PDA

Zobacz pełną wersję : Menu E-510

wojgra
17.05.08, 08:52
Witam! Jestem nowy! Parę dni temu kupiłem E-510. Niestety w aparacie jest menu w j. angielskim. Przez Master 2 można ściągnąć inne języki, ale o polskim zapomniano! Czy jest na to jakiś sposób? Czy wersja polska jest gdzieś do zdobycia. Na razie jakoś sobie radzę, ale, co polsku to po polsku!!! Dzięki za każdą pomoc! Wojtek:cry:

Warmik
17.05.08, 08:54
menu w j. polskim jest już wgrane w aparat, po prostu przeczytaj instrukcję jak się zmienia język

acha, podpowiadam, że j.polski jest na końcu
a po polsku wcale nie jest lepiej

Mirek54
17.05.08, 09:16
Mi jest jednak lepiej,wszak to moj jezyk.

Warmik
17.05.08, 09:25
Mi jest jednak lepiej,wszak to moj jezyk.
chodziło mi o to, że zmiana na język polski nie rozwiąże problemu z tłumaczeniem, ponieważ wiele jest skrótów, których trudno się domyślić, przynajmniej ja nie mogłem:grin::wink:

wojgra
17.05.08, 10:07
menu w j. polskim jest już wgrane w aparat, po prostu przeczytaj instrukcję jak się zmienia język

acha, podpowiadam, że j.polski jest na końcu

Instrukcję przeczytałem, ale w mojej na ten temat nie ma nic! Może szczegóły, jak na to w aparacie wejść? Będę wdzięczny!

Lailonn
17.05.08, 10:28
Jeśli aparat kupiłeś w Polsce to nasz rodzimy język jest wgrany już w puszkę. Ikonka główki z chmurka ;]

wojgra
17.05.08, 10:38
Jeśli aparat kupiłeś w Polsce to nasz rodzimy język jest wgrany już w puszkę. Ikonka główki z chmurka ;]

Dzięki - znalazłem!:wink:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Dzięki - już znalazłem!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Instrukcję przeczytałem, ale w mojej na ten temat nie ma nic! Może szczegóły, jak na to w aparacie wejść? Będę wdzięczny!

Już znalazłem - dzięki!:lol:

flybane
18.05.08, 13:32
Swoją drogą - polskie menu jest koszmarne :P Tak samo z reszta było w E-400. Te skróty są tak dziwne, że czasem trudno zrozumieć - ja używam tylko angielskiej wersji ;)

e-bola
30.05.08, 08:54
A jak ewentualnie wgrać język polski do E-510 jak się aparat sprowadziło z USA... ???? W instrukcji nic nie pisze na ten temat, a w menu aparatu lista języków kończy się na portugalskim...

zibi1303
30.05.08, 09:04
Podłącz aparat do kompa i uruchom Olympus Master i tam zobacz czy można coś zaktualizować np.: język

xartez
30.05.08, 09:10
Wydaje mi się, że w programie Olympus Master w menu 'aparat fotograficzny' jest opcja dodawania jezyków (i aktualizacji firmware aparatu), więc możliwe, że w ten sposób da się wgrać polskie menu do aparatu. Jeżeli się mylę proszę o poprawienie, przez kogoś kto korzystał już z tej opcji.
Muszę się przyznać, że po przeczytaniu kilkunastu opini dot. jakości tłumaczenia niektórych terminów na język polski nawet nie zbliżyłem się do pozycji, w której zmienia się język - 'inglish' uzyty w opisie poszczegolnych najczesciej uzywanych opcji wydaje się dość przejrzysty i latwy do zrozumienia, a po paru dniach i tak sie wszystko automatycznie ustawia - nie patrzac nawet co jest napisane:-P

hmm, widzę, że zibi1303 już odpowiedział na to pytanie:)