Zobacz pełną wersję : Pytanie o statyw Statyw SKF6625
Poszukuje małego statywu - tak by po złożeniu miał do 38 cm i nie zrujnował mojej kieszeni. Mam duże i ciężkie statywy ten potrzebuję do samolotu.
Czy ktoś z was miał do czynienia ze statywem SKF6625.
Wysokość waga i wielkość by mi odpowiadały ale jak z jakością i funkcjonalnością ( skręcane nóżki)?
A co na nim montować będziesz?
A co na nim montować będziesz?
Będę montował OMD 10mkII z max 75-300 - to ma być podróżny zestaw.
Chodzi mi o opinie tych którzy maja taki statyw albo coś podobnego.
Jeśli macie jakieś tej wielkości to napiszcie co i jak się sprawuje.
Czesc,
Przepraszam, jesli moja odpowiedz jest obok pytania, bo nie mam statywu o ktory pytasz.
Ale na zestaw podrozny 1,5 kg (jesli dobrze widze) to IMHO strasznie duzo. W tej cenie dostaniesz np wagowo 3x lzejszy i jednak nizszy :( Slik compact 8, nowka w sklepie. Chyba, ze robisz sporo ze statywu i ta roznica wysokosci bedzie duzym dyskomfortem. Obciazenia trzyma do 1,5 kg wiec spoko sie zmiescisz.
Zreszta statyw, to przy uczciwosci sprzedawcy mozna kupic uzywke. Warto jednak bezposrednio do reki lub z zastrzezeniem zwrotu. Ja kupilam z peknietym pierscieniem od glowicy i powrotna wysylka (UK) byla drozsza niz zakup :(. Ale dalej poluje na Slika uzywke, wlasnie do podrozy. Ten moj to byl compact II, tez kolo 500 g i mimo peknietej glowicy troche nim robilam. Za kilo noszenia mniej moge sie gimnastykowac .http://www.przedreptacswiat.pl/slick-compact-lekki-statyw-fotograficzny/ Tak jeden z posiadaczy napisal o nim na blogu.
Ale to kwestia wyborow osobistych i znajomosci warunkow w ktorych bedziesz go uzywac.
Potem to juz chyba karbonowe i o jest inna bajka cenowo, ale warto. Wtedy w tej wysokosci masz ponizej 1 kg.
Jakiś czas temu kupiłem karbonowe Benro.
Po odkręceniu głowicy mieści się w walizce w bagażu podręcznym, używam go z E M1 + 12-100
O taki
https://www.cyfrowe.pl/aparaty/statyw-benro-slim-tripod-kit-karbon.html?gclid=CjwKCAiAlb_fBRBHEiwAzMeEduTcz1Ff __PJC4x8AyyoSyAvhNbRQAApNICu-EQWsJEO01sMOckFmRoCr5gQAvD_BwE