Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Drukarka sublimacyjna?

droplet
5.10.17, 12:01
Potrzebuję drukarkę którą można wydrukować zdjęcia do dowodu, paszportu itp.
Taka drukarka potrafi być miesiącami nie używana. Mam już dość atramentowej bo mi nawet zaschły oryginalne zapakowane kartusze a te co były w drukarce skończyły się od samego czyszczenia.
Najczęściej przychodzi mi drukowanie zdjęć na wczoraj.
Rozważam jakieś Canon Selphy.
Jak długo może być przechowywany papier do takiej drukarki?
Czy macie jakieś uwagi do tej serii Canona?

yac
5.10.17, 12:10
Cześć,
mam Selphy 740 od kilku lat i sprawuje się świetnie. Bywa że i rok leży nie używana, po czym jak mam kaprys coś małego druknąć to po prostu podłączam i drukuję.
Możesz brać w ciemno.

henry1
5.10.17, 18:22
Cześć,
mam Selphy 740 od kilku lat i sprawuje się świetnie. Bywa że i rok leży nie używana, po czym jak mam kaprys coś małego druknąć to po prostu podłączam i drukuję.
Możesz brać w ciemno.

Święta prawda, mam CP-810 i to powyższe jest szczerą prawdą. :mrgreen:

nipo80
5.10.17, 19:41
Również potwierdzam
Posiadam CP-800 i sprawuje się już chyba z 7-8 lat, drukuję głównie jakieś zdjęcia z wyjazdów rodzinnych do albumu lub z imprez dla rodzinki. Czasem do dowodów lub paszportu.
Papier może leżeć długo....

droplet
5.10.17, 22:21
wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi

viruuss
6.10.17, 15:15
jakie są koszty materiałów eksploatacyjnych na jedno zdjęcie w przybliżeniu ?

easy_rider
6.10.17, 15:39
Jakieś 1,3 zł za zdjęcie w formacie 10x15 - to najtańsza oferta ze wszystkich drukarek sublimacyjnech

henry1
6.10.17, 18:16
Koszty eksploatacji to patrz link + trochę prądu. :mrgreen:

https://www.ceneo.pl/1823154#mh=C8U7Rq7f49005canonSU7Qa6lBGRoyK_r1E28Hh CV6PUnMGe7PVwQsYqLNEUbuVQECAKcvFWoG5mEMcA5gWTySPa-d3BxWunjDTd3nIV05FYfxvzg0-o3opSF28lF1v1LkAu-PCNdYGbIhEMt6zPeq7Htm82naNnrrpnm4P6xcEhwd-3BP90m0i5MTsd9ALE0khFnSew2

bogdi
6.10.17, 21:46
TERMOSUBLIMACYJNA - jakość troszeczkę gorsz niż z labu (dobrze zaprzyjaźnionego ;)), opłacalna do dokumentów i wtedy gdy chcemy wydrukować parę odbitek (na pewno nie przy hurtowych ilościach - wytłumacz to żonie;)), papier i folie w zasadzie nie starzeją się gdy są właściwie przechowywane (aby w zamkniętym opakowaniu do którego nie dostaje się kurz), w przypadku nikonów i jeszcze paru innych producentów możliwość wydruku bezpośrednio z aparatu (nawet z modeli bez wi-fi) uwaga nawet starsze modele działają z win 10 pod warunkiem, że oprogramowanie instaluje się z płyty, wytrzymałość na warunki zewnętrzne raczej porównywalna z klasyczną odbitką, wilgoć, słońce nie przeszkadza, więc w ramce w kuchni też można powiesić, ponoć można dokupić inne formaty - PONOĆ ? - kiedyś na stronie canona były, ale tylko na stronie, w żadnym sklepie mi się to nie udało, aby nabyć, jedyny mankament, że występuje tylko w wersji połysk