Zobacz pełną wersję : Olimus Viewer 3 - przenoszenie plików na dysku
Mam problem z OV. Posortowałam zdjęcia w folderze wg znaczników kolorów w celu przeniesienia tych wybranych do innego folderu. I tutaj zaczęły się problemy:evil:
W końcu udało mi się przenieść wybrane zdjęcia do innego folderu ale okazało się że tylko w OV nie na dysku :-(
Utworzyłam więc kopię folderu a dysku ale okazało się że w oryginalnym folderze na dysku znajdują się nadal wszystkie zdjęcia a nie tylko reszta z pozostałych. Jak zsynchronizować foldery po zmianach??
Bardzo proszę o pomoc
Mam problem z OV. Posortowałam zdjęcia w folderze wg znaczników kolorów w celu przeniesienia tych wybranych do innego folderu. I tutaj zaczęły się problemy:evil:
W końcu udało mi się przenieść wybrane zdjęcia do innego folderu ale okazało się że tylko w OV nie na dysku :-(
Do przenoszenia zdjęć wystarczy je zaznaczyć. Następnie PPM i z menu kontekstowego wybierasz <Przenieś>. Pokazuje się okno z drzewem katalogów, wybierasz katalog do którego chcesz przenieść zdjęcia i klikasz <OK>
Zdjęcia przenoszą się (a nie kopiują) do wskazanego foldera.
U mnie działa bez problemów.
Tak, u mnie też mogę przenieść zdjęcia w ten sposób ale wyświetla się nie standardowe drzewo katalogów do wyboru tylko kwadratowe okno z listą folderów które zostały zaimportowane do OV. Program nie daje mi możliwości przeniesienia zdjęć w inne miejsce na dysku.
OV jest u mnie tylko posiłkowym programem głównym jest Lightroom.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
AAa juz mam, musiałam przejść w inną opcję podglądu biblioteki. :idea:
Dzięki!
AAa juz mam, musiałam przejść w inną opcję podglądu biblioteki. :idea:Brawo Ty! ;)