Zobacz pełną wersję : panasonic gx7 z pentax
Mały eksperyment ;), kupiona redukcja do m4/3 dla optyki pentax (u przyjaciela z azji była promocja), do mojego panasonika podpinałem 28-50-135 pentaxa z lat 80, obiektywy "budżetowe" na wyjazdy z żoną zabieram analoga, chciałem się sam przekonać czy warto do torby z analogiem dołożyć na wyjazdy mały korpus bez optyki fabrycznej, aby nie brać dwóch systemów, a jednocześnie mieć pod ręką aparat do robienia zdjęć "za darmo".
Przewija się motyw motocykla, gdyż głównie tak zwiedzam okolicę.
no i ZONG - nie mogę wkleić zdjęć :(, musicie mi wierzyć na słowo, że z efektów jestem zadowolony
można jedynie podejrzeć tu:
https://bogdi.rajce.idnes.cz/panasonic_gx7_optyka_pentax_28-50-135mm_MF/
Ja Ci wierzę, bo niby czemu miałbym nie ??? :mrgreen:
Pytanie zasadnicze czy AF działa w Panasonicu przy podpiętych szkłach Pentaxa, czy tylko manualne ostrzenie ?
Nie wierzę za bardzo co do tego: "no i ZONG - nie mogę wkleić zdjęć :sad:"
Tak na próbę zobaczmy jak to jest z wstawianiem zdjęć obecnie na forum...:
224290
wstawiło się "normalnie", nawet szybko (2 sekundy), bo z tym ostatnio był przyznam problem.
Ja Ci wierzę, bo niby czemu miałbym nie ??? :mrgreen:
Pytanie zasadnicze czy AF działa w Panasonicu przy podpiętych szkłach Pentaxa, czy tylko manualne ostrzenie ?
obiektywy z lat 80 - af jeszcze przez pentaxa nie był produkowany :), a przejściówka najprostsza wersja bez elektroniki
niestety to samo mam na forum nikona, :(, mimo, że fotki kiedyś wklejałem, w momencie "wgraj" znika okno dialogowe :(
...niestety to samo mam na forum nikona, :(, mimo, że fotki kiedyś wklejałem, w momencie "wgraj" znika okno dialogowe :(
Może być wina przeglądarki internetowej. Wgrywałem z Firefoxa i jest na obecną chwile OK. Wyczyść historię przeglądania/ciasteczka/pamięć podręczną/ itp. i spróbuj ponownie. Na forum jest obecnie OK z wgrywaniem zdjęć, tak sądzę.
PS.
Tu pod tym linkiem masz potwierdzenie (nawet przyznam wcześniej tego nie czytałem):
https://forum.olympusclub.pl/threads/116363-Problemy-w-dzia%C5%82aniu-serwisu/page6?p=1387242&viewfull=1#post1387242
224292224293224294224295nie pomogło, wygląda to tak, klikam w ikonę zdjęcia w szybkiej odpowiedzi, zaznaczam "from computer", wybieram zdjęcie z dysku, pokazuje się jego nazwa, daję "wgraj plik" znika okno dialogowe, fotki brak :(, używam chrome, chyba coś pomogło, zresetowane wszystkie ustawienia chrom, wielkie dzięki za podsunięcie pomysłu, że to może być wina przeglądarki :)
Wygląda, że pomogło, bo zdjęcia są widoczne. Problem był raczej nie po stronie forum, tym razem.
masz 100% racji i dzięki Ci za podsunięcie pomysłu, borykałem się z tym kilka miesięcy (na Nikoniarze), niestety nikt nie próbował podsunąć jakiegokolwiek pomysły, pierwszy raz TY, podałem i znalazł się pomysł, który poskutkował, jeszcze raz dzięki, a wracając do posta, to widzę, że na wyjazdy gx7 zagości na stałe w torbie Pentaxa ;)