sobie ktoś coś pomyśli dziwnego [emoji23]

Rabbit
27.01.21, 22:04
Gratulacje dla zwycięzcy :grin:

apz
27.01.21, 22:10
Gratulacje dla wszystkich, a zwłaszcza dla trójcy zwycięzców.

Marek61
27.01.21, 23:05
Gratulacje dla zwycięzców i uczestników.

Muminek
27.01.21, 23:43
Gratulacje dla Wszystkich :)

Jacek_Z
27.01.21, 23:47
Cru gratki :) To tu pełno chemików :) (Bodzip, ja)

Cru
28.01.21, 11:01

Dzięki zdalnym lekcjom miałem chemiczny telemarketing w domu, dużo sobie przypomniałem :mrgreen:
Dziękuję. :)

Bodzip
28.01.21, 11:30

Dzięki zdalnym lekcjom miałem chemiczny telemarketing w domu, dużo sobie przypomniałem :mrgreen:
Dziękuję. :)
Gdybym miał dzisiaj wybierać to wybrałbym fizykę. Uwielbiam matematykę (oczywiście potrzebna i do chemii i do fizykai) - matematyka jest jakaś taka czysta :mrgreen:

fret
28.01.21, 14:11
... matematyka jest jakaś taka czysta :mrgreen:

Zostawia mało miejsca na cuda i inne spekulacje, rachunek się zgadza, albo nie ;)

gulasz
28.01.21, 14:23
Zostawia mało miejsca na cuda i inne spekulacje, rachunek się zgadza, albo nie ;)
inaczej to pamiętam ze studiów - wiele cudów tam widziałam :mrgreen:
ale chyba bym nie zamieniła matmy na nic innego - było ciężko jak cholera ale fajnie ;)

fret
28.01.21, 14:47
Są tacy, co wszędzie widzą cuda, dla niektórych jest szokiem, że 2+2=4 ;)

fret
28.01.21, 23:48
Jeśli jesteśmy przy matematyce, to może pora na następujące działanie: 2/2021 ? ;)

gulasz
29.01.21, 00:11
Są tacy, co wszędzie widzą cuda, dla niektórych jest szokiem, że 2+2=4 ;)
no i widzisz - nie zawsze jest 4 - ot i cała matematyka :mrgreen:

Jeśli jesteśmy przy matematyce, to może pora na następujące działanie: 2/2021 ? ;)
a co do tego - to też czekam - bo czasu wiele nie bede miec na edycje - i wolałabym zdążyć ;)

paparapa
29.01.21, 00:28
no i widzisz - nie zawsze jest 4

Zwłaszcza po 2+2 drinkach :mrgreen:

Bodzip
29.01.21, 10:00
no i widzisz - nie zawsze jest 4 - ot i cała matematyka :mrgreen:

Wiedziałem, że to napiszesz :mrgreen:
ps. postaram się dziś lub jutro przygotować kolejną edycję.