Zobacz pełną wersję : Chyba padła FL50 czy mieliście takie objawy
Wszystko na to wskazuje że padła mi lampa .Objawy są takie : aparat wyzwala błysk a na lampie brak jest potwierdzenia wykonania dobrego zdjęcia tak jakby tylko delikatnie błysnęło i zdjęcie jest nie doświetlone . W innym przypadku jest potwierdzenie test ok. ale zdjęcie jest nie doświetlone , jak odczekam chwilę i zrobię kolejne zdjęcie jest prawidłowo naświetlone i za chwile wszystko jest od nowa raz zrobi dobrze a potem parę razy źle . Inny objaw jest taki że lampa jest na aparacie i chce ręcznie nacisnąć wyzwolenie lampy << test>> i nie mogę wyzwolić lampy , a jak mi się uda wyzwolić kontrolka testu jest na zielono ale nie mam pewności czy jest dobrze wykonany pomiar . Jak jest z gwarancją ,czy Olympus naprawi jeżeli wygasneła gwarancja ,była do 12.04.2008 . Czy ktoś z forumowiczów miał taki przypadek .
Pewnie poszły kondesatory... (nie męczyłes jej ostatnio?)
Jest szansa, ze serwis naprawi za darmo, ale to tylko szansa ;)
To pozostaje Ci tylko serwis...Pewnie będziesz musiał zapłacic ryczałt (coś koło 700zł). Na dobrych świerzych bateriach testujesz?
Pewnie poszły kondesatory... (nie męczyłes jej ostatnio?)
Jest szansa, ze serwis naprawi za darmo, ale to tylko szansa ;)
Tak stało to się na weselu i non stop waliłem lampą ,
Tak stało to się na weselu i non stop waliłem lampą ,
To lipka, tylko serwis Cię ratuje...Jak widac zajechałeś ja. Aż tak dużo błyskałeś?
To lipka, tylko serwis Cię ratuje...Jak widac zajechałeś ja. Aż tak dużo błyskałeś?
była seria że musiałem nadrobić bo wesele było prawie od 21 a do oczepin bardzo blisko
Wszystko się wyjaśniło .Jak zwykle profesjonalne podejście serwisu .Lampe wysłałem do serwisu i poprosiłem o zastępczą lampę i dzieki kierownikowi serwisu załatwił wypożyczenie lampy i za dwa dni miałem w domu .Dzieki temu mogłem focić na weselu ,już miałem kupować zastępczą ale udało sie bez kupienia . Lampa była miesiąc po gwarancji i serwis zrobił to w ramach gwaracji .
Rafał Czarny
5.06.08, 12:27
Serwis Olka znowu pokazał klasę. :esystem: