Zobacz pełną wersję : Gdzie w Warszawie pozyczyc obiektywy m4/3
Czesc,
Jak w temacie. Moglibyscie polecic mi miejsce w Warszawie, gdzie oczywiscie odplatnie i za kaucja, na jeden dzionek pozycza obiektywy?
Chodzi mi o Olka i Panasa tele z gornej i sredniej polki. I szeroki wybor, interesuja mnie: 12-60 jasny Panasa, 50-200 jasny, ewentualnie 300mm Olka.
Z gory dzieki za pomoc.
Jak Ci fomag nie pożyczy, to czarno to widzę. Zajrzyj na cyfrowe.pl
Dziekuje. Juz drugi raz mi pomagasz. Sprobowalam dac punkt, ale system kazal mi rozdac najpierw innym.:roll:
Nie zdazylam ogarnac tematu z cyfrowymi. Moze sprobuje przy nastepnym pobycie i jak cos znajde, to napisze. Co to jest fomag?
Dowiedzialam sie, ze fotojoker ma wypozyczenie na swojej e-stronie. Myk jest taki, ze wypozyczaja na minimum 3 dni. O ile kaucja wydaje sie niska w stosunku do wartosci obiektywow, to ceny sa zalezne od klasy (od 30 zl do 70 za dzien) i za obiektyw PRO Olka za 3 dni robi sie juz troche kasy. Choc oczywiscie jest ona niewielka, w porownaniu z cena obiektywu.
Inna niedogodnosc, z mojego punktu widzenia to brak Panasonica i PanaLeici, a wlasnie te mnie intrygowaly, jako alternatywa.
Zaleta-mozliwosc wyboru punktu odbioru. Tych fotojokerow jest jak psow, mozna znalezc calkiem bliski.
Tak pisze, jakby ktos chcial uczciwie potestowac.
Co to jest fomag?
Właściciel/admin tego forum (i kilku innych fotograficznych), oraz właściciel sieci sklepów optyczne.pl .
I na pewno nie jest to wszystko. :)
...oraz właściciel sieci sklepów optyczne.pl .
...
Ciekawą kombinację wymyśliłeś ;)
Te sklepy, to cyfrowe.pl :)
Ciekawą kombinację wymyśliłeś ;)
Cieszę się, że się podoba. :)
Upss. Mam nadzieje, ze sie nie obrazi. Skoro nie skojarzylam to moze za rzadko sie udziela.
Z drugiej strony admin nie powinien swoja osobowoscie dusic forum, wiec dobrze jak nie kojarze ;)
Cyfrowe tez ma jakas wypozyczalnie na stronie. Wprawdzie pisza, ze w Gdansku ale mysle, ze nie powinno byc problemu i taka rzecz mozna wczesniej ugadac. Cenowo sa drozsi od fotojkorera tak ze 2X, nie widze za to limitu minimum dlugosci wypozyczenia. Maja tez troche Panasa, ale nic z tego co by mnie interesowalo. Jasniejszego 12-60 ani 100-400 nie ma. O 35-100 napisano, ze niedostepny.
Edit-jak sie zacznie symulowac wypozyczenie i wpisze np Panasonic Leica, to pojawiaja sie obiektywy, niewidoczne wczesniej w wypozyczalni, np interesujaca mnie PanaLeica 12-60. 100-400 dalej nie widze, moze zle szukam, moze trzeba zadzwonic i pogadac. Zdaje sie, ze jakas znizka weekendowa jest. W ogole ten katalog wypozyczalni cyfrowych jakis nieporeczny. Brak podkategorii w obiektywach.
Czyli da sie, wczesniej sie do tego biorac, i inwestujac troche kasy, spokojnie obejrzec i sprobowac pare zabawek.
Co najmniej 2 sieci sie w to bawia i jak patrzylam to wystarczy zamowic pare dni wczesniej.
Dzieki.