Zobacz pełną wersję : Podłączenie E330 do telewizora
Potrzebuję podłączyć aparat do telewizora. Zrobiłem zatem zgodnie z instrukcją, czyli:
1. Wyłączyłem aparat i telewizor, połączyłem ich kablem.
2. Włączyłem telewizor i ustawiłem go na odpowiednie wyjście.
3. Włączyłem aparat, kliknąłem na guzik "Przeglądanie zdjęć" i...
Nic :roll: W aparacie na LCD ciemno, tak jak przy podłączeniu do komputera, ale na telewizorze nic. Czy ktoś wie, o co chodzi? To chyba nie problem z gniazdem USB, bo wczoraj jeszcze go używałem z komputerem. Może kabel?
Pzdr
Witam, z kablem raczej wszystko ok, skoro aparat wylacza LCD zn. ze wykryl telewizor.
U mnie w jednym z telewizorow mam taki "fircyk" ze na jednym z wejsc mam s-video, chinch i eurozłącze i kiedys mialem ten sam problem co i ty (aparat identycznie reagowal a obrazu niet) Trzeba bylo w menu telewizora ustawic ze na tym konkretnym wejsciu ma "brac" sygnal z gniazda chinch. Tak ze problem tkwil tylko w ustawieniach telewizora .
Dzięki za info, ale u mnie to niestety nie ten problem. Kurczę no, nadal nie wiem, czemu nie działa :( i nadal nie działa.
Dzięki za info, ale u mnie to niestety nie ten problem. Kurczę no, nadal nie wiem, czemu nie działa :( i nadal nie działa.
z E-500 bez problemu wskoczyło w zwykłym Triluxie :) może masz za dobry TV
jak masz wideo doma to je podłącz do TV na wejście Compositve Video i zobacz czy działa. Może masz coś nie teges z TV. Albo odtwarzacz DVD podłącz do TV, ale na to wejście co podłączasz aparat, zresztą też CV.
Próbowałem już i tak, przez odtwarzacz. Próbowałem na dwóch telewizorach i nic, nie działa. Kurczę nie mam już pomysłu, co jest nie tak :/
Suchar nie przez odtwarzacz, tylko odtwarzaczem sprawdź czy TV masz dobre.
Nie wiem jak jest w E-330, ale w E-410 można wybrać, czy na wyjściu ma być sygnał PAL czy NTSC. Może masz to przestawione na NTSC? Zmień na PAL jeśli tak.
O, zapomniałbym napisać. Moja pamięć jest krótka, ale przypomniałem sobie w końcu, że brat też swego czasu zakupił E330. Dawno już zdjęć nie robił, więc na śmierć zapomniałem, że też ma. Wziąłem zatem jego body, podpiąłem do telewizora i zadziało bez problemu. Wniosek: mam w swoim E330 popsute gniazdo Video (po blisko dwóch latach używania się dowiedziałem...). Dzięki wszystkim za pomoc, sprawa już wyjaśniona :), choć niekorzystnie dla mnie...
Pzdr
Witam, z kablem raczej wszystko ok, skoro aparat wylacza LCD zn. ze wykrył telewizor.
.
Niezupełnie.Wystarczy wsadzić kabelek w gniazdo aparatu i ekran się wyłącza.Aparat wykrywa kabel;-)
Tytułem uzupełnienia....