Zobacz pełną wersję : popRAWka 4/2020 - Głosowanie i Wyniki
219278
popRAWka 4/2020 - Głosowanie
Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 4/2020 popRAWki. Mamy w sumie 20 prac.
Frekwencja dopisała, mam nadzieję, że w głosowaniu również dopisze.
Sporo prac więc dopuszczam głosowanie na 4 prace (w tym nowym systemie). Nie jest to oczywiście obowiązkiem,
można głosować tylko na trzy, dwie lub na jedną. Z swej strony "namawiam":wink: do wykorzystywania przysługujących głosów.
Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż cztery prace.
Termin głosowania 3 dni czyli do 21.02.2020 (piątek)
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest A56.
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
(z numerem 00. w paczce jest oryginał jpg):
219276
Oryginał (plik JPG z LR na domyślnych ustawieniach)
219277
PROPOZYCJE popRAWkowe
1. west73
219303
2. scaners3d
219304
3. Wiejo
219305
4. A56
219306
5. Zelik76
219307
6. andtor2
219308
7. Witold
219309
8. Rabbit
219310
9. DzejPi
219311
10. Bodzip
219312
11. Cru
219313
12. Mirek63
219314
13. henry1
219315
14. helmuth
219316
15. a123
219317
16. Marek61
219318
17. fret
219319
18. ogc13
219320
19. easy_rider
219321
20. paparapa
219322
Na temat konkretnych prac wypowiadamy się (pozytywnie/negatywnie) po zakończonym głosowaniu, i do takiej dyskusji zachęcam.
W trakcie głosowania oczywiście można ogólnikowo się wypowiadać. Offtopy też mogą być:smile:
Powodzenia wszystkim życzę.
Czy kolejność jest taka sama jak poprzednio ???
Mogę zapytać jak głosować? Cztery głosy można oddać, a jak punktowane. Mogę oddać np cztery głosy za 3 punkty? Czy Tylko za 3 za 2 i 1 punkt?
Jest pełna dowolność w przydzielaniu punktów w ramach przysługujących głosów, tak jak było w poprzednim głosowaniu.
Obostrzenia są tylko takie, że tak powiem chyba oczywiste:
- nie głosujemy na swoją pracę
- jednej pracy przyznajemy jeden głos (za ile punktów według naszego uznania)
- nie głosujemy na więcej niż 4 prace
Głośnięte po raz wtóry :)
Pozdrawiam :D
Dzięki i sorki za zamieszanie z tym głosowaniem:)
Sporo prac, wygląda na to, że warto czasem odejść od landszaftów :)
Miałem problem czy głosować za obróbką taką jaka jest "normą" w zdjęciach beauty, czy za "normalnością". Ale skoro są 4 głosy, to jakoś dałem radę ;)
Już 11 głosujących, a prowadzący śpi...:cool:
Mówisz o przecieku kontrolowanym ? :mrgreen:
Mówisz o przecieku kontrolowanym ? :mrgreen:
Przez sen lepeij niech nie przecieka...:roll:
Nie tą wersję zdjęcia posłałem - zdjęcie spaprane... trudno. To, które miało być do oceniania jest w komputerze.
O tej porze to się nie dziwię :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Nie tą wersję zdjęcia posłałem - zdjęcie spaprane... trudno. To, które miało być do oceniania jest w komputerze.
To co, resetujemy zabawę i zaczynamy od nowa ? :mrgreen:
Wstaw do wątku poza konkursem. Po głosowaniu.
Trudno. Błąd.
Nie mam tak dobrze niestety aby spać w pracy:)
Tak, pobieżnie patrząc, dwie prace nieco z przodu, dalej wyrównanie, a bez głosu jeszcze 7 prac.
To co, resetujemy zabawę i zaczynamy od nowa ? :mrgreen:
Nic nie resetujemy, zabawa dalej trwa. Teraz mogę napisać, że jestem w tej siódemce bez głosu.
Wstaw do wątku poza konkursem. Po głosowaniu.
Trudno. Błąd.
Pokażę to co miało być w zabawie, ale tak jak piszesz, po głosowaniu.
Nic nie resetujemy, zabawa dalej trwa. Teraz mogę napisać, że jestem w tej siódemce bez głosu.
Pokażę to co miało być w zabawie, ale tak jak piszesz, po głosowaniu.
Bez stresu :). Wszyscy dostali takie samo zadanie, więc chyba problemu nie ma :)
Poza tym obrabianie portretów jest dość czasochłonne i myślę, że niewielu autorów miało czas, żeby dopieścić zdjęcie w 100%..
.
Dobra, dobra, bez głosu to moja domena, proszę mi tej przyjemności nie zabierać. :evil:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dobra, dobra, bez głosu to moja domena, proszę mi tej przyjemności nie zabierać. :evil:
Siedem prac wysłałeś? :shock: Szacun za pracowitość... :)
Siedem prac wysłałeś? :shock: Szacun za pracowitość... :)
Wielkopolanie słyną z pracowitości. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zrobione, ale łatwo nie było :wink:
A56 chyba mówił że swoją obrobioną wersję złą posłał
a większość chyba zrozumiała podobnie jak ja - że jako RAW do tej edycji pomyliłeś prace ;)
ja ostatnio odpuściłam poprawkę :(
brak czasu - ale po urlopie mam nadzieje ze wróce ;)
A56 chyba mówił że swoją obrobioną wersję złą posłał
a większość chyba zrozumiała podobnie jak ja - że jako RAW do tej edycji pomyliłeś prace ;) ...
Sądzę, że takiej jednoznacznej wypowiedzi:
i później:
nie można źle zrozumieć.
Powiem, że byłem nieco zdziwiony pracą kol. A56, ale teraz wiem dlaczego.
Nie bądź zachłanny ... niech inni też mają coś z życia ...:mrgreen:
A56 nie przejmuj się, ja też miałem co innego wysłać ;) ;) ;)
219373
A56 nie przejmuj się, ja też miałem co innego wysłać ;) ;) ;)
219373
No piękne, lepsze od mojego:wink:
Wszystkie dziury załatane, przecieków brak, konkurs zrobił się niezatapialny :)
Niezatapialny to chyba dobrze:)
Przecieki są mocno "utrudnione", bo na tym etapie nie chce mi się podliczać punktów, a słupki są podobne:)
Ogólnie dość wyrównanie, no może 2 czy 3 prace nieco z przodu. Bez głosu już tylko jedna praca.
Szkoda, że tak niska frekwencja w głosowaniu. Na 20 uczestników, 21 osób zagłosowało jak na razie.
Przypominam, że uczestnicy też mogą głosować, a nawet bardzo wskazane:) (byle nie na siebie:) )
Wygląda na to, że obrabianie zdjęć jest latwiejsze niż głosowanie :shock:
Albo sposób głosowania zniechęca. I kłopot z przeciekaniem ...
Tak... Trzeba wybrać świadomie...
Albo sposób głosowania zniechęca.Proponuję losowanie. Głosujący nie będą mieli problemu- nie będą w ogóle potrzebni. :wink:
I kłopot z przeciekaniem ...Jaki to ma wpływ na głosowanie? Możesz to uzasadnić?
Czy uważasz Jacku, że obecny system głosowania, który zmusza do zastanowienia się, krótkiego przemyślenia jest zły? Chyba większą wartością jest dwudziestu głosujących świadomie, niż 40 głosujących bez zastanowienia. :). Zwłaszcza gdy można stopniować wagę głosów.
Niektórym "poprawiaczom" to dziewczyna powinna proces wytoczyć o "zniesławienie wizerunku". :wink: A i pies też!
Zagłosowałem bo są też i bardzo dobre.
A jedna pani z tych zdjęć robi miny. Normalnie się przestraszyłem brrrrr. Uśmiech i buzia w ciup - strrrraszne to było :shock:
... autentycznie, nie robię sobie jaj - myślałem że ktoś gifa podrzucił :mrgreen:
Uuups, pewnie mąci mi się w oczach. Nie piłem bo mi nie wolno :-P
Dziękuję uprzejmie.
Wcale nie pisałem, że Twoja jest bardzo dobra :mrgreen:
Wcale nie pisałem, że Twoja jest bardzo dobra :mrgreen:
A skąd Ty wiedzieć która czyja hę ? :mrgreen:
A skąd Ty wiedzieć która czyja hę ? :mrgreen:
Nie wiem ale mi gość dziękuje że głosowałem... :roll:
Dziękuję uprzejmie.
Wcale nie pisałem, że Twoja jest bardzo dobra
I tak też tego nie odebrałem, podziękowałem za udział w głosowaniu:)
A jedna pani z tych zdjęć robi miny. Normalnie się przestraszyłem brrrrr. Uśmiech i buzia w ciup - strrrraszne to było :shock:
... autentycznie, nie robię sobie jaj - myślałem że ktoś gifa podrzucił :mrgreen:
Uuups, pewnie mąci mi się w oczach. Nie piłem bo mi nie wolno :-P
Pani o wielu twarzach :lol:
Gratulacje dla zwycięzcy !!! :mrgreen:
Chwała pokonanym ! :mrgreen:
Dzięki za głosy na moje "dzieło". :mrgreen:
Zwycięzcą edycji 4/2020 został andtor2
Miejsce 1 (praca 6 )
219412
Miejsce 2
Marek61 (praca 16)
219413
Miejsce 3
fret (praca 17)
219414
Podsumowanie wyników 4 Edycji. (w nowym systemie głosowania)
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
219415
Dla porównania wstawię tabelkę z wynikami gdyby głosowanie odbyło się według poprzedniej metody (każdy głos ma tą samą wagę).
219416
RANKING po 4 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
219463
Jeśli ktoś zauważy błędy w tabelkach proszę o info na priv lub tu w wątku.
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie.
Zapraszam także do ewentualnej dyskusji na temat prac.
PS. Odnośnie dyskusji, powiem miałem podobny dylemat jak Jacek_Z w tym głosowaniu:
Miałem problem czy głosować za obróbką taką jaka jest "normą" w zdjęciach beauty, czy za "normalnością". Ale skoro są 4 głosy, to jakoś dałem radę
Ostatecznie poszedłem w kierunki mi bliższym, czyli za "normalnością". Dlatego przykładowo przyznałem punkt dla pracy nr 13 (mogło być troszkę jaśniej), a nie zrobiłem tego dla pracy nr 1, choć niewątpliwie również zasługiwała na punkty w tym drugim stylu obróbki.
PS2. @Marek61 (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6126) lub @fret (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=12903) jakby ktoś z was miał ochotę podesłać RAW-a do następnej edycji byłoby miło. Mi już nieco brakuje zasobów i pomysłu. Ostatecznie coś wybiorę, ale poczekam dzień, dwa na ewentualne propozycje.
Gratuluję Markowi i fretowi. Zastanawiam się, czy gratulować zwycięzcy.
... chyba na razie zostanę tylko prowadzącym nie biorącym udziału w popRAWce ( w tym pierwszym cyklu 10 popRAWek).Co się stało, że jednak wziąłeś udział?
Zrobiłeś zamieszanie- zgarnąłeś 25 pkt do Rankingu ale nie ma Cię w tabeli "Ranking po 4 Edycji". Skoro nie chcesz być klasyfikowany w rankingu, rozdział punktów w Rankingu powinien być inny, Twoje 25 pkt powinien dostać Marek61 i cała punktacja powinna ulec zmianie - przesunąć się o jedną pozycję w górę.
Gratulacje dla trójki na podium :)
Przyłączam się do gratulacji . :grin:
Gratuluję Markowi i fretowi. Zastanawiam się, czy gratulować zwycięzcy.
... chyba na razie zostanę tylko prowadzącym nie biorącym udziału w popRAWce ( w tym pierwszym cyklu 10 popRAWek).Co się stało, że jednak wziąłeś udział?
Zrobiłeś zamieszanie- zgarnąłeś 25 pkt do Rankingu ale nie ma Cię w tabeli "Ranking po 4 Edycji". Skoro nie chcesz być klasyfikowany w rankingu, rozdział punktów w Rankingu powinien być inny, Twoje 25 pkt powinien dostać Marek61 i cała punktacja powinna ulec zmianie - przesunąć się o jedną pozycję w górę.
Helmuth, odnoszę wrażenie, że lubisz się czepiać, a szczególnie w popRAWce. Odpowiem niegrzecznie, wziąłem udział bo miałem taki kaprys. Dla Twojej informacji bo może nie wiesz, w regulaminie jest taki zapis:
"Uczestnictwo w rankingu nie jest obowiązkowe. Jeśli ktoś sobie tego nie życzy należy wysłać taką informację prowadzącemu popRAWkę."
Druga rzecz, za każdym razem informuję, że można uczestniczyć w popRAWce także anonimowo nie ujawniając nicku i co wówczas gdy taka anonimowa osoba wygra ?. Z jakiej racji mam wówczas przyznać 25 pkt osobie, która zajęła 2 miejsce ? Anonima, wogóle nie wymieniamy wśród zwycięzców, tak jakby go nie było ?
... można uczestniczyć w popRAWce także anonimowo nie ujawniając nicku i co wówczas gdy taka anonimowa osoba wygra ?Nie mam pojęcia!
To Twoje poletko, znajdziesz jakieś rozwiązanie.
Problem w tym, że to nie ten przypadek. Tu nie ma anonima, którego nick znasz jedynie Ty ale powinieneś go ukryć. Tu jest ogólnie znany użytkownik- andtor2. :-P
Gratulacje dla Wszystkich.
Gratuluję zwycięzcom, głosowałem między innymi na osoby z drugiego i trzeciego miejsca.
Jednocześnie dziękuję za oddanie głosów na moją pracę.
Życzę przyjemnego weekendu [emoji846]
Więc ponownie informuję Cię, że uczestnictwo w rankingu cyklu 10 popRAWek nie jest obowiązkowe i nie widzę żadnego powodu dla którego punkty miałyby przechodzić na następną osobę.
Gratulacje dla zwycięscy i dla wszystkich uczestników.
Przepraszam ale jestem troszkę w "szoku" dzięki za oddane głosy.
Pozdrawiam.:)
Dzięki za gratki :)
Więc ponownie informuję Cię, że uczestnictwo w rankingu cyklu 10 popRAWek nie jest obowiązkowe i nie widzę żadnego powodu dla którego punkty miałyby przechodzić na następną osobę.
Wybacz, ale Twój wywód jest kompletnie bez sensu. Punkty mają znaczenie tylko w cyklu. Nie masz ochoty na cykl, to interesuje Ciebie tylko miejsce w konkretnym konkursie, punty są dla Ciebie bez znaczenia, a tylko robisz w cyklu zamieszanie. Podobnie prosta jest sprawa z anonimem. Jeśli ktoś chce brać udział anonimowo w cyklu, to po prostu występuje w tabeli jako np. Anonim1 i wszystko gra.
Gratulacje dla zwycięzców i pokonanych :).
Jaki to ma wpływ na głosowanie? Możesz to uzasadnić?
To nie ma wpływu na głosowanie, tego nie napisałem (nadinterpretujesz).
To ma wpływ na zabawę. Na humor, na wpisy w wątku.
Jesteś strasznie serio.
Czy uważasz Jacku, że obecny system głosowania, który zmusza do zastanowienia się, krótkiego przemyślenia jest zły?
Tak. kwestionuję to co załozyłeś w środku zdania. Że poprzedni system nie zmuszał do zastanawiania się. Naprawdę przez lata głosowaliśmy bezmyślnie? Ja myslałem. Ty chyba też, no chyba, że chcesz powiedzieć że klikałeś gdzie popadnie
Chyba większą wartością jest dwudziestu głosujących świadomie, niż 40 głosujących bez zastanowienia. :)
No i znowu zakładasz, że głosowano bez zastanowienia. Nie zgadzam sie z tym. Tym samym dla mnie większą wartościa jest 40 głosujących.
Helmuth, odnoszę wrażenie, że lubisz się czepiać, a szczególnie w popRAWce.
Dla Twojej informacji bo może nie wiesz, w regulaminie jest taki zapis:
"Uczestnictwo w rankingu nie jest obowiązkowe. Jeśli ktoś sobie tego nie życzy należy wysłać taką informację prowadzącemu popRAWkę."
No i się zaraz dowiesz, że w regulaminie jeszcze i to powinienes doprecyzować, co wtedy z punktami.
Będzie prościej, jak zdasz sobie sprawę, że paru osób nie da sie zadowolić, bo nie uznają kompromisów. Musi być tak, jak oni chcą, to wtedy jest dobrze.
Marek61 - czemu jesteś w szoku ? Ładnie zrobiłeś to i punkty się należały. Ja się na glamurach nie znam a tym bardziej na obróbce kobiet - stąd łomot :mrgreen:
Gratulacje dla wszystkich a szczególnie tych na pudle :)
Gratulacje dla zwycięzców.
To nie ma wpływu na głosowanie, tego nie napisałem (nadinterpretujesz).Gdybyś to napisał, to bym nie pytał. Jednak Twoje wcześniejsze wypowiedzi sugerują, że tak uważasz.
Tak. kwestionuję to co załozyłeś w środku zdania. Że poprzedni system nie zmuszał do zastanawiania się. Naprawdę przez lata głosowaliśmy bezmyślnie? Ja myslałem.Teraz Ty nadinterpretujesz z tym bezmyślnym głosowaniem!
Jest jednak różnica między przyznaniem trzech równorzędnych głosów a rozróżnieniem, która z trzech wyróżnionych prac zasługuje na trzy a która tylko na jeden punkt.
Musi być tak, jak oni chcą, to wtedy jest dobrze.To stwierdzenie pasuje również do przeciwników zmian czyli m.in. do Ciebie. :-P
Gratulacje dla zwycięzcy:smile:
Dzięki za głosy na moją popRAWkę :smile:
Dziękuję za gratulacje.
Wybacz, ale Twój wywód jest kompletnie bez sensu. Punkty mają znaczenie tylko w cyklu. Nie masz ochoty na cykl, to interesuje Ciebie tylko miejsce w konkretnym konkursie, punty są dla Ciebie bez znaczenia, a tylko robisz w cyklu zamieszanie. ....
OK, nie będę w takim razie robił "zamieszania" i poddam edycji (raczej jutro) tabele Rankingu cyklu 10 poprawek umieszczając swój nick także. (pewnie z raz, czy 2 razy wezmę udział jeszcze w tym cyklu, chyba mi wolno ?:) )
Jest jednak różnica między przyznaniem trzech równorzędnych głosów a rozróżnieniem, która z trzech wyróżnionych prac zasługuje na trzy a która tylko na jeden punkt.
Szkoda, że nie do końca zastosowałeś się sam do tego co piszesz i przyznałeś tylko jeden głos za 3 pkt., ale pewnie Twoim zdaniem tylko jedna praca (z dwudziestu) zasługiwała na wyróżnienie. Tak oczywiście też można głosować. Albo wina prowadzącego:wink:.
Szkoda, że nie do końca zastosowałeś się sam do tego co piszesz ...Czy Ty w ogóle zrozumiałeś co napisałem?
Czy Ty w ogóle zrozumiałeś co napisałem?
Starałem się. Widać mam za niskie IQ, cóż jakoś muszę z tym żyć:cry:
(..) Odpowiem niegrzecznie, wziąłem udział bo miałem taki kaprys. (..)
I to jest prawdziwie szczera, godnościowa odpowiedź!
I to jest prawdziwie szczera, godnościowa odpowiedź!
Na pewno była szczera, a czy "godnościowa" nie wiem za bardzo co to miałoby znaczyć i czy zawsze musi być odpowiedź "godnościowa", jak pisałem mam za niskie IQ.
Na pewno była szczera, a czy "godnościowa" nie wiem za bardzo co to miałoby znaczyć i czy zawsze musi być odpowiedź "godnościowa", jak pisałem mam za niskie IQ.
No to mamy tu dwie możliwości:
1. "Godnościowo" postawiłeś na swoim. A co, co mi zrobicie? Tak to wybrzmiało.
2. No chyba, że sam sobie odpowiedziałeś (vide: "jak pisałem mam za niskie IQ"). To by kończyło sprawę.
Ludzie, czy Wy macie wszystkich w domu???
Ludzie, czy Wy macie wszystkich w domu???
O to samo chciałbym się tu zapytać....
Animator ma prawo brać udział w prowadzonych przez siebie eventach forumowych. Animator jest pełnoprawnym członkiem i użytkownikiem forum.
Andtor2 nieco niezręcznie dokładnie to samo sformułował....
Wiem to miło pokopać się po kostkach pod stołem wieczorem, ale Panowie - to nie przystoi starym forumowiczom.
Jak w piaskownicy....
Po kolejnej (permanentnie powtarzającej sie) lekturze "dyskusji" człowiek zatraca sens uczestynictwa w tej zabawie.
Mój kolega ma okreslenie takich "dyskusji" jako "onanizowanie powietrza" (w tym przypadku trafne).
I po co ten "Misiu"?
To mi coś przypomniało :)
https://www.youtube.com/watch?v=nVAh_SWjAF0
Animator ma prawo brać udział w prowadzonych przez siebie eventach forumowych. Animator jest pełnoprawnym członkiem i użytkownikiem forum. Czy ktoś mu tego prawa odmawia? Skąd taki wniosek?
Jeżeli wziął udział w edycji i w tabeli punktowej jest zapisane miejsce które zajął w edycji oraz punkty które w niej zdobył, dlaczego nie ma go w tabeli rankingu? Z tabeli tej wynika, że nie było zwycięzcy w tej edycji a to przecież nieprawda!
Powołuje się na przypadek uczestnika, który chce być anonimowy. Co będzie, kiedy ten anonimowy uczestnik weźmie udział we wszystkich edycjach i zdobędzie w cyklu największą ilość puntów. Też go nie uwzględni w tabeli rankingu? Cykl nie będzie miał zwycięzcy?
Po kolejnej (permanentnie powtarzającej sie) lekturze "dyskusji" człowiek zatraca sens uczestynictwa w tej zabawie.Jeżeli musisz kolejny raz czytać dyskusję aby zrozumieć o co w niej chodzi, może daj sobie spokój z lekturą i po prostu obrabiaj, przysyłaj, głosuj i czekaj na wyniki. :wink:
Cykl nie będzie miał zwycięzcy?
Będzie miał. Osobę z największą ilością punktów.
... dlaczego nie ma go w tabeli rankingu? ...
Jest w tabeli.
Powołuje się na przypadek uczestnika, który chce być anonimowy. Co będzie, kiedy ten anonimowy uczestnik weźmie udział we wszystkich edycjach i zdobędzie w cyklu największą ilość puntów. Też go nie uwzględni w tabeli rankingu? Cykl nie będzie miał zwycięzcy?
Jeżeli musisz kolejny raz czytać dyskusję aby zrozumieć o co w niej chodzi, może daj sobie spokój z lekturą i po prostu obrabiaj, przysyłaj, głosuj i czekaj na wyniki. :wink:
Przyznać muszę że chyba jest więcej osób które już nie bardzo mogą zrozumieć o co chodzi w tej dyskusji.
Dałbyś może kolego helmuth już spokój sobie z tą dyskusją i też mógłbyś zastosować się do swojej porady " może daj sobie spokój z lekturą i po prostu obrabiaj, przysyłaj, głosuj i czekaj na wyniki."
Naprawdę strasznie się to wszystko już czyta.
Jest w tabeli.
I to jest ok, tabela bez zwycięzcy wyglądała głupio, jakby coś zeżarło 25 punktów ;)
Przyznać muszę że chyba jest więcej osób które już nie bardzo mogą zrozumieć o co chodzi w tej dyskusji.
Dałbyś może kolego helmuth już spokój sobie z tą dyskusją i też mógłbyś zastosować się do swojej porady " może daj sobie spokój z lekturą i po prostu obrabiaj, przysyłaj, głosuj i czekaj na wyniki."Naprawdę strasznie się to wszystko już czyta.
Podpisuję się pod tym obiema rękami. helmuth - mamy już dosyć.
Podpisuję się pod tym obiema rękami. @helmuth (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6333) - mamy już dosyć.
A może by tak zrozumieć, że helmuth ma często rację? To wszak z jego inspiracji zmienił prowadzący zasady głosowania. Duża z tego korzyść. I nikt mu za to nie podziękował. Niniejszym oddaję mu teraz sprawiedliwość.
Podpisuję się pod tym obiema rękami. helmuth - mamy już dosyć.
Ale także zmęczenie społeczności tak prowadzoną dyskusją narasta...
Czas zatem na wnioski u głównych jej uczestników.
A może by tak zrozumieć, że @helmuth (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6333) ma często rację? To wszak z jego inspiracji zmienił prowadzący zasady głosowania. ...
Gwoli sprostowania. Od samego początku zapowiadałem, że to eksperyment i decyzję podejmę po 3 takich głosowaniach tą nową metodą.
Edit.
Decyzja tu: klik (https://forum.olympusclub.pl/threads/89397-Gatki-popRAWkowe-gadki-truizmy-wszelakie/page87?p=1376870&viewfull=1#post1376870) i tam proszę pisać ewentualne komentarze.