Zobacz pełną wersję : jaką małpke do 1000zł?
witam.
chce kupić małpkę tak do 1000zł która zmieści sie w kieszeń spodni i będzie robić dobre zdiecia w miare możliwości jak na te aparaty. wymagania : pikseli więcej niż 7M z zoomem optycznym
i jakosc zdiec najwazniejsza. prosze o opinie i typy modeli
mju np 790SW, czy któryś następca.
nikt nie ma wiecej propozycji?
Ricoh R7/R6/ lub Panasonic TZ3
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Opłaci sie zakup Panasonica TZ3 lub Ricoha Caplio R7, z Olympusa coś z mju np.840 kiedys przypadkowo miałem w ręku Ricoha R6 i także rozmawiałem z właścicielem na jego temat, z której to rozmowy wynikało, że ma świetną stabilizacje i doskonałe makro od 1cm/ o ile dobrze pamietam/ zas jakosć zdjęć wiecej niż przyzwoita.
Kupując na ebay w sklepie z UK można kupić zestaw kitowy Ricoh GX100 z VF-1, 2GB kartą i pierdołami za około 1200zł. Sam się skusiłem. Jeśli do tysiąca, to goły GX100.
dog_master
19.05.08, 11:59
Rikuś R6 jest fajny :) R7 ma chyba tylko wiecej pikseli [co moze powodowac wzrost szumu].
Dar-i-jush
19.05.08, 12:37
Fuji f100fd.
Fuji f100fd. ciekawy aparat ze sporą matrycą/ fizycznie/ ale chyba powyżej 1000zł
Dar-i-jush
19.05.08, 14:17
ciekawy aparat ze sporą matrycą/ fizycznie/ ale chyba powyżej 1000zł
Nic bardziej mylnego:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/293878
Co prawda nie ma RAW i tryb manualny chyba nie jest tak całkiem manualny, ale i tak świetny sprzęt jak na kompakt.
zależy jak zwykle do czego chcesz go stosować
ja kpiłem 770 SW i jestem zachwycony.
Podstawową przewagą nad wszelkimi innymi głupawkami spoza tej serii
jest fakt, że możesz go taplać w błocie, wodzie, rzucać skakać po nim,
a zdjęcia na niskich ISO są zacne.
Z resztą w każdej głupawce pewnie wysokie iso to nic fajnego.
Tak więc jeśli ruszasz się z tym aparacikiem to moim zdaniem warto.
Dla przykładu w sobotę miałem go w kieszeni kamizelki asekuracyjnej podczas spływu górską rzeką. Łbem pod woda lądowałem dobre kilka razy a jednak aparat działał i robił zdjęcia.
dla mnie rewelka
nie w każdej dobas.
Całą seria Fujików ma się dobrze w wysokim ISO