PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus OMD EM5 problem z zasilaniem?

Sabcio
20.01.20, 20:39
Od dłuższego czasu próbuję wejść w kontakt z forumowiczami w sprawie problemu z puszką OMD EM5 i nie mogę. Nie jestem pewien czy to właściwa strona, ale spróbuję. Problem dotyczy wyłączania się aparatu po wyzwoleniu migawki. I tak ze trzy, cztery razy, po tym pozwoli zrobić kilka zdjęć.
Wyczerpałem swoje zasoby wiedzy w tym temacie, może ktoś z kolegów forumowiczów wie jak to ''ugryźć'' , proszę o poradę.
Na stronie Olympusa jest informacja, że mój aparat jest po gwarancji i nie podlega już naprawom.
Sabcio

Rysiek_O
20.01.20, 21:11
Masz więcej baterii? Może to wina zasilania? Z upływem czasu pojemność baterii maleje.

Sabcio
20.01.20, 21:21
Mam 3 akumulatrki tego typu. Na wszystkich to samo. Sprawdzane na zasilaczu, bo też podejrzewałem zasilanie. Nie jestem pewien, ale podejrzewam, że zaczęło się od ostatniego wirmwale. Może ktoś ma jakieś namiary do serwisu, to bardzo proszę.

petreq
20.01.20, 22:41
(...)Na stronie Olympusa jest informacja, że mój aparat jest po gwarancji i nie podlega już naprawom. (...)
EM5 jak najbardziej podlega naprawie w serwisie Olympusa. Zryczałtowany koszt naprawy to 670,00 zł.
Zgłaszasz naprawę przez stronę. Opłacasz ryczałt i wysyłasz aparat do serwisu.

Aang
21.01.20, 19:42
Próbowałeś ustawień fabrycznych?

apz
21.01.20, 19:48
Próbowałeś ustawień fabrycznych?

Miałem podobną awarię, poszedł do serwisu, wpisali wymianę płyty głównej i paru jeszcze elementów, wrócił jak nowy....