Zobacz pełną wersję : Problem z baterią
E-M10 Mark II - po włączeniu pokazuje się komunikat "bateria rozładowana" a jest naładowana. Dwie inne baterie (też naładowane) - to samo. W innym aparacie baterie działają. Jakiś pomysł oprócz wysyłki do serwisu? Z góry dziękuję.
Może należy przetrzeć styki w aparcie, może są "zwichnięte" i nie łapią styków akumulatora.
Może należy przetrzeć styki w aparcie, może są "zwichnięte" i nie łapią styków akumulatora.
Styki stykają, bo aparat wyświetla komunikat. Zgłupiał układ analizy stanu baterii. Może wnętrze aparatu jest zawilgocone ?
Ale pewnie wizyta w Czechach mu pomoże. :cry:
A tak laicko ... nie przestawił się poziom wyświetlania stanu baterii ?? ... może przełączenie przez wszystkie 5 trybów wzbudzi czujnik ??
... może przełączenie przez wszystkie 5 trybów wzbudzi czujnik ??
Nie sprawdziłam, ale Olek już pojechał. Poz tym nie chciałabym, żeby to się powtórzyło, więc lepiej niech go sprawdzą. Dziękuję za radę.
Nie sprawdziłam, ale Olek już pojechał. Poz tym nie chciałabym, żeby to się powtórzyło, więc lepiej niech go sprawdzą. Dziękuję za radę.
Pani Olu, i jak zakończyła się ta przykra przypadłość aparatu? :roll:
Jest w drodze z serwisu po naprawie. Jeszcze nie wiem co to było, napiszę jak wróci (przed świętami:)).
Jest w drodze z serwisu po naprawie. Jeszcze nie wiem co to było, napiszę jak wróci (przed świętami:)).
Wdzięczni będziemy. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Olek już w domu :) "System zasilania został naprawiony" - to z raportu naprawy. Działa i bardzo się cieszę.
Wysyłka i powrót szybko i sprawnie - na duży plus :)
Olek już w domu :) "System zasilania został naprawiony" - to z raportu naprawy. Działa i bardzo się cieszę.
Wysyłka i powrót szybko i sprawnie - na duży plus :)
No to cieszy nas to, teraz czekamy na nadmorskie klimaty i tupot białych mew o pokład pusty... :mrgreen:
(...) teraz czekamy na nadmorskie klimaty i tupot białych mew o pokład pusty... :mrgreen:
Jak zdejmą tą szarą, mokrą płachtę z nieba...
Jak zdejmą tą szarą, mokrą płachtę z nieba...
Cierpliwi będą nagrodzeni. :mrgreen: