PDA

Zobacz pełną wersję : Poradnik ScanTransfer na Windows 10/8/7

zbyma72age
13.04.18, 21:10
Mamy tutaj dwa wątki poświęcone fotografii wykonanej smartfonem:
Zdjęcia zrobione telefonem
Jaki aparat w telefonie?
Ale zastanawiałem się gdzie umieścić Poradnik na temat radzenia sobie w prosty, szybki i niezawodny sposób przenoszenia plików zdjęć (i nie tylko) z smartfonów czy tabletów do komputera w celu ewentualnej poprawy lub tylko przechowania.

Istnieje wiele aplikacji do tego celu. Kilka z nich wypróbowałem, ale najprostszą i niezawodną jest ScanTransfer.

Dla ułatwienia instalacji i obsługi opracowałen poradnik:
ScanTransfer na Windows 10/8/7

Jak zawsze poradnik publikuję w formacie pdf.

Pozdrawiam

And.N
13.04.18, 21:59
Mój komputer stacjonarny ma win7, ale nie ma WiFi. Tak na szybko zrozumiałem / przeczytałem, że w ten sposób odbywa się przesyłanie zdjęć.
Pytanie laika w tym temacie, dotyczy to komputerów z WiFi (laptopy) czy blaszaki także ?

zbyma72age
14.04.18, 21:21
Mój komputer stacjonarny ma win7, ale nie ma WiFi. Tak na szybko zrozumiałem / przeczytałem, że w ten sposób odbywa się przesyłanie zdjęć.
Pytanie laika w tym temacie, dotyczy to komputerów z WiFi (laptopy) czy blaszaki także ?

Odpowiedz jest prosta:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi

(Wi-Fi to zbudowana u siebie sieć lokalna (LAN) oparta na komunikacji radiowej, czyli WLAN. Zasięg od kilku metrów do kilku kilometrów i przepustowości sięgającej 300 Mb/s, transmisja na dwóch kanałach jednocześnie.)

Pozdrawiam