PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie w Warszawie pozyczyc obiektywy m4/3

canimo
27.10.18, 13:06
Czesc,
Jak w temacie. Moglibyscie polecic mi miejsce w Warszawie, gdzie oczywiscie odplatnie i za kaucja, na jeden dzionek pozycza obiektywy?
Chodzi mi o Olka i Panasa tele z gornej i sredniej polki. I szeroki wybor, interesuja mnie: 12-60 jasny Panasa, 50-200 jasny, ewentualnie 300mm Olka.
Z gory dzieki za pomoc.

fret
27.10.18, 13:36
Jak Ci fomag nie pożyczy, to czarno to widzę. Zajrzyj na cyfrowe.pl

canimo
12.11.18, 10:50
Dziekuje. Juz drugi raz mi pomagasz. Sprobowalam dac punkt, ale system kazal mi rozdac najpierw innym.:roll:
Nie zdazylam ogarnac tematu z cyfrowymi. Moze sprobuje przy nastepnym pobycie i jak cos znajde, to napisze. Co to jest fomag?
Dowiedzialam sie, ze fotojoker ma wypozyczenie na swojej e-stronie. Myk jest taki, ze wypozyczaja na minimum 3 dni. O ile kaucja wydaje sie niska w stosunku do wartosci obiektywow, to ceny sa zalezne od klasy (od 30 zl do 70 za dzien) i za obiektyw PRO Olka za 3 dni robi sie juz troche kasy. Choc oczywiscie jest ona niewielka, w porownaniu z cena obiektywu.
Inna niedogodnosc, z mojego punktu widzenia to brak Panasonica i PanaLeici, a wlasnie te mnie intrygowaly, jako alternatywa.
Zaleta-mozliwosc wyboru punktu odbioru. Tych fotojokerow jest jak psow, mozna znalezc calkiem bliski.

Tak pisze, jakby ktos chcial uczciwie potestowac.

jo44
12.11.18, 11:47
Co to jest fomag?
Właściciel/admin tego forum (i kilku innych fotograficznych), oraz właściciel sieci sklepów optyczne.pl .
I na pewno nie jest to wszystko. :)

fret
12.11.18, 14:04
...oraz właściciel sieci sklepów optyczne.pl .
...

Ciekawą kombinację wymyśliłeś ;)

Te sklepy, to cyfrowe.pl :)

jo44
13.11.18, 09:10
Ciekawą kombinację wymyśliłeś ;)
Cieszę się, że się podoba. :)

canimo
13.11.18, 17:26
Upss. Mam nadzieje, ze sie nie obrazi. Skoro nie skojarzylam to moze za rzadko sie udziela.
Z drugiej strony admin nie powinien swoja osobowoscie dusic forum, wiec dobrze jak nie kojarze ;)

Cyfrowe tez ma jakas wypozyczalnie na stronie. Wprawdzie pisza, ze w Gdansku ale mysle, ze nie powinno byc problemu i taka rzecz mozna wczesniej ugadac. Cenowo sa drozsi od fotojkorera tak ze 2X, nie widze za to limitu minimum dlugosci wypozyczenia. Maja tez troche Panasa, ale nic z tego co by mnie interesowalo. Jasniejszego 12-60 ani 100-400 nie ma. O 35-100 napisano, ze niedostepny.
Edit-jak sie zacznie symulowac wypozyczenie i wpisze np Panasonic Leica, to pojawiaja sie obiektywy, niewidoczne wczesniej w wypozyczalni, np interesujaca mnie PanaLeica 12-60. 100-400 dalej nie widze, moze zle szukam, moze trzeba zadzwonic i pogadac. Zdaje sie, ze jakas znizka weekendowa jest. W ogole ten katalog wypozyczalni cyfrowych jakis nieporeczny. Brak podkategorii w obiektywach.
Czyli da sie, wczesniej sie do tego biorac, i inwestujac troche kasy, spokojnie obejrzec i sprobowac pare zabawek.
Co najmniej 2 sieci sie w to bawia i jak patrzylam to wystarczy zamowic pare dni wczesniej.
Dzieki.