Zobacz pełną wersję : Ile wytrzymuje akumulator w OLYMPUS 760 & 765
Pytanie jak w temacie i czy są jakieś mocniejsze wersje tych akumulatorów?
Interesowało by mnie określenie orientacyjnie też tryb pracy aparatu z ekranem LCD, lampa etc.
Pytanie jak w temacie i czy są jakieś mocniejsze wersje tych akumulatorów?
Interesowało by mnie określenie orientacyjnie też tryb pracy aparatu z ekranem LCD, lampa etc.]
Wcześniej (zaraz po zakupie aparatu) rozpisywałem się na temat tego alumulatorka,że mała jest jego pojemność.
Teraz po czterokrotnym rozładowaniu i naładowaniu sytuacja diametralnie uległa poprawie. Już zrobiłem na nim 105 zdjęć zaczyna sygnalizować, że słaba bateria. Myślę,że jeszcze z 10 zrobię.
No to w końcu nie jest tak tragicznie na początku było 40 i wsio.
Ważne dobrze uformować akumulator. Nie doładowywać lecz rozładować do końca. Ja robię to zawsze nawet po ufirmowaniu.
Pozdrawiam
Wcześniej (zaraz po zakupie aparatu) rozpisywałem się na temat tego alumulatorka,że mała jest jego pojemność.
Ja to chyba przeczytałem i dlatego dokupiłem drugi za 85zł (nie olympus), ale nie załuję :)
Teraz po czterokrotnym rozładowaniu i naładowaniu sytuacja diametralnie uległa poprawie
Też to zauważyłem. Ostatnio pstrykałem w plenerze (bez lampy) i zrobiłem 110 fotek po czym pojawił się znaczek słabego aku. Wszystkie zdjęcia z użyciem ekranu LCD, w rozdzielczości HQ2048x1536 (nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie) i po kazdym zdjęciu obowiązkowa ocena! Moja 4-letnia córa tak sie nauczyła i zaraz przylatuje...'pokaż jak wyszło? no ładnie' :mrgreen: :mrgreen:
Nigdy nie doładowywuję aku, jak w komórkach tak i w foto, staram się albo wyładować do końca przed ładowaniem, albo ładowarka do torby...
A gdzie to jest napisane,że aku litowy trzeba "formatować" ?????
Kazdy trzeba, Li-Ion, Ni-MH, Ni-Cd, Li-Pol niezaleznie od technologii.