Zobacz pełną wersję : zamienniki baterii
czy ktoś używał, używa? Jeżeli tak czy można kilka słów opinii?
https://swiatbaterii.pl/baterie-do-aparatow/35375-1-green-cell-bateria-do-olympus-om-d-e-m1-mark-2.html
Konkretnego modelu nie , ale mam dwie sztuki do m10- tek i sprawują się lepiej niż oryginał . Mam od dwóch lat . Gdzieś juz na forum o tym pisałem .
Makromaniak
27.10.20, 20:35
Ja mam 2szt BLN-1 firmy Green cell i szału nie robią. Robią świetne baterie do laptopów, więc spodziewałem się po nich coś więcej, a to chyba tylko rebrandowane kundle... do tego nie ładuje ich oryginalna ładowarka. Mam wrażenie że Newelle były lepsze
Ja mam 2szt BLN-1 firmy Green cell i szału nie robią. ....... do tego nie ładuje ich oryginalna ładowarka. Troche dziwne , bo miałem i ja do epl-1 i epl-2 i normalnie oryginalna ładowarka obsługiwała .
Ja się nie dziwię. Podejrzewam, ze jak wiele podobnych firm Green Cell kupuje ogniwa tam, gdzie akurat się trafią najtaniej. W związku z tym w zależności od tego, jakie ogniwa się trafiły różne serie akumulatorów (nawet z tymi samymi oznaczeniami) mogą być bardzo różnej jakości i zachowywać się w różny sposób. Kupując baterię markową możesz być niemal pewny że jej jakość nie spadnie poniżej pewnego poziomu. kupując niemarkową - oszczędzasz, ale i ryzykujesz. Często oszczędności są na tyle duże, ze ryzyko staje się opłacalne (sam też kupuję zamienniki), ale trzeba być tego ryzyka świadomym.
Ja się naciąłem na Duracell do G9. Straszna kaszana, nawet już ładować się nie chce. A wydawało się, że to dobra firma.
U mnie Hahnell miał ledwo połowę wydajności co orginał do E-3 to po niecałych 6 miesiącach całkowicie wysiadł.
mam 2 sztuki newell do G9 - oceniam, że są słabsze o jakieś 10 % od oryginałów, więc nie jest źle :) cena to około 40 zł za sztukę, podobno hama robi całkiem dobre zamienniki ?
Troche dziwne , bo miałem i ja do epl-1 i epl-2 i normalnie oryginalna ładowarka obsługiwała .
To nic dziwnego, bo w poprzednich modelach baterii nie było tego zabezpieczenia, Dopiero BLM-1 miał odpowiedni mikroprocesor.
Ogólnie z tymi zamiennikami to loteria, dotyczy nawet różnych partii tej samej firmy.