Zobacz pełną wersję : Filmy w C-4000
Witam!
Mam pytanie dotyczące obróbki filmów z C-4000. Filmy często wychodzą bardzo ciemne, zwłaszcza w pomieszczeniach. Czy rozjaśnić i poddać innej obróbce można poddać plik z QuickTime'a czy najpierw przekonwertować na np avi? Jakim programem dokonać takiej konwersji?
Pozdrawiam!
Program do konwersji MOV->AVI to np RAD Video Tools (Bink Video). Jest tutaj http://www.radgametools.com/
Ale i tak wymagany jest kodek QuickTima.
a wogole dlaczego w c4000 da sie nagrywac tylko 30sekundowe filmiki, w instrukcji jest napisane ze mozna nagrywac do 3 minut. wy tez macie takie problemy??
Hmmm... tymi 3 minutami to jestem zaskoczony - moze nie doczytałem... kiedys nagrywałem te filmiki i chyba mogłem 33 sekundy... na karcie 128 MB wiec nie pojemnosc karty jest ograniczeniem... zresztą te filmy mają ca 10 MB...
Pzdr.
Nie pojemność karty jest ogranicznikiem nagrywania sekwencji video tylko bufor do którego nagrywana jest sekwencja a potem transferowana na kartę . W trakcie nagrywania w lewym dolnym rogu ekranu widać jak wypełnie się bufor a potem następuje migotanie czerwonej diody -zajętości karty- co oznacza że nasz filmik jest przenoszony z nazwijmy to pamięci podręcznej na kartę SM
3 minuty sekwencji wideo nagrywa w rozdzielczości 180x120