Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Eksperyment z kompozycją

NimnuL
21.05.20, 20:48
Street photo w biurze.

fret
22.05.20, 12:04
Nikt nie ma odwagi, to ja zacznę. nie widzę eksperymentu, widzę przypadkowy pstryk. Napisz co czciałeś pokazać. Ja przeżywam katusze już od pierwszego wejrzenia. linie pionowe się zbiegają i ok, ale brak równoległosci poziomych, to juz dla mnie nadmiar szału. Niczemu to nie słuzy, a niepokoi wzrok. No i ten facet. Wygląda jak wystrzelony z procy. W jakimś celu? Nie wiem, może to genialna fota, ale ja nie widzę w tym zamysłu twórcy. Może brakuje mocnego akcentu na pierwszym planie?

NimnuL
22.05.20, 12:28
... to ja zacznę.

Dzięki za odwagę. Miałem nadzieję, że fotka jest tak fantastyczna, że forumowicze nie mogą się zdecydować, których słów pochwały użyć, stąd ten brak odpowiedzi ... a na poważnie - rozumiem Twoje wątpliwości.
Wychodzę z założenia, że jeśli zdjęcie(podobnie jak dowcip) trzeba tłumaczyć to znaczy, że nie jest udane. Próba polegała na nietypowym - jak na mnie - kadrowaniu i usiłowaniu uchwycenia dwóch elementów - poręczy kubika prowadzącego za postacią (co w zamyśle miało prowadzić wzrok na postać) oraz samej postaci złapanej w świetle pomiędzy kubikami (co miało ją podkreślić). Zabawne jest to, że sam nie potrafię się zdecydować czy ta próba mi się podoba, stąd post tutaj i zapytanie o opinię.