PDA

Zobacz pełną wersję : Oprogramowanie CAMEDIA MAster



suhotnik
13.06.04, 10:55
Witam serdecznie,
Czy można ustawić CAMEDIA Master tak, żeby po podłączeniu do kompa aparatu C-745 automatycznie się włączał ten program i przenosił zdjęcia do foldera z aktualną datą ?
Miałem HP 720 i program sprawdzał się wyśmienicie..
Podłączało się aparat, program sam się uruchamiał, tworzył katalog z dzisiejszą datą i przenosił zdjęcia..

I jeszcze pytanko..
Jak kopiuje tym programem fotki, to zdjęcia zostają w aparacie i się nie kasują :(
A w opcjach nigdzie nie widziałem opcji, żeby przenosił a nie kopiował fotki.

Jeronimo
13.06.04, 11:31
no sam program po wlaczeniu aparatu sie uruchamia... no ale zeby sam tworzyl katalog i kopiowal automatycznie to chyba sie tak nie da.

vodnik
13.06.04, 11:33
Bylo o tym co nieco. Camedia tego nie potrafi, ale poczytaj sobie tu:

http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?p=7592#7592

http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?p=6453#6453

suhotnik
13.06.04, 11:47
no sam program po wlaczeniu aparatu sie uruchamia... no ale zeby sam tworzyl katalog i kopiowal automatycznie to chyba sie tak nie da.
O, top mi się nie uruchamia.
Ale podejrzewam, że to kwestia ustawienia w aparacie jak aparat ma być wykrywany :roll: Czy jako urządzenie USB czy jako nowy dysk.
Chyba mam rację ?? No a jak mam , to trza toposzukać w instrukcji :?

Jeronimo
13.06.04, 12:06
@Vodnik
pytanie bylo o CamediaMaster a nie o inny program

@suhotnik
No jak masz WinXP to wystarczy zaznaczyc w systemie ze przy wykryciu 'dysku wymiennego' ma uruchomic ten program (podobnie jak Autoodtwarzanie w napedach CD-ROM)

suhotnik
13.06.04, 21:11
@suhotnik
No jak masz WinXP to wystarczy zaznaczyc w systemie ze przy wykryciu 'dysku wymiennego' ma uruchomic ten program (podobnie jak Autoodtwarzanie w napedach CD-ROM)
A gdzie dokładnie tego szukać ??

Jeronimo
13.06.04, 21:16
1) podlacz aparat prze USB do kompa
2) wlacz go w trym przegladania (wtedy powinien pokazac sie nowy dysk wymienny)
3) Moj komputer --> dysk wymienny --> (prawy guzik) Wlasciwosci --> (2zakladka) Autoodtwarzanie --> Akcje (wybierz akcje ..) no i tam wybierasz program Launch 'CAMEDIA Master'

vodnik
13.06.04, 22:03
@Jeronimo wiem ze to o Camedie chodzi, i napisalem ze ona tego niepotrafi. Dalem jedynie wskazowke ze istnieje cos innego co to potrafi.