PDA

Zobacz pełną wersję : popRAWka 18/2020 - Głosowanie i Wyniki

And.N
9.11.20, 19:55
227590

popRAWka 18/2020 - Głosowanie

Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 18/2020 popRAWki. Mamy 9 prac więc
można głosować maksymalnie na 2 prace. Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż dwie prace.

Termin głosowania 3 dni, czyli do 12.11.20 (czwartek)

Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv

Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest gulasz, zwyciężczyni (ex aequo) poprzedniej edycji.

Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
(z numerem 00. w paczce jest oryginał jpg):
227591

Zdjęcie poglądowe
(plik JPG z LR na domyślnych ustawieniach)
227592

PROPOZYCJE popRAWkowe

1. paparapa
227593

2. Marek61
227594

3. a123
227595

4. gulasz
227596

5. henry1
227597

6. Wiejo
227598

7. Bodzip
227599

8. Mirek63
227600

9. Cru
227601

Na temat konkretnych prac wypowiadamy się (pozytywnie/negatywnie) po zakończonym głosowaniu, i do takiej dyskusji zachęcam.

W trakcie głosowania oczywiście można ogólnikowo się wypowiadać. Offtopy też mogą być:smile:

Powodzenia wszystkim życzę.

Cru
9.11.20, 20:29
No, to głośnięte.

Bodzip
10.11.20, 08:51
Ja na Henryka I Wątpiącego :mrgreen:

Wiejo
10.11.20, 19:19
Zagłosowane.

sikor
10.11.20, 19:37
Wybrałem

gulasz
10.11.20, 19:42
coś przecieka - i przeciec nie moze ;)

koronax
10.11.20, 19:44
coś przecieka - i przeciec nie moze ;)

Prowadzący Poprawkę jest aktywny w innym wątku. :-P
Może tu też zajrzy. :mrgreen:

And.N
10.11.20, 19:46
Należy się pierwszy przeciek, informuję zatem:
Trzy prace są nieco z przodu.
Na 1 miejscu jedna praca.
Na 2 miejscu także jedna praca (2 głosy mniej)
Na 3 miejscu także jedna praca (głos mniej od miejsca 2 )
Bez głosu na tą chwilę 3 prace.

Edit

Prowadzący Poprawkę jest aktywny w innym wątku. https://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_razz.gif
Może tu też zajrzy. https://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_mrgreen.gif
To nie było potrzebne. Następny prowadzący na pewno będzie lepszy:)
Serio, tak bym chciał.

koronax
10.11.20, 19:56
Edit

To nie było potrzebne. Następny prowadzący na pewno będzie lepszy:)
Serio, tak bym chciał.

Bardzo cię przepraszam. Nie miałem nic złego na myśli.
Po prostu tak tylko dla żartów napisałem. Nawet emotkę wrzuciłem na końcu zdania.
Naprawdę widzę jak świetnie prowadzisz Konkurs.
Nie miałem nic złego na myśli .
Przepraszam jeśli coś nie tak napisałem.

And.N
10.11.20, 20:04
Nie przepraszaj, nie jest tak łatwo mię obrazić:) i z tego powodu się nie obraziłem.
Ostatecznie jednak czuję się tu nie mile widziany i nie będę się narzucał z swoją osobą.
Może tak będzie lepiej dla tego forum, dlatego się usunę po doprowadzeniu do końca tego cyklu 10 popRAWek.

henry1
10.11.20, 20:09
Należy się pierwszy przeciek, informuję zatem:
Trzy prace są nieco z przodu.
Na 1 miejscu jedna praca.
Na 2 miejscu także jedna praca (2 głosy mniej)
Na 3 miejscu także jedna praca (głos mniej od miejsca 2 )
Bez głosu na tą chwilę 3 prace.
.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

And.N
10.11.20, 20:20
I to mi się podoba:)
Zazwyczaj podkreślałeś, że jesteś w pracach bez głosu, a teraz celujesz w 1 miejsce.
Tak po prawdzie w tej chwili nawet nie wiem kto tam wygrywa/"przegrywa'. Na stacjonarnym komputerze bym wiedział (zajrzę jutro), na laptopie nie wiem.

henry1
10.11.20, 20:26
I to mi się podoba:)
Zazwyczaj podkreślałeś, że jesteś w pracach bez głosu, a teraz celujesz w 1 miejsce.
Tak po prawdzie w tej chwili nawet nie wiem kto tam wygrywa/"przegrywa'. Na stacjonarnym komputerze bym wiedział (zajrzę jutro), na laptopie nie wiem.

Jestem niepoprawnym optymistą. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

gulasz
10.11.20, 20:55
andtor2 jesteś najlepszym prowadzącym poprawkę jakiego mirlismy
Jakby nie patrzyć rozruszałes ta zabawe
Mam tylko wrażenie ze czasami zbyt poważnie odbierasz niektóre komentarze
interpretujac je jako zarzuty w swoim kierunku (jak choćby ten ostatni komentarz koronaxa - zupełnie nie odczytałam tego w taki sposób jak ty to odczytałes (wnioskuje po twoim komentarzu))

wiec czasami warto na większym luzie brac to co na tym forum się dzieje i wydaje się ze będzie dobrze
wiadome ze zgadzać się nie musimy ale różnic się tez można dobrze i z szacunkiem

a tymczasem miłego !!

And.N
10.11.20, 21:19
@andtor2 (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=10600) jesteś najlepszym prowadzącym poprawkę jakiego mirlismy
Jakby nie patrzyć rozruszałes ta zabawe
Mam tylko wrażenie ze czasami zbyt poważnie odbierasz niektóre komentarze
interpretujac je jako zarzuty w swoim kierunku (jak choćby ten ostatni komentarz koronaxa - zupełnie nie odczytałam tego w taki sposób jak ty to odczytałes (wnioskuje po twoim komentarzu))

wiec czasami warto na większym luzie brac to co na tym forum się dzieje i wydaje się ze będzie dobrze
wiadome ze zgadzać się nie musimy ale różnic się tez można dobrze i z szacunkiem

a tymczasem miłego !!

Bardzo dziękuję.
Akurat komentarz koronaxa nie ma zupełnie wpływu na moją podjętą wcześniej decyzję.
Starałem się podchodzić bardzo na luzie, ale tu się nie da. Łatwo się nie obrażam:). Zostałem "mianowany" naczelnym trollem tego forum (co nie jest zbyt miłe po latach uczestnictwa i jakiegoś zaangażowania) z poparciem moderatora, a właściwie z jego mianowania. Myślę będzie lepiej jak się usunę po zakończeniu 2 cyklu popRAWki.

Marek61
10.11.20, 22:50
No i poszło...:)

PS andtor2 robisz dobrą robotę, prowadzisz poprawkę która ma swoich zwolenników i daje przyjemność i co by tam jeszcze :wink:
więc choćby ze względu na to " stadko" zwolenników / uczestników warto.
Pozdrawiam.

Cru
11.11.20, 00:35
Myślę, że to nie wiele pomoże, a andtorowi się nie dziwię czytając to wszystko z boku.

gulasz
11.11.20, 15:48
Myślę, że to nie wiele pomoże, a andtorowi się nie dziwię czytając to wszystko z boku.

troche tez sie nie dziwie - niestety

fret
11.11.20, 16:46
Nie dziwię się i ja...

And.N
11.11.20, 22:43
Należy się drugi przeciek, co niniejszym czynię:
Na 1 miejscu jedna praca
Na 2 miejscu jedna praca (dwa głosy mniej)
Na 3 miejscu jedna praca (3 głosy mniej od miejsca 2)
Bez głosu pozostają jeszcze 3 prace

henry1
12.11.20, 00:25
Należy się drugi przeciek, co niniejszym czynię:
Na 1 miejscu jedna praca
Na 2 miejscu jedna praca (dwa głosy mniej)
Na 3 miejscu jedna praca (3 głosy mniej od miejsca 2)
Bez głosu pozostają jeszcze 3 prace

:mrgreen::mrgreen::grin::grin::|:|:cry::cry: ??????

gulasz
12.11.20, 20:05
gratulacje dla zwycięzcy (jeszcze nie wiem kogo, choć mam 2ch kandydatów na to miejsce ;) - ciekawe czy trafię ;) )
dla mnie najlepsze odzwierciedlenie zdjęcia w kolorze
nr 6 mogłoby konkurować gdyby nie skopano tego nieba ;)

sama osobiście robiąc to zdjęcie - wiedzialam ze bedzie onow. BW - dlatego tez tak je przedstawiałam - światło było tam ostre - wiec kolor mi nie grał tak jakbym chciała ;)

paparapa
12.11.20, 20:11
gratulacje dla zwycięzcy (jeszcze nie wiem kogo, choć mam 2ch kandydatów na to miejsce ;) - ciekawe czy trafię ;) )

sama osobiście robiąc to zdjęcie - wiedzialam ze bedzie onow. BW - dlatego tez tak je przedstawiałam - światło było tam ostre - wiec kolor mi nie grał tak jakbym chciała ;)

Ale to fajne wyzwanie robić kolor w takiej fotce, mimo że koloru tu mało :) i zadanie bardzo trudne. A finalnie wielka frajda jak coś wychodzi.

henry1
12.11.20, 20:24
]gratulacje dla zwycięzcy [/SIZE](jeszcze nie wiem kogo, choć mam 2ch kandydatów na to miejsce ;) - ciekawe czy trafię ;) )

Składam zawsze gratulacje jako pierwszy (premier). :mrgreen:
Proszę mi nie zabierać tej przyjemności. :evil:
Bo tylko w tym jestem pierwszy. :mrgreen:

Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała pokonanym ! :mrgreen:

gulasz
12.11.20, 20:25
Ale to fajne wyzwanie robić kolor w takiej fotce, mimo że koloru tu mało :) i zadanie bardzo trudne. A finalnie wielka frajda jak coś wychodzi.
owszem - choc ja lubię też dobre BW - a to zdjecie w zamysle tak robilam - wiec chcialam isc w tą stronę ;)
ale nie powiem chcialam bardzo zobaczyc wersje innych - i jak napisalam tylko jedna praca finalnie spelnila me oczekiwania :)

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Składam zawsze gratulacje jako pierwszy (premier). :mrgreen:
Proszę mi nie zabierać tej przyjemności. :evil:
Bo tylko w tym jestem pierwszy. :mrgreen:

Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała pokonanym ! :mrgreen:

no i co spóźniłeś się :-P

henry1
12.11.20, 20:28
owszem - choc ja lubię też dobre BW - a to zdjecie w zamysle tak robilam - wiec chcialam isc w tą stronę ;)
ale nie powiem chcialam bardzo zobaczyc wersje innych - i jak napisalam tylko jedna praca finalnie spelnila me oczekiwania :)

no i co spóźniłeś się :-P

Stary jestem, to już nie muszę się spieszyć. :mrgreen:
Moja była B/W i na nią nie zagłosowałaś, zapamiętam to. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

And.N
12.11.20, 20:30
Zwycięzcą edycji 18/2020 został Cru
Gratulacje !!!

Miejsce 1 (praca 9 )
227738

Miejsce 2
paparapa (praca 1)
227740

Miejsce 3
gulasz (praca 4)
227741

Podsumowanie wyników 18 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
227746

RANKING po 18 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
227745
jeśli ktoś zauważy błędy w tabelkach poproszę o info

Dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Zapraszam także do ewentualnej dyskusji na temat prac.

PS. Cru w następnej edycji wykorzystam któryś z RAWów otrzymanych od Ciebie wcześniej, także nie wysyłaj.

gulasz
12.11.20, 20:35
Stary jestem, to już nie muszę się spieszyć. :mrgreen:
Moja była B/W i na nią nie zagłosowałaś, zapamiętam to. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

bo moja wersja BW mi się bardziej podobała :mrgreen:
Ty na moją też nie zagłosowałes - i mnie Cru wyprzedzil w generalce - zalamac sie idzie ;) pietruszka sie oddala :(

henry1
12.11.20, 20:43
bo moja wersja BW mi się bardziej podobała :mrgreen:
Ty na moją też nie zagłosowałes - i mnie Cru wyprzedzil w generalce - zalamac sie idzie ;) pietruszka sie oddala :(

Miałem dylemat, czy na konkurencyjną głosować czy też nie. :cry:
Anioł mówił głosuj, diabeł mówił nie, no i dziada posłuchałem. :cry:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Już wczoraj o 23.25 wiedziałem, że jestem bez głosu, takie męskie przeczucie. :wink:

Jacek_Z
12.11.20, 21:12
Cru - gratulacje :)
gulasz, nie poddawaj się :)
Różnica 1 punkt, zaważą 2 ostatnie rundy...
Andtor2 - uważam cie (go) (zwracam się po części do forumowiczów, po części do Andtora) za świetnego prowadzącego. Tak długo prowadzą zabawy tylko najlepsi (Cru, ojtam, siemalysy). Praktyka sporo robi, ułatwia. Słabsi się wykruszają.
Jak zapewne czytałeś w innym wątku, czerwona strefa, zresztą pisałem to gdzie indziej i nie raz, że chcę by nie rozmawiano, nie nawiązywano do polityki (np pisząc o covidzie).
Muszę częściej wchodzić na forum i we wcześniejszych godzinach by ucinać takie dyskusje w zarodku. Prośba i do Ciebie byś (nawet gdy uznasz, że jesteś prowokowany) nie komentował wpisów innych userów, bo to mi nie ułatwia sprawy, a jak będę miał obdzielać dwie strony karteczkami to siłą rzeczy dostanie się i Tobie. Taka konsekwencja, no cóż.
Mam nadzieję, że jak na całym forum przez te dwie edycje (i dłużej) będzie w kwestiach polityki spokój to jednak pozostaniesz z nami.

Cru
12.11.20, 21:30
Cześć!
Dziękuję za głosy i gratuluję pozostałym uczestnikom.

To zdjęcie było bardzo trudne ...
Szaleństwo w kolorze, dlatego też podjąłem decyzję, że nie zagłosuję na żaden B&W bo uznałem to za ucieczkę od problemu.
Było sporo rzezby, ale na szybko... ostatnie tygodnie to dla mnie niekończąca się opowieść o pracy i obowiązkach poza nią. Było mi więc bardzo trudno podejść do tego RAWka....
Bliki pousuwałem korektą lokalną, niekoniecznie dokładnie, częściowo klonowanie, co da się dość wyraznie zauważyć.
To co zadziało się naokoło słońca to już się prosiło o PSa, więc odpuściłem. Jak widać nie byłem jedyny...
Różnice w kolorystyce w cieniach wymagały miescowych korekt, w nektórych miejscach ściągania saturacji. Tutaj też nie popisałem się do końca .... ale jakoś wyszło.
Generalnie z braku czasu średnio byłem z efektu zadowolony ale uznałem, że tak już być musi i liczyłem się z "zerówką".

Muminek
12.11.20, 21:45
Moje gratulacje :)

Marek61
12.11.20, 22:26
No i "wizja" poszła w … ale się starałem:wink:
Gratulacje dla wygranych :grin:

henry1
12.11.20, 22:45
No i "wizja" poszła w … ale się starałem:wink:
Gratulacje dla wygranych :grin:

Się nie przejmuj, do tego można przywyknąć :mrgreen::mrgreen::mrgreen:, a nawet polubić. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

gulasz
12.11.20, 22:46
Fajnie ze Cru opisałeś w kilku zdaniach co i jak
sama do foty się nie zebrałam na czas z podobnych pobudek co Ty, sama wysyłając swoją pracè byłam niezadowolona z efektu ale coz.. bywa
A fota faktycznie wymagająca - ale to dobrze ;)

Bodzip
12.11.20, 22:57
Gratulacje :)

apz
12.11.20, 23:19
Gratuluję.
Jeden z moich typów wygrał, co rzadko się zdarza.

a123
12.11.20, 23:26
Gratulacje dla zwycięzcy :)

Dzięki za głosy na moją poprawkę :)

sikor
13.11.20, 20:33
Cru, dobra robota i gratulacje wygranej. Zbierałem się do tego zdjęcia trzy raz - ale się poddałem. Dobry efekt wymagała sporego nakładu czasu na brak którego cierpię straszliwie, tym bardziej szacun.