Zobacz pełną wersję : ANKIETA OlyRulez 12/2020 "Most, mostek, mosteczek"
Do konkursu zostało zgłoszonych 15 (!) prac. Bardzo dziękuję za nadesłane zdjęcia! :smile:
Do przyznania macie po 4 głosy.
Głosujemy na anonimowe zdjęcia, nicki autorów zostaną ujawnione po zakończeniu głosowania.
Proszę nie komentować zdjęć do czasu ogłoszenia wyników ankiety.
Głosowanie trwa 3 dni do czwartku 10 grudnia 2020 do godziny 20:50.
Poniżej nadesłane prace:
1.
228515
2.
228516
3.
228517
4.
228518
5.
228519
6.
228520
7.
228521
8.
228522
9.
228523
10.
228524
11.
228525
12.
228526
13.
228527
14.
228528
15.
228529
Zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam!
stpman
Kiedyś spałem pod jednym z tych mostów... :mrgreen:
Dużo było ? :shock:
Dużo było ? :shock:
?
Jest tu zdjęcie, które pokazuje most, pod którym można było kiedyś zaparkować i spokojnie się przespać :).
Teraz jest płatny parking :)
?
Jest tu zdjęcie, które pokazuje most, pod którym można było kiedyś zaparkować i spokojnie się przespać :).
Teraz jest płatny parking :)
Wiesz... mnie chodziło o to, po ilu flaszkach... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiesz... mnie chodziło o to, po ilu flaszkach... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No wiesz za kierownicą, na urlopie? :mrgreen:
Stańczyki czy Norwegia ;) :mrgreen:
Swoją drogą zastawialiście się kiedy prowadzący wrzuci tabelkę z punktami? ;)
Ja się nie zastanawiałem.
Bardziej zastanawiałem się czy będzie może jakiś przeciek z głosowania :-P
Ja się nie zastanawiałem.
A ja tak.
Jaka tabelka, jakie punkty? :roll:
Bardzo fajny zestaw do głosowania.
Jedna praca zdecydowanie na prowadzeniu :)
Ale za nią już robi się ciasno :)
Jedna praca zdecydowanie na prowadzeniu :)
Ale za nią już robi się ciasno :)
Czyli wiadomo: prowadzi pampalini łopca zwierząt :mrgreen:
a jaki tu mamy cykl - bo jakby nie patrzeć to konkurs nr 12 jest
pewnie cos w regulaminie jest napisane - ale kto by to czytal ;)
No i głosy se poszły :wink:
gulasz Z założenia robimy konkurs w cyklu rocznym. Jedna runda na każdy miesiąc. Plus 13 ekstra szybka runda dodatkowa na koniec :)
Stańczyki czy Norwegia ;) :mrgreen:
Most z widokiem na Ramberg.
No i mamy remis na pierwszym miejscu ;)
15 zdjęć i tylko 27 glosów ?? wbijajcie
zwlaszcza ze chyba przy 27 kolega napisal ze mamy remis na pierwszym a ja bym bardzo chciala poznac autora jednego ze zdjec juz dzis
sądzę, że go znasz, niezależnie od tego, o które zdjęcie pytasz :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
and the winner is.. ?
gratulacje dla zwycięzców a jeszcze większe z mojej strony dla staryman - bardzo mi się ta praca spodobała :)
PS dzieki za glosy na mój lofotowy most ;)
Zwycięzcami (ex aequo!) 12 rundy konkursu OlyRulez 2020 zostali Seba i sikor !
228598 228599
Gratulacje!
Trzecie miejsce zajęli (ex aequo!) @gulasz i paparapa (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6540)
Gratulacje!
Zgodnie z regulaminem po 12 rundach przychodzi czas na bonusową (zdobyte punkty mnożymy razy dwa) 13 rundę, której temat wymyśla uczestnik, który zdobył najwięcej punktów w 12 regularnych rundach. Kto to taki? Za chwilę się dowiecie jak opublikuję tabelkę z punktacją :)
P.S Dziękuję za głos oddany na moje zdjęcie :smile:
Pozdrawiam!
stpman
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Wszystko wskazuje na to, że po 12 rundach sezonu 2020 prowadzi gulasz !
228600
Link do pełnej tabeli:
https://1drv.ms/x/s!Ag-J7-PeEo4xge8JRrjaLAtFJsonhA?e=w2xZbl
gulasz proszę o podesłanie w ciągu 72h tematu ostatniej, 13 rundy OlyRulez! 2020.
Pozdrawiam!
stpman
gulasz bardzo dziękuję, cieszę się że ci się podobało. Dziękuję też wszystkim za oddane głosy, nie spodziewałem takiego podsumowania. gulasz gratulacje za "mosteczki" i za całokształt.
Gratki dla zwycięzców, należało się.
Gratulacje dla Zwycięzców. Prozę dopilnować przyznanie orderów za wszystkie zwycięstwa prze ADM.
Zaskoczony jestem punktacją roczną , tworeniem cykli i sumowaniem czegoś co jest sprzeczne z tradycją Olyrulez.
To jest konkurs na najlepsze zdjęcie na zadany temat. Indywidualnie oceniany.
Nie rozumem skąd tu pomysł cyklu?
Cykl jest zaprzeczeniem forumowej tradycji. Ale może właśnie budujecie właśnie jakąś nową tradycję?
Dla mnie to trochę tak jakby wybierać najlepszego fotografa forum na podstawie liczby oddanych głosów np. w FM czy w galerii.
apz trochę późno na zgłaszanie takich uwag... konkurs w tym formacie toczy się już drugi rok...
Taki był mój pomysł jako prowadzącego na wznowienie konkursu (czy raczej jakieś tam przejęcie tego co tworzyła krótki czas "Czarna owca"). Nikt nie oponował, administracja także nie miał nic przeciwko.
To ja wymyśliłem taki system konkursu, z podziałem na rundy i edycje. Jeśli to sprzeczne z tradycją, regulaminem i czymkolwiek innym to mogę przekazać prowadzenie konkursu komuś innemu.
...Taki był mój pomysł jako prowadzącego na wznowienie konkursu (czy raczej jakieś tam przejęcie tego co tworzyła krótki czas "Czarna owca"). Nikt nie oponował, administracja także nie miał nic przeciwko.
To ja wymyśliłem taki system konkursu, z podziałem na rundy i edycje. ...
Stpman, u mnie masz całkowite poparcie. Miałbym tylko małe zastrzeżenie co do "przejrzystości" tabeli jaką wstawiłeś.
Tak w" podsumowaniu po 12 rundach" ? ten kto prowadzi (gulasz), ma najwięcej punktów, chyba powinien (powinna być) być na samej górze. Tego zbyt nie ogarniam:)
andtor2 Kolejność uczestników jest powiązana z tym jak zgłaszali się do konkursu. Po kolei od pierwszej rundy, a potem już odpisywałem nowych.
Dlatego też gulasz nie jest na górze. A mnie to trochę ułatwiło prace przy wpisywaniu miejsc i punktów.
Gratulacje dla Zwycięzców. Prozę dopilnować przyznanie orderów za wszystkie zwycięstwa prze ADM.
Zaskoczony jestem punktacją roczną , tworeniem cukji i sumowaniem czegoś co jest sprzeczne z tradycje Olyrulez.
To jest konkurs na najlepsze zdjęcie na zadany temat. Indywidualnie oceniany.
Nie rozumem skąd tu pomysł cyklu?
Cykl jest zaprzeczeniem forumowej tradycji. Ale może właśnie budujecie właśnie jakąś nową tradycję?
Dla mnie to trochę tak jakby wybierać najlepszego fotografa forum na podstawie liczby oddanych głosów np. w FM czy w galerii.
jaką tradycją ??
tą dzieki ktorej prawie nikt w pewnym momencie nie bral udzialu w zabawie i tą gdzie nie bylo chetnego na prowadzenie
naprawde nie ma sensu wbijac szpil w cos co dziala i to dzieki chęciom kolegi @stpman (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=18273)
@apz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=10285) trochę późno na zgłaszanie takich uwag... konkurs w tym formacie toczy się już drugi rok...
Taki był mój pomysł jako prowadzącego na wznowienie konkursu (czy raczej jakieś tam przejęcie tego co tworzyła krótki czas "Czarna owca"). Nikt nie oponował, administracja także nie miał nic przeciwko.
To ja wymyśliłem taki system konkursu, z podziałem na rundy i edycje. Jeśli to sprzeczne z tradycją, regulaminem i czymkolwiek innym to mogę przekazać prowadzenie konkursu komuś innemu.
ze tak powiem nie przejmuj sie i rob swoje
tak jak piszesz trwa to juz drugi rok i jest dobrze jak jest
Stpman, u mnie masz całkowite poparcie. Miałbym tylko małe zastrzeżenie co do "przejrzystości" tabeli jaką wstawiłeś.
Tak w" podsumowaniu po 12 rundach" ? ten kto prowadzi (gulasz), ma najwięcej punktów, chyba powinien (powinna być) być na samej górze. Tego zbyt nie ogarniam:)
no fakt tabelke moznaby posortowac - byłoby czytelniej
no i pewnie fajnie by bylo zamiescic całą dla statystyk a nie tylko z 12 rundą ;)
a nuż ktoś jakiegoś byka znajdzie w liczeniu ;)
<<edit>> jest link do pelnych wynikow - wczesniej go nie widzialam ;)
a jesli chodzi o temat na 13 rundę - to chętnie przekażę ten zaszczyt do prowadzącego
wymyśl coś - zapewne coś masz w zanadrzu
gulasz - Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem ;)
Nic w zanadrzu nie mam, ale coś jutro wymyślę :)
apz trochę późno na zgłaszanie takich uwag... konkurs w tym formacie toczy się już drugi rok...
....
Zatem pojawiła się nowa tradycja, skoro to już drugi rok. Nie spodziewałem się tego typu grywalizacji w akurat w tym miejscu.
Może stary już jestem...
Albo za dużo pamiętam...
Zatem powodzenia, skoro to daje popularność zabawie. A uwagi zawsze warto zgłaszać nawet jeśli nie znajdują aprobaty.
jaką tradycją ??
tą dzieki ktorej prawie nikt w pewnym momencie nie bral udzialu w zabawie i tą gdzie nie bylo chetnego na prowadzenie
naprawde nie ma sensu wbijac szpil w cos co dziala i to dzieki chęciom kolegi @stpman (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=18273)
Sądzę, że to raczej zależy od pomysłów, kultury i osobowości prowadzącego oraz ogólnej atmosfery na forumie. Jak nie masz pomysłu i pomysłu jak go sprzedać to nie pociągniesz zabawy.
Jak nie podzielisz się swoim czasem i to regularnie również nic z tego nie będzie.
Czyżbym był z tych ostatnich dinozaurów, którzy posiadają jeszcze sprawną pamięć?
Zwycięzcami (ex aequo!) 12 rundy konkursu OlyRulez 2020 zostali ...
(...)
Drugie miejsce zajęli (ex aequo!) ...Kiedyś już była dyskusja na ten temat.
Jeżeli dwie osoby zajęły pierwsze miejsce, to nie ma drugiego miejsca. Są dwa pierwsze, następne jest trzecie. W tej edycji były dwa trzecie, następne jest piąte. W każdym przypadku jeśli kilka osób zajęło to samo miejsce, kolejne jest przesunięte o tyle, ile osób zajęło poprzednie.
PS
Gratulacje dla wyróżnionych. :grin:
helmuth oczywiście masz rację, mój błąd.
Ale w tabeli jest dobrze wpisane i policzone ;)
Gratulacje dla zwycięzców :-)
Mi się reguła konkursu bardzo podoba i jak będzie w przyszłym roku, to postaram się w nim uczestniczyć regularnie.
I dzięki za głosiki na most w Besalu w Katalonii.
Mam tylko prośbę, żeby w moim Nicku zmienić "3" na końcu na "8"... ;-)
Zawsze to 5 lat mniej :-)
gratulacje dla zwycięzców a jeszcze większe z mojej strony dla @staryman (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=5409) - bardzo mi się ta praca spodobała :)
PS dzieki za glosy na mój lofotowy most ;)
No i ja stara wyga dałem się zrobić w konia ze zdjęciami 5 i 10. Żeby mnie tak zrobić w bambuko... paparapa i gulasz na udeptaną ziemię :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzców :D
Dziękuję Wszystkim bardzo. :grin: Gratulacje dla współwyróżnionych !!! @staryman (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=5409) - Piękne zdjęcie, mnie też się bardzo podoba.
No i ja stara wyga dałem się zrobić w konia ze zdjęciami 5 i 10. Żeby mnie tak zrobić w bambuko... paparapa i gulasz na udeptaną ziemię :mrgreen:
No co chcesz? Trzeci wynik dnia. Stara wyga i Staryman.... Całkiem sympatycznie.
I żadna udeptana ziemia stary marzycielu :mrgreen:... panie przodem :).
czemu sie dales zrobic w konia ?
swoja drogą piekny mosteczek - gdzie go uszczeliles ?
pewnie bym nad nim popracowala w postprocessingu bardziej - ale podoba sie bardzo miejscówa
czemu sie dales zrobic w konia ?
swoja drogą piekny mosteczek - gdzie go uszczeliles ?
pewnie bym nad nim popracowala w postprocessingu bardziej - ale podoba sie bardzo miejscówa
Oj gdzie go uszczeliłem... wiadomo że w BN. Tam powyżej jest cmentarz wojenny. A most był potrzebny do jego budowy oraz do przewozu zwłok przez C.K. Armię.
228614 228615
no to sie domyslam ze w BN - ale mimo ze on Niski to maly nie jest :mrgreen:
Gulasz, gratulacje, zostałaś odznaczona :)
Prowadzący może modyfikować konkurs wg własnego pomysłu. Najczęściej jednak przecież wpierw konsultuje zmiany i jesli nie ma przeciwwskazań to taka zmiana zachodzi.