Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zamienniki baterii

DzejPi
27.10.20, 16:42
czy ktoś używał, używa? Jeżeli tak czy można kilka słów opinii?
https://swiatbaterii.pl/baterie-do-aparatow/35375-1-green-cell-bateria-do-olympus-om-d-e-m1-mark-2.html

Hiszpan63
27.10.20, 19:30
Konkretnego modelu nie , ale mam dwie sztuki do m10- tek i sprawują się lepiej niż oryginał . Mam od dwóch lat . Gdzieś juz na forum o tym pisałem .

Makromaniak
27.10.20, 20:35
Ja mam 2szt BLN-1 firmy Green cell i szału nie robią. Robią świetne baterie do laptopów, więc spodziewałem się po nich coś więcej, a to chyba tylko rebrandowane kundle... do tego nie ładuje ich oryginalna ładowarka. Mam wrażenie że Newelle były lepsze

Hiszpan63
27.10.20, 22:11
Ja mam 2szt BLN-1 firmy Green cell i szału nie robią. ....... do tego nie ładuje ich oryginalna ładowarka. Troche dziwne , bo miałem i ja do epl-1 i epl-2 i normalnie oryginalna ładowarka obsługiwała .

wyszomir
27.10.20, 22:47
Ja się nie dziwię. Podejrzewam, ze jak wiele podobnych firm Green Cell kupuje ogniwa tam, gdzie akurat się trafią najtaniej. W związku z tym w zależności od tego, jakie ogniwa się trafiły różne serie akumulatorów (nawet z tymi samymi oznaczeniami) mogą być bardzo różnej jakości i zachowywać się w różny sposób. Kupując baterię markową możesz być niemal pewny że jej jakość nie spadnie poniżej pewnego poziomu. kupując niemarkową - oszczędzasz, ale i ryzykujesz. Często oszczędności są na tyle duże, ze ryzyko staje się opłacalne (sam też kupuję zamienniki), ale trzeba być tego ryzyka świadomym.

Bodzip
27.10.20, 22:58
Ja się naciąłem na Duracell do G9. Straszna kaszana, nawet już ładować się nie chce. A wydawało się, że to dobra firma.

Wiejo
28.10.20, 00:05
U mnie Hahnell miał ledwo połowę wydajności co orginał do E-3 to po niecałych 6 miesiącach całkowicie wysiadł.

viruuss
28.10.20, 00:19
mam 2 sztuki newell do G9 - oceniam, że są słabsze o jakieś 10 % od oryginałów, więc nie jest źle :) cena to około 40 zł za sztukę, podobno hama robi całkiem dobre zamienniki ?

nightelf
28.10.20, 23:06
Troche dziwne , bo miałem i ja do epl-1 i epl-2 i normalnie oryginalna ładowarka obsługiwała .
To nic dziwnego, bo w poprzednich modelach baterii nie było tego zabezpieczenia, Dopiero BLM-1 miał odpowiedni mikroprocesor.

jkr
29.10.20, 18:56
Ogólnie z tymi zamiennikami to loteria, dotyczy nawet różnych partii tej samej firmy.