PDA

Zobacz pełną wersję : GOODRAM IRDM PRO UHS-II ? - Czy jednak tylko Sandisk z UHS-II

POLM
8.08.17, 20:23
Znalazłem takie nowości :
https://www.x-kom.pl/p/377407-karta-pamieci-sd-goodram-32gb-sdhc-uhs-ii-u3-zapis-240mb-s-odczyt-280mb-s.html

Odkąd Lexar wycofał się z rynku kart SD głownie Snadisk-a bierze się pod uwagę jeśli idzie o zakup kart UHS-II (są jeszcze czasem dostępne karty Toshiby i Sony) - a ja tu patrzę i dużo nowości Goodrama w tym segmencie ;-). Dodatkowo chwalą się że na kościach pSLC NAND. Pewnie nikt nie miał z nimi do czynienia ;-) ?Nawet zastanawiam się czy nie kupić ? Mają też atrakcyjne cenowo wersje UHS-II o niższych prędkościach (V60 - taki odpowiednik Lexara 1000x ;-)
A swoją drogą na jakich kościach są Sandisk-i (MLC ?)

nightelf
9.08.17, 19:38
Bardzo interesujące. Dzięki za info.
Kupię jedną taką kartę do testu i by wspierać nasze firmy :)

Swoją drogą, to na swojej stronie coś się nie chwalą tymi nowymi kartami.

POLM
10.08.17, 09:09

Swoją drogą, to na swojej stronie coś się nie chwalą tymi nowymi kartami.

Też się zastanawiam nad zakupem ;-) na ich stronie fakt wydaje się ze nic nie ma ale odkryłem że to zupełna nowość i chwalą się pośrednio w aktualnościach : http://www.goodram.com/pl/irdm-by-goodram-be-unveiled-at-ifa/

POLM
3.11.17, 16:29

.

I jak dało się przetestować/kupić ? - pozwolę sobie odświeżyć temat - przymierzam się do zakupu wersji 64GB i nie wiem czy warto dopłacać do Sandiska (419zł vs 599zł)

nightelf
4.11.17, 11:57
Niestety jeszcze nie.
Miałem nieco ważniejszych wydatków ostatnio.
Jednak jak tylko kupię zrobię test HD Tune w czytniku kart.

POLM
23.02.18, 19:21
Odświeżę temat - bo wciąż zastanawiam się nad zakupem -pojawiły się dość tanie nowe ADATA Premier ONE 290MB/s C10 UHS-II U3 - są tańsze od GOODRAM ;-) Może ktoś testował jedne i drugie - jak z trwałością tych kart - czy nie lepiej jednak Sony lub SanDisk ?