PDA

Zobacz pełną wersję : Podłączenie E330 do telewizora

suchar
26.05.08, 18:02
Potrzebuję podłączyć aparat do telewizora. Zrobiłem zatem zgodnie z instrukcją, czyli:

1. Wyłączyłem aparat i telewizor, połączyłem ich kablem.

2. Włączyłem telewizor i ustawiłem go na odpowiednie wyjście.

3. Włączyłem aparat, kliknąłem na guzik "Przeglądanie zdjęć" i...

Nic :roll: W aparacie na LCD ciemno, tak jak przy podłączeniu do komputera, ale na telewizorze nic. Czy ktoś wie, o co chodzi? To chyba nie problem z gniazdem USB, bo wczoraj jeszcze go używałem z komputerem. Może kabel?
Pzdr

Tojfi
26.05.08, 18:23
Witam, z kablem raczej wszystko ok, skoro aparat wylacza LCD zn. ze wykryl telewizor.
U mnie w jednym z telewizorow mam taki "fircyk" ze na jednym z wejsc mam s-video, chinch i eurozłącze i kiedys mialem ten sam problem co i ty (aparat identycznie reagowal a obrazu niet) Trzeba bylo w menu telewizora ustawic ze na tym konkretnym wejsciu ma "brac" sygnal z gniazda chinch. Tak ze problem tkwil tylko w ustawieniach telewizora .

suchar
26.05.08, 18:33
Dzięki za info, ale u mnie to niestety nie ten problem. Kurczę no, nadal nie wiem, czemu nie działa :( i nadal nie działa.

dziekan
26.05.08, 18:38
Dzięki za info, ale u mnie to niestety nie ten problem. Kurczę no, nadal nie wiem, czemu nie działa :( i nadal nie działa.

z E-500 bez problemu wskoczyło w zwykłym Triluxie :) może masz za dobry TV

Morlok
26.05.08, 18:40
jak masz wideo doma to je podłącz do TV na wejście Compositve Video i zobacz czy działa. Może masz coś nie teges z TV. Albo odtwarzacz DVD podłącz do TV, ale na to wejście co podłączasz aparat, zresztą też CV.

suchar
26.05.08, 18:47
Próbowałem już i tak, przez odtwarzacz. Próbowałem na dwóch telewizorach i nic, nie działa. Kurczę nie mam już pomysłu, co jest nie tak :/

Morlok
26.05.08, 18:48
Suchar nie przez odtwarzacz, tylko odtwarzaczem sprawdź czy TV masz dobre.

matix21
27.05.08, 16:01
Nie wiem jak jest w E-330, ale w E-410 można wybrać, czy na wyjściu ma być sygnał PAL czy NTSC. Może masz to przestawione na NTSC? Zmień na PAL jeśli tak.

suchar
28.05.08, 23:21
O, zapomniałbym napisać. Moja pamięć jest krótka, ale przypomniałem sobie w końcu, że brat też swego czasu zakupił E330. Dawno już zdjęć nie robił, więc na śmierć zapomniałem, że też ma. Wziąłem zatem jego body, podpiąłem do telewizora i zadziało bez problemu. Wniosek: mam w swoim E330 popsute gniazdo Video (po blisko dwóch latach używania się dowiedziałem...). Dzięki wszystkim za pomoc, sprawa już wyjaśniona :), choć niekorzystnie dla mnie...
Pzdr

Wektor
7.08.08, 13:48
Witam, z kablem raczej wszystko ok, skoro aparat wylacza LCD zn. ze wykrył telewizor.
.
Niezupełnie.Wystarczy wsadzić kabelek w gniazdo aparatu i ekran się wyłącza.Aparat wykrywa kabel;-)
Tytułem uzupełnienia....