Zobacz pełną wersję : pomóżcie wybrać zdjęcia kajakowe
Hej proszę pomóżcie wybrać trzy zdjęcia
bedę wdzięczny za kilka słów na zasadzie
trójka nie bo cośtam
albo dwójka tak bo cośtam :)
i dwa dodatkowe :
wiem że jest ich w sumie dość sporo i w zasadzie wszystkie są na jedno kopyto, ale właśnie zawsze na tym polega problem :)
ja mam swoje typy ale się nie zdradzam.
będę wdzięczny za pomoc
pierwsze i piate-bo na pierwszym nie widac sznurka z nosa i drugie, bo dla odmiany spokoj i krajobraz. od biedy drugie jako trzecie :)
dwójka z pierwszej serii i obydwa z drugiego rzutu.
Dlaczego?
Na dwójce widać niezłą akcję, gościu wpada całym dziobem pod bystrzynę, próbuje się wydobyć - niezła walka.
Z akcji reszta jest podobna do siebie - najbardziej mi podchodzi ten pionowy kadr - dodaje dynamiki ta przestrzeń przed kajakarzem - widać że jeszcze "trochę mu zostało"...
No i krajobrazowo lepiej jest na drugim bo pierwsze wygląda na pozowane przez to spojrzenie w aparat i już nie pasuje do pozostałych, wygląda trochę jak innej wycieczki.
Fajne foty - mam podobne problemy z samolotami, nigdy nie wiem jakie ujęcie dać. Najlepszym recenzentem jest w takich przypadkach moja żona, która wie co się ludziom będzie podobać. Tak więc ja zwykle wybieram poprawne technicznie fotki a Asia komentuje mi kadry.
1, 6 - jak dla mnie najciekawsze kadrowania i dużo dynamizmu dzięki temu
i 7 - ciekawe ujęcie pokazujące monumentalność natury z którą kajakarz się mierzy lub mierzył.
Rafał Czarny
27.05.08, 06:47
Gdybym miał pokazać foty z tej serii to wybrałbym 1 i 2.
Dla mnie coś pierwszej trójki.
1. - chyba najbardziej mi podchodzi kompozycyjnie (dynamika - woda po jednym skosie, kajak po drugim podkreślonym wiosłem)
2. Najbardziej dymamiczne ujęcie
3. Kompozycja i że od przodu
dlaczego nie inne?
4. za ciasna
5. za bardzo pozowana
Z dwóch ostatnich to pierwsze nawet ciekawe ale zupełnie inna bajka, takie bardziej sielankowe.
1,3,6 bo są najlepsze:grin:
dziękuję ślicznie za pomoc. :!: