Zobacz pełną wersję : sigma 60, sigma 56, olympus 75
mam sigmę 60 f2,8 (dla mnie bardzo dobre szkiełko) ale czasami potrzebuję "więcej światła", zainteresowany sigma 56 f1,4 lub olympus 75 1,8 (te dwa w podobnej cenie , czyli nowy i używany), sigma 56 mogła by zastąpić moją obecną, a olympus dały by następną ogniskową, jakieś uwagi do tych szkiełek ?, zwłaszcza dotyczy sigmy 56 mm
Mam, warta każdej złotówki (Sigma 56/1,4)
215897215898215899
warte rozpatrzenia ;), czy f 1,4 jest faktycznie użyteczne (nie jestem maniakiem małej go, ale czasami brakuje światła, dodatkowo wtedy tych obiektywów nie słychać - nie działa przysłona)
..... czasami brakuje światła, dodatkowo wtedy tych obiektywów nie słychać - nie działa przysłona) ... i nie świecą po oczach podświetleniem AF ... :wink: Tyle , że manuale tylko dla cierpliwych .
... i nie świecą po oczach podświetleniem AF ... :wink: Tyle , że manuale tylko dla cierpliwych .
mam wyłączone :), jak również dźwięki, af, migawki itp - do tego używana tylko migawka elektroniczna, a obiektyw bez af też używam, niestety nawet te z af czasami wymagają wyłączenia
foto nie związane z moją pracą 215911
Mam, warta każdej złotówki (Sigma 56/1,4)
215898
Jak zawsze robi takie "halo" wokół postaci to ja bym odpuścił to szkiełko ;-)
To chyba raczej efekt rozjaśniania cieni...
Święci są wśród nas. :shock: :mrgreen:
To wina mojej obróbki.