Zobacz pełną wersję : Każdy dzień przynosi niespodzianki.
Dziś (20.06.2017) o godz (około 13-tej) zawitała do naszego ogrodu sójka. Coś musiało się wydarzyć, była jakaś taka dziwna. Nie reagowała na naszą obecność. Robiłem zdjęcia i nawet telefonem z odległości 1 metra. Piła kilkakrotnie wodę. Przebywała u nas około 3 godzin. Potem odleciała. Pozwoliła narobić sporo zdjęć, jedno zamieszczam na potwierdzenie jej bytności. Oczywiście ogród to kwitnące rośliny. Oto takie perełeczki. Dla ciekawości podam, że mam w ogrodzie kamerkę bezprzewodową i bezpośredi podgląd na telewizorze. Największa frajda jest zimą gdy dokarmiamy ptaki. Rzecz warta zachodu przy małych (młodych) dzieciach. Widzą świat którego normalnie nie zobaczą. Przepraszam że się rozpisałem, ale warto dzielić się wiadomościami. Sam czytam posty o E-510. Uczymy się całe życie i nie wstyd uczyć się od innych.
Zacznijmy od wielkości zdjęć. To są rozmiary do oglądania na twarzoksiążce a nie na szanującym się forum fotograficznym (nie mylić z forum photography-cznym) Proponuje rozmiar 1024x768 lub też ostatnio 1200x900. Druga sprawa to otwarty niedawno wątek ogródkowy...tam zamieszczaj fotki kwiatów a nie tu ! Sojka przednia !! Doszlifować obróbkę i może nawet do galerii się nada :-) O jej zachowaniu się nie wypowiadam...są tu fachowcy od pierzastych latających stworzeń...
pzdr.
Dzięki za uwagi. Wielkość zdjęć brałem z regulaminu (640x640). Dostosuję wielkość zdjęć , wątka ogródkowego nie zauważyłem - poprawię się. Dzięki że zrobiłem coś pozytywnego.
Mój tato mawiał "Miał gość wyższe wykształcenie, ale nie umiał z niego korzystać." Bardzo życiowe i na czasie.
Zgodnie z sugestią "tropic"a daję (demonstruję) sójkę w proponowanej wielkości. Kwiatki zgodnie z sugestią będą gdzie powinny być.
191771
Ansel Adams
âNajważniejszy element aparatu znajduje się 12 cali za nim".
Proponuję zakładanie wątków bardziej przemyślanie.
To znaczy?
Notka Moderatora: radosny04
Nie mnożymy wątków, temat rozpoczęło zdjęcie sójki, więc poprawa zdjęcia i wszystko co z nim związane, w tym samym wątku.
.... wątka ogródkowego nie zauważyłem - poprawię się.
Sam założyłeś wątek--> https://forum.olympusclub.pl/threads/112717-Ogrodowe-radości?p=1316979#post1316979
a do prezentacji wszelkich kwiatów mamy ten wątek--> https://forum.olympusclub.pl/threads/81368-KWIOTKI-otwarty-wątek-florystyczno-florystyczny-%29
Pozdrawiam
OK Serdeczne dzięki.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Serdeczne dzięki.