PDA

Zobacz pełną wersję : [OPL] Aktualizacje oprogramowania - większa wydajność aparatów OM-D E-M1 Mark II, OM-

RSSBot
8.05.17, 09:40
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/05/OMD_lineup_EM1_EM5_Mark_II_EM10_pro_0325-1.jpg
źródło (http://partner.olympus.pl/aktualizacje-oprogramowania-olympus-om-d-e-m1-mark-ii-om-d-e-m5-mark-ii-oraz-pen-f/)
Nowe możliwości oraz funkcje pozwolą rozbudować funkcjonalność aparatów: oprogramowania 1.2 do OM-D E-M1 Mark II, 3.0 do OM-D E-M5 Mark II oraz 2.0 do PEN-F wprowadzają kompatybilność ze sterownikiem Profoto Air Remote TTL-O i pozwalają użytkownikom z łatwością integrować lampy błyskowe Profoto AirTTL z wymienionymi aparatami. Aktualizacje oprogramowani aparatów E-M5 Mark II oraz PEN-F wprowadzają dodatkowo funkcję - Zapisz ustawienia / Moje ustawienia, dostępną w OM-D E-M1 Mark II.

More... (http://partner.olympus.pl/aktualizacje-oprogramowania-olympus-om-d-e-m1-mark-ii-om-d-e-m5-mark-ii-oraz-pen-f/)

yamada
9.05.17, 11:57
Zaktualizowałem 5mk2 i znikł podgląd na żywo, na ekranie w trybie M, nie pokazuje zmian, obraz jest cały czas jednakowy. W innych trybach działa.

Jack
9.05.17, 22:08
[...]na ekranie w trybie M, nie pokazuje zmian, obraz jest cały czas jednakowy. [...]A po wyłączeniu "Nocnych kadrów" nadal jest tak samo?

yamada
9.05.17, 22:49
Hej, doszedłem do tego w końcu. Ale byłem poza domem i nie miałem jak napisać. W Nocnych Kadrach trzeba ustawić
Tryb Manualny - wył
Bulb/Time - wł2
Fotomontaż - wył
Inne - wył
Masakra, mogło by to być ustawiane z nazwą LiveView. Do tego mylące jest to, że podgląd zmian parametrów na żywo działał w innych trybach a nie działał tylko w trybie M. Ech...

Jack
10.05.17, 09:16
[...]Masakra, mogło by to być ustawiane z nazwą LiveView...Tak właśnie jest - znajduje się w menu "Wyświetlanie, sygnał dźwiękowy" w bezpośrednim sąsiedztwie LV. W angielskojęzycznym menu ta funkcja nazywa się "Live View Boost" (czyli Twoje oczekiwanie), jednak polska wersja, to "Nocne kadry". Kiedyś pobawiłem się translatorem Googla i sprawdziłem wszystkie wersje językowe tej funkcji i tak mniej-więcej połowa, to jakiś odpowiednik "podbicia LV", czy "podbicia jasności", a druga część, to coś w rodzaju "kadrów po zmroku", bądź "podglądu w ciemności". Nam się przytrafiła ta druga wersja ;-) Polska nazwa tej funkcji jest już historyczna, powstała wraz z lustrzankami E-410/E-510 i po wielokroć dyskutowana :lol: (tylko w lustrzankach "Nocne kadry" były domyślnie wyłączone)

yamada
10.05.17, 09:51
Spoko, po prostu dawno bardzo nic nie musiałem w menu Olka ustawiać. No i tak wyszło, że nazwa Nocne kadry jakoś w pierwszych chwilach z czym innym mi się skojarzyła... A potem to już poszło... W każdym razie dzięki za reakcję.:)

strOOs
10.05.17, 18:18
Masakra, mogło by to być ustawiane z nazwą LiveView. Do tego mylące jest to, że podgląd zmian parametrów na żywo działał w innych trybach a nie działał tylko w trybie M. Ech...

Ja też czasem dostaję świra szukając czegoś w Menu, ale na szczęście robisz to raz, a potem cieszysz się i korzystasz.

Moje pierwsze spotkanie z E-P5 bylo drogą przez mękę w porównaniu do idealnego wg mnie menu C-5050Zoom swego czasu.