Zobacz pełną wersję : Makro i nie tylko...
Cześć sporo czasu mnie tu nie było, postanowiłem ponownie sięgnąć po mojego OM-D EM-10 pierwszej generacji.
Fotki wykonuję różne, postanowiłem w końcu zajrzeć i wrzucić parę fotek, kupiłem dodatkowo stałoogniskowy obiektyw z...Xiaoyi 42.5mm 1.8 kosztował raptem 43$ a taki efekt...
224434224435224436224437224438224439224440224441
Efektu żadnego według mnie nie widać, ot pstryki z bioderka, bez pomysłu i kompozycji, nie podobają mi się.
Chciałeś na tych zdjęciach pokazać możliwości obiektywu?
Efektu żadnego według mnie nie widać, ot pstryki z bioderka, bez pomysłu i kompozycji, nie podobają mi się.
Chciałeś na tych zdjęciach pokazać możliwości obiektywu?
Oczywiście szanuję zdanie, może i z bioderka, przeglądając twoją galerię też masz niektóre z "bioderka":) no cóż takie życie, nie robię zdjęć pro ale może kiedyś xD
Jeśli coś proszę o wskazówkę. Może nie ten dział dla mnie... :)
Nie oceniamy w tym wątku moich zdjęć, na rewanż zapraszam do mojego wątku.
Wystawiłeś zdjęcia do działu ocen, a tu nie ma co oceniać. Zacznij proszę od podstaw, bo nawet nie ma gdzie zaczepić początku porady. Ale być może to tylko na, czekam na ocenę innych.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
P.S. tam nie ma makro...
Nie oceniamy w tym wątku moich zdjęć, na rewanż zapraszam do mojego wątku.
Wystawiłeś zdjęcia do działu ocen, a tu nie ma co oceniać. Zacznij proszę od podstaw, bo nawet nie ma gdzie zaczepić początku porady. Ale być może to tylko na, czekam na ocenę innych.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
P.S. tam nie ma makro...
Bo nie wrzucam wszystkich jeszcze... poza tym kompozycja to nie wszystko trzeba trochę kreatywności... trzymasz się schematów... krytyka pomaga ale trzeba sie wyróżniać
224472224473224474
PS chyba wiem czemu mnie tu nie było, to forum nie ma życia chyba...