Zobacz pełną wersję : Tuleja do Oly C-4000
Witam! Mam model Olympusa jak w temacie i widziałem dzisiaj w Mediamarkt tulekę (czy coś w rodzaju nakładki na filtry) firmy Soligor 52mm. Cena to 52 zł. Pisało na opakowaniu że do Olympusa C-2xxx, C-3xxxi C-4xxx. Made in Japan :D . Czy ktoś z szanownych uzytkowników modelu C-4000 miał styczność z takim wynalazkiem, czy raczej zakupic tulejki oferowane w sklepach internetowych? W w/w sklepie ubogo było w filtry - tylko HAMA i też nie wiem co sądzić o jakości filtrów tego producenta - mam aku i ładowarkę i średnio jestem z nich zadowolony.
Prosze o opinię i pozdrawiam!
Filtry HAMA sa jakosciowo z tej samej polki co KING.
co do tej tulejki to ci nie powiem , jak jest z gwintem 41 to czemu nie ? powinna pasować do olka , ja osobiście używam tulejki od foto-tipa i sobie chwalę , dobre wykonanie za dobrą cenę ( w MM w Gdańsku jakoś nie widzialem takich więc kupiłem w foto-tipie ) .
co do filtrów to mam kinga , hama i hoyę ( UV ) , zdecydowanie stawiam na hoyę HMC - niestety najdroższa :( , hamę 0-haze kupiłem za ~ 50 zł , ale hoya jest lepsza , king- sorki , bez urazy ale wygląda jak zwykłe szkiełko , niska cena niska jakość .