Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : olympus om-d e-m10 mark ii - problem z rozładowywaniem akumulatora

miodas007
8.07.19, 21:06
WItam, od jakiś dwóch tygodni jestem w posiadaniu olympus om-d e-m10 mark ii. Niestety zauważyłem, że jak włożę świeżo naładowany akumulator do aparatu to po ok 24h się zupełnie rozładowuje (aparat się nie uruchamia). To samo jest zarówno na oryginalnej baterii jak i na dwóch zamiennikach, które posiadam.
Wiecie co może być nie tak ? Mieliście podobne sytuacja. Podejrzewam, że muszę go oddać na gwarancję, ale wole się jeszcze upewnić co o tym myślicie.

Hiszpan63
9.07.19, 06:00
Absolutnie nienormalna sytuacja . Reaguj póki masz gwarancję /rękojmię . I za specjalnie się nie chwal , że używasz zamienników.

jkr
9.07.19, 06:54
Absolutnie nienormalna sytuacja . Reaguj póki masz gwarancję /rękojmię . I za specjalnie się nie chwal , że używasz zamienników.Mówisz, że mogą zakwestionować gwarancję bo użyte zostały nieoryginalne akumulatory?

Hiszpan63
9.07.19, 08:04
Mówisz, że mogą zakwestionować gwarancję bo użyte zostały nieoryginalne akumulatory? ... sugeruję , że może właśnie tak być :wink:

miodas007
9.07.19, 10:09
Dzięki za odpowiedź. Jutro się wybieram go sklepu, więc go zawiozę. Aparat mam niespełna 2 tygodnie dopiero. Teoretycznie nawet zamiast z gwarancji mógłbym próbować korzystać ze zwrotu jeszcze (zamówienie online było, z odbiorem w sklepie) - ale pewnie by nie przeszło no bo już licznik wskazuje ok 300 zdjęć. No nic, oddam..poczekam pewnie 3 tygodnie ;/ i zobaczymy.
Może powiem że sprawdzałem na oryginalnym, innym akumulatorze ? W sensie, nie chce żeby w serwisie odesłali z nowym akumulatorem stwierdzając że to jego wina, bo wiem że na pewno nie.

Hiszpan63
9.07.19, 10:42
Tak właśnie zrób :wink: