PDA

Zobacz pełną wersję : jak zaktualizować listę aparatów w LR 5

olo667
6.02.18, 19:21
Witam ,jak w temacie.Zaczynam zabawę fotografią,kupiłem aparat E-M5II .Na portalu aukcyjnym, za śmieszne pieniądze LR 5 ,nie wiem jak to działa ,w sensie ta jego sprzedaż, i cena za jaką to sprzedaje, 9 zł z groszem :). Faktem jednak jest że program działa ,i działa nawet spolszczenie.Jednak jak się domyślam ,nie obsługuje mojego modelu aparatu ,czy można z tym coś zrobić .

luc4s
6.02.18, 19:24
https://helpx.adobe.com/pl/photoshop/using/adobe-dng-converter.html

And.N
6.02.18, 19:33
...Na portalu aukcyjnym, za śmieszne pieniądze LR 5 ,nie wiem jak to działa ,w sensie ta jego sprzedaż, i cena za jaką to sprzedaje, 9 zł z groszem :). Faktem jednak jest że program działa...
Przepłaciłeś za pirata. Nie ma takiej opcji aby LR5 kosztował 9 zł.

Bodzip
6.02.18, 20:12
Czekamy na spam ?

olo667
6.02.18, 21:49
Domyślam się że zawsze będę musiał dokonać konwersji raw do dng,Dzięki za pomoc :)

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Jeśli to pirat, to jest sprzedawany oficjalnie na znanym portalu aukcyjnym :). I jest sprzedawany nadal ,mogę podrzucić linka ,ale nie wiem czy to zgodne z regulaminem :)
O i widzę że cena wzrosła na 27,99 :) a sprzedał tego 200 stuk :)

And.N
7.02.18, 00:45
"Tytoń kolekcjonerski" (jak pewnie wiele innych produktów) też był długi czas sprzedawany oficjalnie na znanym portalu aukcyjnym:). Później dużo spraw w sądach się odbyło i nie tylko sprzedawcy byli karani.