Zobacz pełną wersję : popRAWka 15/2020 - Głosowanie i Wyniki
226129
popRAWka 15/2020 - Głosowanie
Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 15/2020 popRAWki. Mamy 11 prac więc
można głosować maksymalnie na 3 prace. Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na dwie lub jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż trzy prace.
Termin głosowania 3 dni, czyli do 02.10.20 (piątek)
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest Bodzip, zwycięzca poprzedniej edycji.
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
(z numerem 00. w paczce jest oryginał jpg):
226149
Zdjęcie poglądowe
(plik JPG z LR na domyślnych ustawieniach)
226130
PROPOZYCJE popRAWkowe
1. A56
226132
2. gulasz
226133
3. henry1
226134
4. Bodzip
226135
5. Wiejo
226136
6. jkr
226137
7. a123
226138
8. paparapa
226139
9. marek 61
226140
10. helmuth
226141
11. Mirek63
226142
Na temat konkretnych prac wypowiadamy się (pozytywnie/negatywnie) po zakończonym głosowaniu, i do takiej dyskusji zachęcam.
W trakcie głosowania oczywiście można ogólnikowo się wypowiadać. Offtopy też mogą być:smile:
Powodzenia wszystkim życzę.
Znaleźć swoją pośród tylu klonów to już zwycięstwo. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Znaleźć swoją pośród tylu klonów to już zwycięstwo. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jeśli nie widzisz różnic w pracach, to czas zmienić sprzęt :).
Zapewniam Cię różnice są duże .
Mogę potwierdzić o różnicach:). Raczej nie powinno być problemu z odnalezieniem swojej pracy.
PS.
W paczce zip były małe błędy co do numeracji prac. W kilku ostatnich pracach numeracja nie pokrywała się z tą jaka jest w wątku.
Zdaje się jedna osoba pobrała paczkę zip z tymi błędami, więc proszę o ponowne pobranie. Obecnie jest już dobrze.
Znaleźć swoją pośród tylu klonów to już zwycięstwo. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:Nawet wiem, która Twoja [emoji39]
Nawet wiem, która Twoja [emoji39]
Grzebałeś w komputerze Kierownika ??? :shock::shock::shock:
PS.
Skoro już wiesz która, to na nią głosuj. :mrgreen:
Zapewniam Cię różnice są duże .Widzieć różnice a znaleźć swoją pracę, to dwie różne sprawy. :wink:
Nawet wiem, która Twoja [emoji39]
Chyba nie tylko Ty :)
Kierownik, grzebią Tobie w komputerze ! :shock:
Kurde, fajne - wszyscy śmieci po prawej usunęli :mrgreen:
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Chciałbym tylko dodać - zapraszając do głosowania na moją wersję, że na ekranie telefonu wygląda paskudnie, a na komputerze genialnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chciałbym tylko dodać - zapraszając do głosowania na moją wersję, że na ekranie telefonu wygląda paskudnie, a na komputerze genialnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Bo śmieci należy usuwać.:-)
Chciałbym tylko dodać - zapraszając do głosowania na moją wersję, że na ekranie telefonu wygląda paskudnie, a na komputerze genialnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oto to to to ....
Święte słowa :)
A ja myślałem, że to plecak Bogdana. :roll::mrgreen:
A ja myślałem, że to plecak Bogdana. :roll::mrgreen:
Heniu.... to stare jak świat: kto nosi Bodziowe słoiki ?? Marysia, no :)
...Chciałbym tylko dodać - zapraszając do głosowania na moją wersję, że na ekranie telefonu wygląda paskudnie, a na komputerze genialnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na monitorze jeszcze lepiej prace wyglądają :mrgreen::mrgreen::wink:, patrząc na komputer widzę jedynie blaszaną skrzynkę:grin:
Heniu.... to stare jak świat: kto nosi Bodziowe słoiki ?? Marysia, no :)
Wiem, cwaniak jesteś, wykorzystujesz, biedną dziewczynę. :evil:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Na monitorze jeszcze lepiej prace wyglądają :mrgreen::mrgreen::wink:, patrząc na komputer widzę jedynie blaszaną skrzynkę:grin:
Szanowny kolego... prawie mnie zabiłeś...Pijąc kawę przeczytałem Twój wpis.... Traktuję to jako zamach na moja osobę :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A swoją drogą, to nie wiemy jaki komputer ma Bogdan. W końcu to linuchowe liczydło, i może na nim fotki widać :).
Też tak miałem, oplułem monitor. Andrzej, wisisz mi cydr - wódy mi nie wolno :cry:
Też tak miałem, oplułem monitor. Andrzej, wisisz mi cydr - wódy mi nie wolno :cry:
A to łobuz "wyszdł" cichaczem, i udaje że nic nie wie.:mrgreen:
To się naraziłem:wink::grin:
Czas na pierwszy przeciek, zatem:
Na 1 miejscu trzy prace
Na 2 miejscu (głos mniej) jedna praca
Na 3 miejscu (także głos mniej od miejsca poprzedzającego) cztery prace
Bez głosu jedna praca.
Czas na pierwszy przeciek, zatem:
Na 1 miejscu trzy prace
Na 2 miejscu (głos mniej) jedna praca
Na 3 miejscu (także głos mniej od miejsca poprzedzającego) cztery prace
Bez głosu jedna praca.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Wiem, wiem. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Wiem, wiem. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Będziesz cicho ? Masz dwa głosy !
Obowiązek spełniony, zagłosowane :wink:
...Masz dwa głosy !
Nie wiem skąd pewność (i nie chcę wiedzieć), która praca autorstwa henry1 i ile ma głosów, ale wolałbym aby takie informacje się nie pojawiały.
Będziesz cicho ? Masz dwa głosy !
Ta... emeryt, czasu kupa to grzebie w sieci i podgląda. :wink:
Bogdan - pozdrawiam :)
Nie wiem skąd pewność (i nie chcę wiedzieć), która praca autorstwa henry1 i ile ma głosów, ale wolałbym aby takie informacje się nie pojawiały.Nie masz poczucia humoru... szkoda :(
Ta... emeryt, czasu kupa to grzebie w sieci i podgląda. :wink:
Bogdan - pozdrawiam :)paparapy i ja pisalismy, że wiemy które Heniowe - więc dwa glosy :)
Jak mnie pamięć nie myli (co jest bardzo możliwe) wydaje mi się, że kiedyś pisałeś, że są jakieś tam sposoby na wyciągnięcie z strony internetowej informacji o liczbie głosów przy danej pracy. Wiem, też, ze informatyka nie jest Ci obca, więc Twojej "stanowczej" wypowiedzi nie odebrałem jako żart. To tak na usprawiedliwienie:)
Na monitorze jeszcze lepiej prace wyglądają :mrgreen::mrgreen::wink:, patrząc na komputer widzę jedynie blaszaną skrzynkę:grin:A najlepiej wyglądają umieszczone w komputerze i wyświetlone na ekranie monitora [emoji6][emoji846]
Ech, nie zdążyłem wysłać pracy, coraz więcej pracy, coraz mniej czasu, cóż. Obiecuje poprawę [emoji846]
paparapy i ja pisalismy, że wiemy które Heniowe - więc dwa glosy :)
A to się porobiło... Ty paskudny hakerze i podglądaczu... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:. I ani mru mru więcej :), bo zostaniemy zdyskwalifikowani przez dyrekcję. :lol:
A to się porobiło... Ty paskudny hakerze i podglądaczu... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:. I ani mru mru więcej :), bo zostaniemy zdyskwalifikowani przez dyrekcję. :lol:
Milczę jak Milczek :mrgreen:
Umiejętności hakerskie u mnie zerowe. Telepatycznie ponownie klapa to się przyjrzałem i zagłosowałem.
Zapewniam Cię różnice są duże .
Tak prawdę pisząc, to od strony obróbkowej nie widzę nawet specjalnej różnicy, między tą, a poprzednią edycją poprawki. Pora zmienić głowę? :shock:
Ciekawe, ile osób na moje "dzieło" nie głosowało. :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała pokonanym ! :mrgreen:
PS.
Podziękowania za głosy na moje "dzieło" :mrgreen:
Zwyciężczynią edycji 15/2020 została gulasz
Gratulacje !!!
Miejsce 1 (praca 2 )
226230
Miejsce 2 ex aequo:
a123 (praca 7 )
226233
oraz:
A56 (praca 1 )
226234
Podsumowanie wyników 15 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
226285
RANKING po 15 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
226286
jeśli ktoś zauważy błędy w tabelkach poproszę o info
Zwyciężczyni @gulasz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6540) proszona jest o nadesłanie RAW-a do następnej edycji popRAWki.
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie.
Zapraszam także do ewentualnej dyskusji na temat prac.
Nie głosowałem na tę zwycieską pracę ale proszę przyjąć gratulacje.
Gratulacje dla zwycięzcy :)
Dzięki za głosy na moją poprawkę :)
Gratki dla tych z pudła :).
Gratulacje dla zwycięzcy.
gulasz na razie nie odpowiada i RAW-a nie nadesłała.
Edycję 16 zaczniemy w poniedziałek 05.10.20 liczę, ze RAW będzie od zwyciężczyni poprzedniej edycji, jeśli nie, sięgnę do rezerw.
o jaaa ale niespodzianka - przepraszam ale dopiero weszłam do domu po urlopie i nie bardzo ogarniałam forumowe dzieje
ale mi miło - dzieki za głosy
chyba w zanadrzu cos ode mnie miałeś - a poszukam i zaraz postaram sie cos podeslać - moze świeżutkie z zeszłego tygodnia uda sie wyłuskać - tylko musze przeszukac i zgrac karty z wypadu ;)
gratuluję pozostalym nagrodzonym i dziekuje za glosy
nei ukrywam ze troche fartem udalo sie wbic w tą edycje miedzy wyjazdami i przepakowywaniem ;)
..chyba w zanadrzu cos ode mnie miałeś - a poszukam i zaraz postaram sie cos podeslać - moze świeżutkie z zeszłego tygodnia uda sie wyłuskać - tylko musze przeszukac i zgrac karty z wypadu ;) ...
Rzeczywiście mam dwa pliki w zanadrzu od Ciebie:). Dobrze, że mi przypomniałaś:), ale jak będzie coś innego (nowszego) to oczywiście przyjmuję. Tamte zdjęcia mam tylko w DNG, jakby był RAW to nie zaszkodzi.