Zobacz pełną wersję : Lampa Ring o wiekszym zasięgu i lepszym Usability
Mam do wyboru
https://www.amazon.com/Polaroid-Diffusers-Warming-Panasonic-Olympus/dp/B008RBD2YA/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1505677412&sr=1-4&keywords=led+ring+flash+olympus
Lub
https://www.amazon.com/Neewer-Close-up-Universal-Panasonic-Single-contact/dp/B016D6IGL4/ref=sr_1_5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1505677412&sr=1-5&keywords=led+ring+flash+olympus
Może jakas pomoc opinie
Makromaniak
18.09.17, 00:56
Mam do wyboru
https://www.amazon.com/Polaroid-Diffusers-Warming-Panasonic-Olympus/dp/B008RBD2YA/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1505677412&sr=1-4&keywords=led+ring+flash+olympus
Lub
https://www.amazon.com/Neewer-Close-up-Universal-Panasonic-Single-contact/dp/B016D6IGL4/ref=sr_1_5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1505677412&sr=1-5&keywords=led+ring+flash+olympus
Może jakas pomoc opinie
opisy są dosyć nieprecyzyjne, ale moim zdaniem Newer to "prawdziwy" flash (wygląd - dwa osobne palniki i to że ma dodatkowe ledy podświetlające) a polaroid to tylko lampa ledowa o regulowanej mocy całości i proporcji lewa-prawa
opisy są dosyć nieprecyzyjne, ale moim zdaniem Newer to "prawdziwy" flash (wygląd - dwa osobne palniki i to że ma dodatkowe ledy podświetlające) a polaroid to tylko lampa ledowa o regulowanej mocy całości i proporcji lewa-prawa
Obawiam się, że to tylko wygląd "prawdziwej" lampy. Tekst bardzo niejasny, zero konkretów i cena podejrzanie niska. Bardziej wiarygodne oferty zaczynają się od ok. 100$
Mam wątpliwości co do skuteczności takiej lampki, może tylko do drobiazgów na aukcje, sprzedaż.
Obawiam się, że to tylko wygląd "prawdziwej" lampy. Tekst bardzo niejasny, zero konkretów i cena podejrzanie niska. Bardziej wiarygodne oferty zaczynają się od ok. 100$
Moze kolega wskaze mi coś powyżej 100 USD do Olka .
Widziałem lepsze lampy do canona ale one sa dedykowane natomiast do Olka trudno mi znależć
Jak pisałem interesuje mnie moc i funkcjonalnosć
Kolego Rabbit miałem dwa tyg temu fotografa na ślubie z taką lampą i bardzo przyzwoicie mu pomogła ale była dedykowana do Nikona.
Dostałem od niego rawy i sa przywoite a lampa tania bo pytałem meike mk-fc110
ale wracamy do tematu lampa taka powyżej 100 USD z dobrym zasiegiem i usability
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Moze kolega wskaze mi coś powyżej 100 USD do Olka .
Widziałem lepsze lampy do canona ale one sa dedykowane natomiast do Olka trudno mi znależć
Jak pisałem interesuje mnie moc i funkcjonalnosć
Kolego Rabbit miałem dwa tyg temu fotografa na ślubie z taką lampą i bardzo przyzwoicie mu pomogła ale była dedykowana do Nikona.
Dostałem od niego rawy i sa przywoite a lampa tania bo pytałem meike mk-fc110
ale wracamy do tematu lampa taka powyżej 100 USD z dobrym zasiegiem i usability
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Do Olka masz dedykowaną lampę do macro STF-8.
Była również STF- 22 do dużego systemu, podejrzewam, że powinna też działać z małym systemem.
Makromaniak
18.09.17, 14:04
zamierzasz lampę wykorzystywać do fotografii ślubnej/portretowej czy makro? Z jakim aparatem i obiektywami?
Dostałem od niego rawy i sa przywoite
Nie wiem tylko, czy to zasługa lampy.
zamierzasz lampę wykorzystywać do fotografii ślubnej/portretowej czy makro? Z jakim aparatem i obiektywami?
Do dośświetlania portretu obiektywów mam z 50 nawet jeszcze nie podjąłem decyzji system m4/3 omd.
Co do dedykowanych Olympusa zabawek to trochę kasy na nie juz poszło i mam mieszane uczucia np orginałny Dot Sigth EE-1 a potem chinski taktyczny za groszę i okazuje się że chnczyk przewyższa oryginalny.
Chinole nie zle podgryzają rynek co by złego na nich nie mówić.
Do dośświetlania portretu obiektywów mam z 50 nawet jeszcze nie podjąłem decyzji system m4/3 omd.
Co do dedykowanych Olympusa zabawek to trochę kasy na nie juz poszło i mam mieszane uczucia np orginałny Dot Sigth EE-1 a potem chinski taktyczny za groszę i okazuje się że chnczyk przewyższa oryginalny.
Chinole nie zle podgryzają rynek co by złego na nich nie mówić.
Lampy z palnikiem ksenonowym dają bardziej równomierne pokrycie planu niż LED-owe.
Jeśli możesz to sfotografuj z większej odległości ścianę przy użyciu obydwóch źródeł światła, zobaczysz różnicę.
Makromaniak
18.09.17, 16:37
No cóż, po takich odpowiedziach nie podejmuje się doradzania :-) Robisz zdjęcia przy pomocy chińskiego celownika taktycznego i chcesz je doświetlić led-ami ?
Życzę powodzenia :-)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Do takich zabaw, to raczej zwykła, ale mocna lampka + soczewka fresnela :)
No cóż, po takich odpowiedziach nie podejmuje się doradzania :-) Robisz zdjęcia przy pomocy chińskiego celownika taktycznego i chcesz je doświetlić led-ami ?
Życzę powodzenia :-)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Kolega popłynął w dywagacjach bo ja nic takiego nie pisałem ale cuż:roll: ilość postów Rulez
Musze kupic ze dwie sztuki znów porównać miałem nadzieje że ktoś używa i odciąży mój portfel :)
Ale jak widzę rola testera jest mi przypisana
Dziękuje