Zobacz pełną wersję : Kotlet photography poziom hard.
Długo się zastanawiałem w którym dziale założyć wątek i wybrałem ten dla początkujących, choć hobbystycznie bawię się fotografią już paręnaście lat. Nie miałem odwagi pakować się z moim dorobkiem w dział "ocena zdjęć" - nie będę zaniżał poziomu :mrgreen:. Jak już wspomniałem fotografia zajmuję się dla przyjemności, właściwie w moim przypadku słowo "fotografia" to przerost formy nad treścią. Zostańmy przy tym że robię zdjęcia :-P. W tym wątku będę Was "częstował" różnym menu - od mielonych po schabowe, a i czasem jakiś dobry tatar się trafi. No dobra, koniec tego biadolenia - na początek coś "zdziś" czyli wypad rowerowy do Santoka.
1.
Jeden z wielu schronów na Wale Pomorskim - Linia Noteci
222646
2.
222647
3.
Miejsce w którym do Warty uchodzi jej największy dopływ - Noteć.
222648
4.
Wieża widokowa z 1935r.
222649
5.
222650
6.
A taki oto widok ukazuje się z miejsca w którym stoi wieża. W dole Santok i dorzecze Noteci i Warty a dalej równina po sam horyzont.
222651
Oczywiście wszystkie zdjęcia jak na prawdziwego kotleciarza przystało robione w samo południe :mrgreen:
Ps. Cosik mi 5-teczkę przycięło, po kliknięciu będzie pełna wersja.
Oczywiście wszystkie zdjęcia jak na prawdziwego kotleciarza przystało robione w samo południe :mrgreen:
.
Właśnie z exifu zauważyłem że w okolicy południa fotki robione . Nie myślałeś żeby o innej porze je zrobić ?
5 mógłbyś wyprostować trochę. A do tego bunkra da się wejść może ? :wink:
Kotlet mi się ze ślubniakami skojarzył :mrgreen:
Właśnie z exifu zauważyłem że w okolicy południa fotki robione . Nie myślałeś żeby o innej porze je zrobić ?
5 mógłbyś wyprostować trochę. A do tego bunkra da się wejść może ? :wink:
Myślałem... ale mi się wstawać nie chciało :). Z 5 było trudno bo albo horyzont, albo wieża krzywa. Stałem na szlaku stromo idącym w dół.. Bunkier w środku niestety zaniedbany - butelki po małpkach, puszki po piwach i pełno innego syfu. W tym miejscu często wędkarze przesiadują i robią przy okazji inne rzeczy niż samo łowienie ryb.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Kotlet mi się ze ślubniakami skojarzył :mrgreen:
Jak będzie okazja mogę Ci wesele darmo Olkiem z kitem trzasnąć :mrgreen:
Jak będzie okazja mogę Ci wesele darmo Olkiem z kitem trzasnąć :mrgreen:
Emerytowi ??? :mrgreen:
Daj RAW-a 5-tki
Daj RAW-a 5-tki
https://drive.google.com/open?id=1BPBHiYcLpLUZl8s_rRWLnScPHspwwaOZ
Daj RAW-a 5-tki
Znam dwóch emerytów co już trzy razy do kotleta pozowali. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pozwoliłem sobie wyprzedzić Bogdana, bo on szejk z dalekiego BN, a mi bliżej do Warty płynącej przez Wielką-Polskę. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
222687
Może być ? :)
Lewa krawędź wieży - pionowa. Prawą troszkę przesunąłem aby dla oka perspektywa delikatnie się zbiegała. Horyzont oczywiście prosty :)
222688
henry1 Pisałem że trudny temat. Korony drzew po lewej prosto a dalej za nimi horyzont tak jakby krzywo :-) Bogdan chyba tyle czasu walczy :-)
No dobra Bodzip... zwracam honor - to Ci się udało :-)
Też się pobawiłem w prostowanie:)
222689
No i też piknie. Z wątku o kotletach przechodzimy na kawior i kalmary.
:mrgreen:
No i też piknie. Z wątku o kotletach przechodzimy na kawior i kalmary.
:mrgreen:
A ośmiorniczki też będą ? :-P
A ośmiorniczki też będą ? :-P
Raczej maseczki :mrgreen:
Dobra, to było ostatni raz - wybaczcie :lol:
Witam . Proszę zmniejszaj zdjęcia. Nie mam cierpliwości czekać jak mi się tak długo ładują. Nic na to nie poradzę, ale taki mam internet słaby. Robią te światłowody i też już nie mam cierpliwości. Rok opóźnienia z hakiem, choć to projekt ze wsparciem unijnym. Niestety świat stanął na głowie jak mówi mój kandydat. Więc proszę jeszcze raz miej litość.
Ośmiorniczek nie mam, ale będą Tatary. Tatarów będzie sporo, ale zacznijmy od początku. Rok 2007 ( nie wiem kiedy to zleciało...) i pierwsza w życiu cyfrówka na drugim wejściu na Rysy. Pierwsze było rok wcześniej z analogowym Zenitem kupionym w lombardzie jako sprawny tuż przed wyjazdem. Potem się okazało że sprawna była w nim tylko obudowa... Jak na tamte czasy Fuji S3500 miał zawrotną jak na tamte czasy rozdzielczość 4 mpx. Pamiętam dobrze jego reklamę z tamtego okresu - w szczególności zdanie "Dodatkowy 1 mln. pixeli" :-) Szeroki kąt obiektywu też był oszałamiający - całe 39mm. Ale przynajmniej tym razem wróciłem do domu ze zdjęciami. Oczywiście są to jpe-gi prosto z tego cuda ówczesnej techniki.
7.
222722
8.
222723
9.
222724
10.
222725
11.
222726
12.
222728
13.
222729
14.
222730
15.
222731
16.
222732
Ja wiem, że z jednej wyprawy, ale dawaj mniej - po dwa, trzy zdjęcia na post. Lepiej wtedy podyskutować o nich.
Tatry zawsze przyjemne w odbiorze.
Stare sprzęty z matrycami CCD produkują mz ładniejszy bardziej naturalny obrazek niż najnowsze matryce. Kolory też są ładniejsze :). Jakbyś troszkę poziomy podciągnął byłby wypasik :).
A Tatry jak Tatry ... o oczywistościach się nie dyskutuje. Wrzucaj następne, uwzględniając uwagę Bogdana.
Pamiętam jak targałem w Taterkach Practice BC1 z czteroma obiektywami. Największy to Pentacon 300mm/4. I nie płakałem że ciężko :mrgreen:.
Dzisiaj będą dwa helikoptery z kita 40-150
17.
223163
18.
223164
Moje wrażenie jest takie, że te górskie zdjęcia cierpią na niedostateczną ekspozycję i wynikający z tego (?) słaby kontrast.