PDA

Zobacz pełną wersję : Chyba padła FL50 czy mieliście takie objawy

irupo
24.05.08, 07:49
Wszystko na to wskazuje że padła mi lampa .Objawy są takie : aparat wyzwala błysk a na lampie brak jest potwierdzenia wykonania dobrego zdjęcia tak jakby tylko delikatnie błysnęło i zdjęcie jest nie doświetlone . W innym przypadku jest potwierdzenie test ok. ale zdjęcie jest nie doświetlone , jak odczekam chwilę i zrobię kolejne zdjęcie jest prawidłowo naświetlone i za chwile wszystko jest od nowa raz zrobi dobrze a potem parę razy źle . Inny objaw jest taki że lampa jest na aparacie i chce ręcznie nacisnąć wyzwolenie lampy << test>> i nie mogę wyzwolić lampy , a jak mi się uda wyzwolić kontrolka testu jest na zielono ale nie mam pewności czy jest dobrze wykonany pomiar . Jak jest z gwarancją ,czy Olympus naprawi jeżeli wygasneła gwarancja ,była do 12.04.2008 . Czy ktoś z forumowiczów miał taki przypadek .

grizz
24.05.08, 08:03
Pewnie poszły kondesatory... (nie męczyłes jej ostatnio?)

Jest szansa, ze serwis naprawi za darmo, ale to tylko szansa ;)

MicSzu
24.05.08, 08:45
To pozostaje Ci tylko serwis...Pewnie będziesz musiał zapłacic ryczałt (coś koło 700zł). Na dobrych świerzych bateriach testujesz?

irupo
24.05.08, 09:21
Pewnie poszły kondesatory... (nie męczyłes jej ostatnio?)

Jest szansa, ze serwis naprawi za darmo, ale to tylko szansa ;)

Tak stało to się na weselu i non stop waliłem lampą ,

MicSzu
24.05.08, 09:24
Tak stało to się na weselu i non stop waliłem lampą ,

To lipka, tylko serwis Cię ratuje...Jak widac zajechałeś ja. Aż tak dużo błyskałeś?

irupo
24.05.08, 09:53
To lipka, tylko serwis Cię ratuje...Jak widac zajechałeś ja. Aż tak dużo błyskałeś?
była seria że musiałem nadrobić bo wesele było prawie od 21 a do oczepin bardzo blisko

irupo
5.06.08, 11:46
Wszystko się wyjaśniło .Jak zwykle profesjonalne podejście serwisu .Lampe wysłałem do serwisu i poprosiłem o zastępczą lampę i dzieki kierownikowi serwisu załatwił wypożyczenie lampy i za dwa dni miałem w domu .Dzieki temu mogłem focić na weselu ,już miałem kupować zastępczą ale udało sie bez kupienia . Lampa była miesiąc po gwarancji i serwis zrobił to w ramach gwaracji .

Rafał Czarny
5.06.08, 12:27
Serwis Olka znowu pokazał klasę. :esystem: