PDA

Zobacz pełną wersję : Stabilizacja w E-510 - "ogniskowa"

Mechanick
9.05.08, 23:08
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić co oznacza wartość "ogniskowa" w menu stabilizacji obrazu E-510 ? Co tak naprawdę zmieniam zmieniając tą wartość?

dog_master
9.05.08, 23:11
Jezeli masz manualne szklo, np. na m42, ktore nie przekazuje do body informacji o odleglosci, mozesz ją recznie ustawic. Informacja ta jest potrzebna do dzialania stabilizacji.

Mechanick
9.05.08, 23:13
Dziękuję za info.
Czy jest określony próg zadziałania czasu ekspozycji poniżej którego załącza się stabilizacja? Bo przy krótkich czasach ekspozycji nie wyczuwam wibracji systemu stabilizacji.

sando
9.05.08, 23:24
Dziękuję za info.
Czy jest określony próg zadziałania czasu ekspozycji poniżej którego załącza się stabilizacja? Bo przy krótkich czasach ekspozycji nie wyczuwam wibracji systemu stabilizacji.

A krótki czas to ile? Bo wątpię by ludzki organizm był w stanie wyczuć wibrację trwającą np. 0.01 sekundy.

dobas
9.05.08, 23:30
nie wyczuwasz bo to ułamki sekund :!:

Mechanick
10.05.08, 15:42
Po prostu myślałem że jest jakiś próg zadziałania, po przekroczeniu którego elektronika uznaje za konieczne załączenie stabilizacji. Ale skoro działa cały czas to tym lepiej.

henry1
10.05.08, 19:44
Po prostu myślałem że jest jakiś próg zadziałania, po przekroczeniu którego elektronika uznaje za konieczne załączenie stabilizacji. Ale skoro działa cały czas to tym lepiej.

Witam !

Działa cały czas pod warunkiem,że jest włączona.:-)

Pzdr