PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z baterią

Ola_Olga
26.11.18, 22:26
E-M10 Mark II - po włączeniu pokazuje się komunikat "bateria rozładowana" a jest naładowana. Dwie inne baterie (też naładowane) - to samo. W innym aparacie baterie działają. Jakiś pomysł oprócz wysyłki do serwisu? Z góry dziękuję.

staryman
26.11.18, 22:32
Może należy przetrzeć styki w aparcie, może są "zwichnięte" i nie łapią styków akumulatora.

henry1
26.11.18, 22:46
Może należy przetrzeć styki w aparcie, może są "zwichnięte" i nie łapią styków akumulatora.

Styki stykają, bo aparat wyświetla komunikat. Zgłupiał układ analizy stanu baterii. Może wnętrze aparatu jest zawilgocone ?
Ale pewnie wizyta w Czechach mu pomoże. :cry:

Ola_Olga
27.11.18, 18:06
No to pakujemy...:cry:

Hiszpan63
28.11.18, 09:01
A tak laicko ... nie przestawił się poziom wyświetlania stanu baterii ?? ... może przełączenie przez wszystkie 5 trybów wzbudzi czujnik ??

Ola_Olga
28.11.18, 17:49
... może przełączenie przez wszystkie 5 trybów wzbudzi czujnik ??
Nie sprawdziłam, ale Olek już pojechał. Poz tym nie chciałabym, żeby to się powtórzyło, więc lepiej niech go sprawdzą. Dziękuję za radę.

henry1
13.12.18, 21:40
Nie sprawdziłam, ale Olek już pojechał. Poz tym nie chciałabym, żeby to się powtórzyło, więc lepiej niech go sprawdzą. Dziękuję za radę.

Pani Olu, i jak zakończyła się ta przykra przypadłość aparatu? :roll:

Ola_Olga
13.12.18, 22:02
Jest w drodze z serwisu po naprawie. Jeszcze nie wiem co to było, napiszę jak wróci (przed świętami:)).

henry1
14.12.18, 17:46
Jest w drodze z serwisu po naprawie. Jeszcze nie wiem co to było, napiszę jak wróci (przed świętami:)).

Wdzięczni będziemy. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ola_Olga
14.12.18, 19:12
Olek już w domu :) "System zasilania został naprawiony" - to z raportu naprawy. Działa i bardzo się cieszę.
Wysyłka i powrót szybko i sprawnie - na duży plus :)

henry1
14.12.18, 19:51
Olek już w domu :) "System zasilania został naprawiony" - to z raportu naprawy. Działa i bardzo się cieszę.
Wysyłka i powrót szybko i sprawnie - na duży plus :)

No to cieszy nas to, teraz czekamy na nadmorskie klimaty i tupot białych mew o pokład pusty... :mrgreen:

Ola_Olga
14.12.18, 20:15
(...) teraz czekamy na nadmorskie klimaty i tupot białych mew o pokład pusty... :mrgreen:
Jak zdejmą tą szarą, mokrą płachtę z nieba...

henry1
14.12.18, 20:21
Jak zdejmą tą szarą, mokrą płachtę z nieba...

Cierpliwi będą nagrodzeni. :mrgreen: