Zobacz pełną wersję : Serwis Olympusa
Przypomnijcie mi proszę czy wysyłkę realizuje ciągle UPS i jaki jest jej koszt (aparat po gwarancji)? Kurde mało mam czasu między wyjazdami i boję się, że aparat mi nie wróci w ciągu 2 tygodni. Jeśli wysyłka wychodzi jak "normalna/nie na firmę z umową" to chyba odpuszczę oficjalny serwis...
Chyba miesiąc temu wypełniłem formularz i wysłałem obiektyw InPost-em.
Przed upływem dwóch tygodni naprawiony obiektyw dotarł do mnie UPS-em.
Wcześniej musiałem potwierdzić przez e-mail koszt naprawy.
Jaka była cena wysyłki? Wysyłka poszła na Magazyn Logistyczny Łazy?
Jaka była cena wysyłki? Wysyłka poszła na Magazyn Logistyczny Łazy?
Jeśli poza gwarancją to jest to cena polskiej paczki do Polski, kilkanaście złotych.
Jeśli poza gwarancją to jest to cena polskiej paczki do Polski, kilkanaście złotych.
Taką mam nadzieję. Jutro dryndnę i będę bogatszy w konkretne info. Pozdro
Zaintersowanych informuję, że standard w UPS wychodzi 33,64 zł. Pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zaintersowanych informuję, że standard w UPS wychodzi 33,64 zł. Pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skorzystaj z jakiejs furgonetki może....
InPost kosztował mnie 13,50 zł, można wysłać czymkolwiek.
Postanowiłem wysłać UPSem bo zależało mi by jeszcze dzisiaj paczka doszła do Łaz do magazynu centralnego UPS (tam gdzie schodzą wszystkie graty Olka do serwisu) a sympatyczna pani przez telefon mi to gwarantowała ;) Kurier dodatkowo miał odebrać (i ją odebrał) w ciągu godziny a dla mnie każda godzina jest na wagę złota. Za dwa tygodnie mam fajny spływ i nie chciałbym na niego pożyczać aparatu. Zdecydowanie wolę utopić swój niż cudzy ;)
Witam wszystkich. Nie będę zakładał kolejnego wątku. Kopę lat, życie... w związku z tym, że co raz więcej rzeczy muszę zrobić w swoim wysłużonym E-3. Zajrzałem, by się poradzić. Takie rzecz mam do zrobienia:
1. Czyszczenie matrycy, lustra
2. Odwarstwia się w jednym rogu ekran
3. Odkleja mi się guma z prawej strony
4. Pierwsze zdjęcie po odpaleniu aparatu jest zawsze czarne.
5. Po zmianie obiektywu często nie chce złapać ustawień przysłony.
6. Mała rzecz ale w jakiś sposób zaklinowała mi się osłona słoneczna na obiektywie 12-60.
Zastanawiam się jaki może być koszt takiej naprawy w serwisie Olka i czy warto ze względu na firmowy serwis tam wysłać, a może jest jakiś dobry punkt w Warszawie?
Przeraża mnie trochę wypełnianie usterek do naprawy, będę się godzinę zastanawiał do jakiej kategorii poszczególne zaliczyć...
To może czas na zmiany . Za naprawę nawet w nieautoryzowanym serwisie zapłacisz dobrych kilkaset złotych, a za rok okaże się coś kolejnego padło, to już wrak.
Gdybym to ja miał kasę na zmianę sprzętu to już bym to zrobił ;)
Z tym wrakiem to bym nie przesadzał, do tej pory dawał spokojnie radę ale odklejająca mi się guma już uprzykrza życie i przy okazji resztę bym zrobił.
to znajdź inny egzemplarz nie zajechany , pewnie wyjdzie za ta samą kasę co naprawa
to znajdź inny egzemplarz nie zajechany , pewnie wyjdzie za ta samą kasę co naprawa
I to jest bardzo dobry pomysł.
I będziesz miał źródło części zapasowych.
Co do obiektywu i osłony to spróbuj schłodzić.
kubekwkubek
8.11.17, 10:53
Serwis Olka podaje koszt naprawy i możesz potwierdzić czy Ci pasuje.
Kubek
Dzięki za pomoc. Fajny pomysł z tym innym egzemplarzem, tylko jak spojrzałem to ludzie dalej cenią te body i np. egzemplarz z o ponad 10tyś. strzałów więcej niż mój i ekranikiem sklejonym taśmą za prawie 2k :O, a wybór żaden.
Muszę znaleźć lukę i wyślę go do serwisu i zobaczymy ile krzykną. Najwyżej zapłacę tylko za kuriera i tyle.
http://www.interfoto.eu/?page=subprodukty&cat=2427&id=23
tu się taki rodzynek pokazał
http://allegro.pl/olympus-e3-super-stan-przebieg-66tys-zdjec-i7058754658.html
ledwo kupiłem swojego e-m5 II i odrazu w rękach mi został przełacznik/blokada na klapce od baterii - po prostu odpadło. aparat poleciał do serwisu ale ponoć 14 dni roboczych muszę czekać, ciekawe czy sie wyrobią przed świętami - teoretycznie powinni
cześć, na ile klapnięć migawki olek daje gwarancję w omd em1? właśnie zobaczyłem że mój ma już 50 tysi i zastanawiam się czy to już bliżej czy dalej... :-)
Chyba możesz być spokojny, 50 tys. w sprzęcie PRO, to dopiero rozgrzewka :)
Nie ma czegoś takiego, jak gwarancja na migawkę. Możesz mieć 1000 klapnięć, ale jak przy 1001 się zepsuje, a będzie po gwarancji, to Ci nie naprawią.
W EM5 też niby było sporo, a znam co najmniej kilka przypadków, gdzie przy przebiegach rzędu 20000 migawka się rozlatuje. Koledze natomiast siadła płyta główna.
Jak ktoś ma pecha, to i na pustyni utonie...
Jack help pliiis- jaki symbol ma ORYGINALNA osłona przeciwsłoneczna do mZD 12-100/f4 ??
Wysyłałem obiektyw do serwisu własnie z powodu kłopotów z osłoną- nie zatrzaskiwała się w położeniu roboczym.
Dostałem nową osłone- LH-76 (czyli od 40-150) która w ogóle nie pasuje do tego obiektywu.
B oznacza Black??
bo jesli tak, to na pewno nie jest ta osłona..
jeśli nie to jest inna osłona niż LH-76
Bo jest jeszcze wersja LH-76B https://www.bhphotovideo.com/c/product/1281428-REG/olympus_v324762bw000_lh_76_lens_hood.html
Właśnie ta
a ja dostałem
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1082047-REG/olympus_v324760bw000_lh_76_lens_hood_for.html
Ponieważ zostałem wywołany do tablicy, a nie byłem na tyle szybki, to mogę tylko napisać, że luc4s i hades udzielili poprawnej odpowiedzi.
szkoda że serwis udzielił niepoprawnej- zwłaszcza że poprawną dostali razem z obiektywem. Wrrr
Piszę tak dla informacji. Niestety serwis Olympusa nie serwisuje już E-3 :(
E-5 jeszcze tak.
Czas na zmianę systemu i u mnie, a tak się zżyłem :(
Piszę tak dla informacji. Niestety serwis Olympusa nie serwisuje już E-3 :(
E-5 jeszcze tak.
Czas na zmianę systemu i u mnie, a tak się zżyłem :(
Miałem podobny problem. Z racji sentymentalnych jednak zostałem i chyba nie żałuję.
Kup sobie jakiegoś używańca m4/3 i ciesz się nowym życiem.
Chyba, że kolega idzie pełną klatkę - co rozumiem ;)
W pełną. Kasy większej brak więc na razie d700, a jak się zdarzy zastrzyk to D800, bo wtedy i komputer muszę sobie nowy sprawić :D
komputer muszę sobie nowy sprawić :D
z masą przestrzeni dyskowej :)
Akurat to niemal jedyny element komputera który nie jest potwornie drogi
Nie ogólnie mój komp ma już z 7 lat pewnie. 4GB Ramu trochę mało i do tego już procesor zapewne mocno wysłużony. Będę celował w jakąś stację graficzną Della poleasingową.
Akurat to niemal jedyny element komputera który nie jest potwornie drogi
Jasne, że to nie jest najdroższy element, ale trzeba liczyć dyski x2 na podstawkę i backup + dodatkowo jakieś SSD na rozruch jeśli ma to śmigać. W takiej opcji wyjdzie minimum 1000 zł ekstra