Zobacz pełną wersję : popRAWka 19/2020 - Głosowanie i Wyniki
228115
popRAWka 19/2020 - Głosowanie
Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 19/2020 popRAWki. Mamy 9 prac więc
można głosować maksymalnie na 2 prace. Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż dwie prace.
Termin głosowania 3 dni, czyli do 26.11.20 (czwartek)
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest Cru, zwycięzca poprzedniej edycji.
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
(z numerem 00. w paczce jest oryginał jpg):
228116
Zdjęcie poglądowe
(plik JPG z LR na domyślnych ustawieniach)
228117
PROPOZYCJE popRAWkowe
1
228118
2
228119
3
228120
4
228121
5
228122
6
228123
7
228124
8
228125
9
228126
Na temat konkretnych prac wypowiadamy się (pozytywnie/negatywnie) po zakończonym głosowaniu, i do takiej dyskusji zachęcam.
W trakcie głosowania oczywiście można ogólnikowo się wypowiadać. Offtopy też mogą być:smile:
Powodzenia wszystkim życzę.
Belka jest.
Można sie wypowiadać ogólnie. No to chyba niektórzy przesadzili z prostowaniem. Może wg linii pomocniczych jest OK, ale wrażenie optyczne jest jakby budynek się rozszerzał ku górze.
Belka jest.
Można sie wypowiadać ogólnie. No to chyba niektórzy przesadzili z prostowaniem. Może wg linii pomocniczych jest OK, ale wrażenie optyczne jest jakby budynek się rozszerzał ku górze.
Na pewno nie ja. :mrgreen:
Zagłosowane, ale prostowanie "chałup" zaczyna być upie.....e :-x
żartowałem:wink: pozdrawiam.
Przecieknę co nieco:)
Na 1 miejscu jedna praca.
Na 2 miejscu trzy prace.
Na 3 miejscu trzy prace.
Różnice między miejscami jednego głosu.
Te co "ryby i dzieci" dwie sztuki.
Tym sposobem wymieniłem wszystkie prace.
... Może wg linii pomocniczych jest OK, ale wrażenie optyczne jest jakby budynek się rozszerzał ku górze.
Też mam takie wrażenie.
Też mam takie wrażenie.
Podobnie i ja. Nie miałem czasu się pobawić bo na emeryturze nigdy czasu nie ma :mrgreen:
==edit==
a takie coś wymodziłem...
228167
... Jestem ciekaw Waszych oddanych głosów w obecnej popRAWce, no chyba, że nie wypada się udzielać za tego (takiego) prowadzącego:wink:.
Przyznam, że sam jako głównego kryterium nie stawiałem prostowania, ale na moją ocenę w bieżącej popRAWce trzeba brać "poprawkę" iż padł mi główny komp stacjonarny:cry:
Przeniosę moją wypowiedź tutaj. Nie ukrywam, że miałem na myśli głównie "kol" fret i helmutha. To przedostatnia popRAWka jaką prowadzę. Byłoby miło aby porzucić politykę, przekonania, itp, a udzielić się na forum tak zwyczajnie (w głosowaniu, jakby co mojej pracy nie ma, więc nie ma obawy, że zagłosujecie na mnie:)). To była fajna zabawa i może przetrwa jeszcze (mam taką nadzieję) ....za innego prowadzącego ...
Przecieknę co nieco:)
Na 1 miejscu jedna praca.
Na 2 miejscu trzy prace.
Na 3 miejscu trzy prace.
Różnice między miejscami jednego głosu.
Te co "ryby i dzieci" dwie sztuki.
Tym sposobem wymieniłem wszystkie prace.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Kusi mnie by przecieknąć, bo wyniki głosowania są wręcz niesamowite :)
Zrób screeny i opowiesz po zakończeniu ;)
Pewnie 7 prac na 1 miejscu [emoji23]
Przeniosę moją wypowiedź tutaj. Nie ukrywam, że miałem na myśli głównie "kol" fret i helmutha. To przedostatnia popRAWka jaką prowadzę. Byłoby miło aby porzucić politykę, przekonania, itp, a udzielić się na forum tak zwyczajnie (w głosowaniu, jakby co mojej pracy nie ma, więc nie ma obawy, że zagłosujecie na mnie:)). To była fajna zabawa i może przetrwa jeszcze (mam taką nadzieję) ....za innego prowadzącego ...
Przeceniasz wpływ polityki na życie forum i niepotrzebnie lansujesz się na męczennika, po prostu słabe prace. Są dwa problemy, prostowanie i kolor/kontrast. Na wstępie skreślam prace, na których zamek rozkłada się ja bukiet tulipanów. W pozostałych nie mam przekonania do kategorii kolor/kontrast. Kiedyś była dyskusja o głosowaniu i punktacji. Wyraźnie pisałem wtedy, że nie głosuję dla idei, żeby nie zmarnować głosu.
Jeszcze jeden drobiazg. Kilka osób usunęło ze zdjęcia ludzi. Jestem na nie. Ludzie dodali poczucia skali. Chętnie bym zagłosował, gdyby ktoś usunął tę kretyńsko białą ławeczkę :)
Poglądy polityczne masz oczywiście głupie, ale jeśli chodzi o niepolityczne wątki, to ja mam to głęboko w... (do rymu).
na pierwszy i drugi :grin: rzut oka budynek na wszystkich zdjęciach rozkracza się górną częścią. I to był właśnie mój kamyk wrzucony do ogródka i wątku o " naprawianiu" obrazka "zabawmy ... nauczmy się", Trudno jest oszukać perspektywę bez trzymania się jej zasad. Dlatego wymyslono obiektywy TILT SHIFT! :grin:
To mamy dogrywkę. Wątek tak za godzinkę się pojawi.
Wygląda na to, że robiąc ankietę zapominałem zaznaczyć: Upublicznij głosy, choć z drugiej strony od niepamiętnych czasów nikt nie głosował na siebie i w kontekście dogrywki może i dobrze, że tak się stało.
Pewnie 7 prac na 1 miejscu [emoji23]
Nie, wtedy były 4 prace na miejscu 1 i dwie kolejne ze stratą punktu na miejscu 2.
Trochę wcześniej były 3 prace na miejscu pierwszym i 3 prace ze stratą punktu. Czyli 6 prac bardzo blisko siebie.
Szkoda tylko, że dyskusja która powinna się była odbyć tutaj przed zabraniem puli, odbyła się gdzie indziej i później...
A teraz już ide posprawdzać spamerów.
Mam temat do popRAWki 20/20. "poprawka popRAWki 19/20 :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała pokonanym ! :mrgreen:
Dzięki za głosy na moje "dzieło". :mrgreen:
Zwycięzcą edycji 19/2020 został Cru
rozstrzygnięcie po dogrywce (https://forum.olympusclub.pl/threads/121599-popRAWka-19-2020-Dogrywka)
Miejsce 1 (praca 4 )
228259
Miejsce 2 ex aequo:
jkr (praca 9 )
228260
oraz:
Mirek63 (praca 1 )
228261
Podsumowanie wyników 19 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
228262
RANKING po 19 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
228652
jeśli ktoś zauważy błędy w tabelkach poproszę o info
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Zapraszam także do ewentualnej dyskusji na temat prac.
PS.
@Cru (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=55395) wykorzystam jakiegoś RAWa, który wcześniej wysłałeś, chyba, że zależy Ci na jakimś innym to możesz wysłać.
To już czwarte Twoje zwycięstwo z kolei, czy ktoś przerwie tą passę:)
Edit.
Edycja 20/2020 pojawi się w poniedziałek lub wtorek.
Oby ktoś tę passę przerwał, bo kończą mi się rawki a zdjęć jakoś w tym roku nie przybywa zbyt wiele...
Dziękuję oczywiście za głosy, choć ubolewam, że głosujących było tak mało...
Przesyłam pozdrowienia i gratulacje dla pozostałych uczestników poprawki, przesyłam te gratulacje dla tych którzy szukają sposobu a nie powodu [emoji846]
And jak uwasz tak wrzucaj, wcale też nie musi to być mój rawek, jak masz tam coś ciekawego w zbiorach.
Oby ktoś tę passę przerwał, bo kończą mi się rawki a zdjęć jakoś w tym roku nie przybywa zbyt wiele...
Dziękuję oczywiście za głosy, choć ubolewam, że głosujących było tak mało...
Przesyłam pozdrowienia i gratulacje dla pozostałych uczestników poprawki, przesyłam te gratulacje dla tych którzy szukają sposobu a nie powodu [emoji846]
And jak uwasz tak wrzucaj, wcale też nie musi to być mój rawek, jak masz tam coś ciekawego w zbiorach.
Cru również i moje gratulacje. Dobrze Ci idzie :).