Zobacz pełną wersję : Konwerter M.ZUIKO MC-14
Szukam opinii na temat konwertera MC-14. Na optycznych nie są nim zachwyceni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Używam z Oly 300 Pro. Rezultaty są naprawdę dobre (jak dla mnie) , spadek rozdzielczości jest na tyle mały, że nie mam oporów aby go częściej używać. Po podpięciu przysłona to 5,6 (w 300 pro) , ja staram się jak mogę przymykać do 6.3-7
Poniżej kilka fotek z podpiętym konwerterem. Dwa inne moje znajdziesz wątku "pokaż swojego ptaka" (to kosy).
192017
192018
192019
Dzięki. Pytam trochę późno bo decyzja o zakupie juz zapadła. Konwerter będzie używany z 40-150.
Używam z mz 40-150 od kilku lat i jestem bardzo zadowolony.... Jak masz kasę to kupuj bez zastanowienia....
Kasy nie mam ale zakup zrobiony :)
Przy oly 300 pro można jeszcze się zastanawiać czy potrzebny nam mc14, ale gdybym mial 40-150 , to moim zdaniem zakup obowiązkowy.
Używam od prawie 2 lat z M.Zuiko 40-150 mm 2.8 i nie mogę się nachwalić. Nie zauważyłem spadku szybkości po jego podpięciu. Spadek rozdzielczości jest minimalny i mi wcale nie przeszkadza. Prawie połowę zdjęć tym obiektywem robię z konwerterem. Jednym słowem polecam.
Zrobiłem pierwsze fotki zestawem 40-150 + mc14 i nie żałuje zakupu. Zasięg mocno się zwiększa a jakość jest dobra - dla mnie to nowość bo nigdy wcześniej takiego tele nie miałem, 150 to był mój max. Konwerter jest mały i włożenie go do plecaka w którym już jest 40-150 to absolutnie no brainer. Dzięki wszystkim za opinie.