Zobacz pełną wersję : Moje foto zrobione dziś - wątek zbiorowy
lisiajamka1
12.02.17, 22:08
Jest nas więcej :grin:.
Gratulacje! :)
Forumowicz czy Forumowiczka?
Po kilku dniach wietrznych, smog się rozwiał, wszystko stało się bardziej wyraźne. I niebo w końcu zrobiło się błękitne. Po zjechaniu w dół, 200 - 300 m niżej n.p.m. już takiego azurro brak. Zdjęcie prosto z puchy
Drugie ostrzeżenie ;-)
jest nas więcej :grin:.
Gratulacje!
Dziękuję bardzo. Forumowicz jak się patrzy. Drugi z kolei.
Ale gratulacje przyjmuje córa. Jako dziadek jestem bardzo dumny :wink:.
Dziękuję bardzo. Forumowicz jak się patrzy. Drugi z kolei.
Ale gratulacje przyjmuje córa. Jako dziadek jestem bardzo dumny :wink:.
Nie zapomniej przekazać....
Niech się zdrowo chowa. Za 6-7 lat zaczniesz wprowadzać w arkana fotografii....
Drugie ostrzeżenie ;-)
Zanim napisałeś już się poprawiłem i numerki wstawiłem. :mrgreen:
Człowiek jeszcze nie obyty po tych forach, tu się coś zapomni, tam się coś wrzuci za duże... ale jest coraz lepiej. Teraz przyjąłem zasadę, wszystko zaczynam od numerka:wink:
jurec - pięknie się ten rok zaczął, gratulacje dla mamy i niech się mu darzy na tym świecie.
127. na ul.Gołębiej w Krakowie
187863
Dziękuję wszystkim w imieniu córki.
Starszy zdążył już wygrać konkurs - OlyRulez "Zainteresowanie" :).
128.
Coś na ocieplenie zimowych obrazów... W Vancouver nieśmiało do drzwi puka wiosna ;)
187881
128. Fajne, niespotykane kolory u nas o tej porze roku.
Jeszcze 3 dni temu lekko prószył śnieg... no ale mieliśmy "zimę stulecia" prawie tydzień leżał śnieg. Za jakieś dwa tygodnie zaczną kwitnąć czereśnie którymi obsadzone jest miasto
Ryzykując życie i oparzenia zrobiłem rozżarzone z miłości tory. Prawej tory do lewej tory :)
128
187900
129
187901
Tory fajowe:), a ryzykujesz owszem i na pewno wiesz czemu:wink::grin:
...a ryzykujesz owszem i na pewno wiesz czemu:wink::grin:
a pisał coś, że teraz zaczyna od numerka ;) :lol:
Przechwalał się...jak widać:wink::grin:
Przechwalał się...jak widać:wink::grin:
Jak to, są numerki, od rana. Przecież są Walentynki :)
130.
187906
Bardzo podobają mi się te diamenciki :)
130-stka ładna, podoba się.
131 :lol::lol:
Dzisiaj udało się wykonać pierwszy lot w tym roku. Poleciałem nad Sandbergiem w kanionie Iceriver. Wysokość zboczy zasłoniła promienie słońca na piaskowej górze, spóźniłem się trochę.
187921
Potem wyleciałem z kanionu, Indianie z którymi rozmawiałem przed wylotem ostrzegali przed wielkim zwierzem, który wyskakuje z kanionu i połyka samoloty. Myślałem, że to jakieś zabobony, aż tu nagle:
132
187922
Takie tam, przez okno ;)
132.
187939
Edit: Tak, parametry zdjęcia są dziwne. Zapomniałam iso przestawić :D Teraz zauważyłam jak mi exif wykrzyczał moje roztargnienie ;)
131 :lol::lol:
Dzisiaj udało się wykonać pierwszy lot w tym roku. Poleciałem nad Sandbergiem w kanionie Iceriver. Wysokość zboczy zasłoniła promienie słońca na piaskowej górze, spóźniłem się trochę.
Potem wyleciałem z kanionu, Indianie z którymi rozmawiałem przed wylotem ostrzegali przed wielkim zwierzem, który wyskakuje z kanionu i połyka samoloty. Myślałem, że to jakieś zabobony, aż tu nagle:
132
Rozumiem,że skoro relacje umieściłeś to przeżyłeś atak tego potwora. Samolot też cały?. :D
Przedwiośnie...
134. 187967
Rozumiem,że skoro relacje umieściłeś to przeżyłeś atak tego potwora. Samolot też cały?. :D
Jaki samolot?! To x-wing! Puściłem mu salwę z działek protonowych i zrobił siad:grin:
Przedwiośnie...
Żeromski pewnie by miał inną wizję :lol:
Rysiek ta fota 134 to dla mnie. Pewnie tam jakiś duży pstrąg mieszka:grin:.
Rysiek ta fota 134 to dla mnie. Pewnie tam jakiś duży pstrąg mieszka:grin:.
Muszę Cię rozczarować. To fragment rzeki Białki, woda niemal stojąca, jakieś dwa kilometry przed ujściem do Osobłogi. Nie jestem znawcą, tylko czasem kibicuję wędkarzom, ale obecność pstrąga by mnie tam mocno zdziwiła.:roll:
Mglisty poranek w trybie ziarnistym
136.
188121
137
Przypadkiem znalazłam się dziś nad Wisłą...
188144
137
Przypadkiem znalazłam się dziś nad Wisłą...
W Broszkowicach?
Upsss. Rzeki mi się pomyliły. Ale miejsce takie same:)
W Broszkowicach?
Upsss. Rzeki mi się pomyliły. Ale miejsce takie same:)
Nad Wisłą w Wiśle :-P
Fajnie wyszło, zwłaszcza zakrzywienie lustra wody na górze.
138
Iceriver stała się zbiornikiem wodnym bez znaczenia strategicznego czyli kałużą. Niezdecydowany mróz narysował na powierzchni fajne wzorki:
188204
Niebo dzisiaj nad Śląskiem zaszalało. Chyba nigdy takiego nie widziałem, wiatr zmieniał jego wygląd co chwilę.
139 - zajarało się od linii wysokiego napięcia
188290
188292
141 fajny zegar sobie kupiłeś:)
143
Z dzisiejszego spaceru
188385
To chyba nowa instalacja do mycia okien :-) :D Nie powiem.... Pomysłowa bardzo
A może po prostu deszczówkę ktoś zbiera prosto do domu :-P
Pora na coś aktualnego
144.
188391
Piękne przebiśniegi, moje w ogrodzie jeszcze nie wychodzą. Chyba czują jeszcze zimę.
145. Dzisiaj odwiedziłem ścieżki koronaxa. Fajna okolica jak na zdjęciach z wątku, zero ludzi, cisza choć do pierwszych domów niedaleko. Słońca nie było, resztki lodu na stawach.
188407
Kolega koronax pisał, że to blisko niego, mógł właśnie tam spacerować więc przygotowałem się lepiej niż zwykle. Wziąłem wszystkie 2 obiektywy a nawet dwie puchy:
146
188408
No poznaję. Moje okolice.
Tak tylko napiszę, że czasem wędkarze robią sobie tam zawody wędkarskie. Pewnego razu idę patrzę a jak zobaczyłem stoły z jedzeniem i piciem to się za głowę złapałem . :mrgreen:
No poznaję. Moje okolice.
Tak tylko napiszę, że czasem wędkarze robią sobie tam zawody wędkarskie. Pewnego razu idę patrzę a jak zobaczyłem stoły z jedzeniem i piciem to się za głowę złapałem . :mrgreen:
No widać po solidnych i nowych ławeczkach, że może być tam dużo moczykijów. Łowisko zadbane, kosze na śmieci, ścieżki. Za nasypem kolejowym inny staw trochę wylał do lasu i fajnie tam jeszcze jest zalodzone. Nie miałem czasu nic pstryknąć. Jakaś impreza rodzinna mnie goniła.
PS
Odnośnie puch, które wziąłem i stoją na ławce:), druga czeka na Ciebie, jest schowana po prawej stronie, na pewno znajdziesz:
147
188412
fotka z komórki. Olek już był w plecaku.
Mam niepłonną nadzieję, że po tych puszkach to był spacer. Nie rower :roll:
Byłem dziś rano po piwo które mi zostawił kolega T.M. Znalazłem bez problemu. Zimne było gdyż całą noc przeleżało w zimnie :wink:
Dzięki :grin: .
148
188461
Fajną "skrzynkę kontaktową" sobie znaleźliście :idea: Przy okazji powstają ciekawe zdjęcia. Tak trzymać! :wink:
Mam niepłonną nadzieję, że po tych puszkach to był spacer. Nie rower :roll:
Mam zasadę, nigdy nie wsiadam na rower po alkoholu...po piwie zawsze:mrgreen:. Była jedna puszka, druga została w tajnym schowku dla koronaxa - co udowodnił fotograficznie.
Jeżdżę właściwie tylko w terenie, nie po drogach publicznych. Zawsze zabieram psa. A po puszce to jadę polami żeby w jakieś drzewo nie wymłócić:lol:
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Byłem dziś rano po piwo które mi zostawił kolega T.M. Znalazłem bez problemu. Zimne było gdyż całą noc przeleżało w zimnie :wink:
Dzięki :grin: .
Bardzo proszę:)
Fajną "skrzynkę kontaktową" sobie znaleźliście :idea: Przy okazji powstają ciekawe zdjęcia. Tak trzymać! :wink:
Drżałem że po forum może grasować jakiś tajny agent, który ubiegnie kolegę koronaxa, albo jakiś bóbr piwosz:wink:
Coś dla ciała. Trzeba się pokrzepić w te ostatki
149.
188473
Stopińdziesiont.
Skrakowa
188477
lisiajamka1
27.02.17, 20:37
Stopińdziesiont.
Skrakowa
O jakie fajne :)
Coś dla ciała. Trzeba się pokrzepić w te ostatki
149.
Smaczna fotka...teraz muszę coś podjeść na noc:cry:
Stopińdziesiont.
Skrakowa
Franek S. ? Czy Janek K. Ale chyba Franek bo tańcuje z parasolem.
151.
Zaczęło się...
188505
151.
Zaczęło się...
Podoba mi się. Jest moc....
Podoba mi się. Jest moc....
No ba !! W końcu to Fendt !!
151.
Zaczęło się...
Czyli wiosna? Zwiastun lepszy niż jaskółka :D
Czyli wiosna? Zwiastun lepszy niż jaskółka :D
Prawdziwa wiosna przyjdzie jak umyję okna po zimie :-P
Prawdziwa wiosna przyjdzie jak umyję okna po zimie :-P
Edorka, ja Cię proszę. Umyj okna :wink:
Edorka, ja Cię proszę. Umyj okna :wink:
Cierpliwości Ryśku, jeszcze kilka chwil ;-)
Cierpliwości Ryśku, jeszcze kilka chwil ;-)
Cierpliwość tak jak skromność, to dwie z moich rozlicznych zalet :cool:
edorka, Rysiek_O - jeszcze chwilę poczekacie ;)
152. znalezione prawie w centrum miasta...
188510
@edorka (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=16214), @Rysiek_O (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13975) - jeszcze chwilę poczekacie ;)
152. znalezione prawie w centrum miasta...
Toteż ja się nie spieszę :-)
okna moje po zimie to nie lada wyzwanie, musi nabrać mocy urzędowej ;-)
Toteż ja się nie spieszę :-)
okna moje po zimie to nie lada wyzwanie, musi nabrać mocy urzędowej ;-)
Może się okazać że jak umyjesz okna to zobaczysz że wiosna już od dawna jest ;)
Odnośnie znaków wiosny, to do mnie takie wróblowate przyleciały. Harmider straszny, tłuką się o gniazdo.
Poproszę Was o rozpoznanie ptaka, gdyż jam niezbyt w ornitologiji uczon. :lol:
188520
To chyba jest mazurek czyli wróbel polny...
Odnośnie znaków wiosny, to do mnie takie wróblowate przyleciały. Harmider straszny, tłuką się o gniazdo.
Takie oznaki wiosny to ja widuje już od października. Czy to zapowiada długą i ciężką wiosnę? :mrgreen:
Takie oznaki wiosny to ja widuje już od października. Czy to zapowiada długą i ciężką wiosnę? :mrgreen:
Dziwna sprawa, u mnie na zimę znikają. Przecież mają tu ciepło i bezpiecznie. Chyba, jako że to mazurek jak pisze Narado, odlatują na zimę na Mazury:)
Narado, dzięki za podpowiedź.
Mazurki na zimę budują gniazda zimowe... tu masz co nieco na ten temat : http://ptasieogrody.pl/wiki/Zimowe_gniazda_mazurk%C3%B3w_i_wr%C3%B3bli
Za niemanie numerka.. T.M podwójny ban !!! :wink::-P
A ja takie cacuszko znalazłem...
154.
188528
Kiedyś to były piecyki...:)
Za niemanie numerka.. @T.M (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=5488) podwójny ban !!! :wink::-P
Psiokrew, zaś żem zapomnioł. Poźno było, staro sie darła że nie ida ku niej tylko siedza na forumie:grin:
Psiokrew, zaś żem zapomnioł. Poźno było, staro sie darła że nie ida ku niej tylko siedza na forumie:grin:
Ja, uhm...
lisiajamka1
2.03.17, 13:00
151.
Zaczęło się...
... z grubej rury :)
U mnie skromniejsze wiosenne wzejście - rabarbar :)
155.
188543
156 Hrabia Vlad Palownik rzuca cukierki w tłum poddanych
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/03/2010273afe6a20fd8d76e86c94f43dfe-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170303/2010273afe6a20fd8d76e86c94f43dfe.jpg)
Z krótkiej wycieczki krajoznawczej przywiozłam
157
188582
... z grubej rury :)
U mnie skromniejsze wiosenne wzejście - rabarbar :)
155.
Rabarbar ma korę mózgową! Człowiek się całe życie uczy:)
Ładna fotka, kolory cieplutkie.
Wcześniej w tym wątku nie pisałem ale ponieważ pomimo urlopu zaglądam na forum i chciałem wszystkich pozdrowić a nie wiedziałem jaki wątek najlepiej wybrać, toteż zdecydowałem się, że zrobię to tutaj. W takim razie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów upalnej ale nie zawsze słonecznej Tajlandii (aktualnie Koh Chang). A jako pocztówkę podsyłam zdjęcie.
188588
Wcześniej w tym wątku nie pisałem ale ponieważ pomimo urlopu zaglądam na forum i chciałem wszystkich pozdrowić a nie wiedziałem jaki wątek najlepiej wybrać, toteż zdecydowałem się, że zrobię to tutaj. W takim razie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów upalnej ale nie zawsze słonecznej Tajlandii (aktualnie Koh Chang). A jako pocztówkę podsyłam zdjęcie.
Dzięki za pozdrowienia. Wiem, że zazdrość jest niezdrowa ale i tak Ci zazdroszczę. Widoczek fajny.
lisiajamka1
5.03.17, 12:56
Rabarbar ma korę mózgową! Człowiek się całe życie uczy:)
Ładna fotka, kolory cieplutkie.
Dziękuję, ma korę tylko im starszy tym mózg gładszy :)
Złotolist ścienny :)
159.
188606
To moje dzisiejsze. Z mojego miasteczka :wink:
160
188612
To moje dzisiejsze. Z mojego miasteczka :wink:
160
Uraczyłeś nas tym obornikiem :roll:
Czasami dobrze, że zdjęciom nie towarzyszy zapach... :wink::evil:
Trzeba by to czymś "przykryć" Może tak:
161. 188615
Moje dzisiejsze z Ban Kwan Chang
162
188617
Moje dzisiejsze z Ban Kwan Chang
Słoń osobowy podczas tankowania paliwa? :grin: Fotka fajna!
PS. Wstaw szybko numer zdjęcia (162) nim Gospodarz Wątku Cię zastrzeli ;-)
Słoń osobowy podczas tankowania paliwa? :grin: Fotka fajna!
PS. Wstaw szybko numer zdjęcia (162) nim Gospodarz Wątku Cię zastrzeli ;-) Ryśku powiem Ci, że gdyby nasze samochody tak pochłaniały paliwo jak słonie bananową benzynę, to po miesiącu wszyscy jeździlibyśmy rowerami :). Numerek zaktualizowany.
Dzisiaj byłem w Puszczy Dulowskiej. Zwierzyny jest wiele, z moim szczęściem udało mi się zobaczyć kaczki:
163
188633
164 Oraz kleszcze, gatunek należący do mało oczekiwanych oznak wiosny :|
188634
165. Są też bobry, których nie było...ale jest ich dzieło:
188636
166. Kawałek dalej: "Odkąd się z nią rozstałem, gdzie nie spojrzę, wszystko mi ją przypomina" czyli klasyka jednej komedii:
188637
167. Nie było łatwo fotkę pstryknąć. Ogrodzenie ma malutkie oczka, obiektyw nie włazi, jedynie betony mają dziurę do zdjęć ale trzeba mieć ze 2 metry wzrostu. I tu po raz pierwszy użyłem ruchomego ekranika, bo nie mam 2 metrów.
188640
Złotolist ścienny :)
159.
To w wodzie? jakaś rafa kolorowa?:wink:
Przejechałem się greenvelo na odcinku Łomża - Pniewo. Narew pięknie wylała, są już gęsi i żurawie chociaż to nie jest jeszcze szczyt przelotów, przyroda jakby czeka - może jeszcze wróci zima ?
168
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=188668
169
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=188669
170
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=188670
166. Kawałek dalej: "Odkąd się z nią rozstałem, gdzie nie spojrzę, wszystko mi ją przypomina" czyli klasyka jednej komedii:
167. Nie było łatwo fotkę pstryknąć. Ogrodzenie ma malutkie oczka, obiektyw nie włazi, jedynie betony mają dziurę do zdjęć ale trzeba mieć ze 2 metry wzrostu. I tu po raz pierwszy użyłem ruchomego ekranika, bo nie mam 2 metrów.
:wink:
Na tych zdjęciach widoczne budynki studia filmowego w Alwerni. Miałem kiedyś okazję być wewnątrz i muszę powiedzieć, że wnętrze jest mocno fantastyczne. Można nawet powiedzieć, że science-fiction o bo utrzymane w klimatach serii filmowej Obcy.
Na tych zdjęciach widoczne budynki studia filmowego w Alwerni. Miałem kiedyś okazję być wewnątrz i muszę powiedzieć, że wnętrze jest mocno fantastyczne. Można nawet powiedzieć, że science-fiction o bo utrzymane w klimatach serii filmowej Obcy.
Ja tam miałem drzwi wstawiać ale wymagania właśnie były science -fiction. Miały się otwierać jak na Obcym czy Star Wars, no i oczywiście spełniać wymogi ppoż.
To jeśli pozwolicie, to choć to było wczoraj ale nawiązuje do tematu, jest z miejsca pstrykania i dosyć nietypowe oraz bardzo fajne czyli portiernia 171:
188689
Przejechałem się greenvelo na odcinku Łomża - Pniewo. Narew pięknie wylała, są już gęsi i żurawie chociaż to nie jest jeszcze szczyt przelotów, przyroda jakby czeka - może jeszcze wróci zima ?
169 fajny widok, ładne zdjęcie. Green velo marzy mi się, tylko ten chroniczny brak czasu.
A to dziś:
172. Dafy bijące pokłony:wink:
188688
To zdjęcie 171 nadawałoby się do foto-zagadki :-P
Za żadne chyba skarby nie zgadłbym że to portiernia :mrgreen:
Taaaaa... w stopce "bezdomny" a po zamkach się szwenda :grin: Stadninę też odwiedziłeś?:wink:
PS. Ciekawie to pokazałeś. "Udało" Ci się .
Elektryka prąd nie tyka? :)
Taaaaa... w stopce "bezdomny" a po zamkach się szwenda :grin: Stadninę też odwiedziłeś?:wink:
PS. Ciekawie to pokazałeś. "Udało" Ci się .
Coś widać, póki zielone nie puści :-) Wczoraj było ciekawsze światło popołudniu, ale mi się nie chciało ;-)
Latał i latał aż go ustrzeliłem
175188738
lisiajamka1
9.03.17, 20:45
Latał i latał aż go ustrzeliłem
175
:grin:
easy_rider
11.03.17, 16:11
Dzisiejszy spacerek...
176
188788
Taki jakiś martwy ten nasz świat - ale niedługo to się zmieni :mrgreen:
Dzisiejszy spacerek...
176
Taki jakiś martwy ten nasz świat - ale niedługo to się zmieni :mrgreen:
Wspiąłeś się na słup? :grin:
Wspiąłeś się na słup? :grin:
Może podskoczył tylko :-P
easy_rider
11.03.17, 19:37
Może podskoczył tylko :-P:lol:
No tak - skakałem z radości... jak to mówią - pierwsze loty za płoty... :mrgreen:
177.
W ostatniej chwili :D
zjazd sankami z Jaworzyny z synkiem bezcenny :)
188842
Patrzcie, gdzie byłam dziś :D Będę dorzucać kawałkami.
178.
188859
Patrzcie, gdzie byłam dziś :D Będę dorzucać kawałkami.
178.
Ładne :-)
Dziękuję, tropic :)
Wywialo Cię nad morze?
@apz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=10285) tak :) Ukradłam kilka dni rzeczywistości ;)
To jeszcze jedno :)
188861
Wiem, że światło jest kijowe, ale ten, po osiemnastej było robione, słońce juz dawno zaszło. Do tego weźcie poprawkę na to, że ja nie wiem jakie to ma kolory, bo laptopowo to robię, czyli wcale - tylko zmniejszam i ociupinke kontrastu dodaję, nie brałam stacjonarki w podróż ;)
180.
188862
I ostatnie, bo juz ie zdążę pomniejszyć więcej ;)
181.
188863
@apz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=10285) tak :) Ukradłam kilka dni rzeczywistości ;)
I ostatnie, bo juz ie zdążę pomniejszyć więcej ;)
181.
Zadroszczę wytchnienia chociaż sam też wyjeżdzam na parę dni już jutro :)
A "łabondź" pięknie Ci zapozował.
A ja dzisiaj wylądowałem przed Jelczem:wink:
Jak widać, Jelcz jest tak skonstruowany, że duża ilość strażaków może za nim biec:grin:
182
188879
Łabędź śliczny :-)
Kol. T.M znów bez numerka :-P
a ja dziś pod jednym numerem wariacje nt. stokrotki ;-)
183
a
188884
b
188885
c
188886
d
188887
e
188888
f
188889
bardzo udana stokrotkowa sesja :)
Łabędź śliczny :-)
Kol. T.M znów bez numerka :-P
Juuuż się poprawiłem się.Stary jestem, pamięć nie ta:cry:
"a" - dolałbym farby troszkę.
"e" - nic bym nie dolewał, bo to ładne zdjęcie.
na ostatnim zdjęciu ta stokrotka wygląda trochę jak jakiś podwodny stwór :P
184. Z daleka i na szybko:
188894
Dziś ławeczka i jej historia.
186
188981
188982
Nie do końca dziś ale może przejdzie
187.
188997
188. Znak czasów...
189068
Może i wycięcie było uzasadnione, będę obserwował to miejsce...
188. Znak czasów...
Wygląda to na samosiejki,czasem warto uporządkować teren, nasadzenia robić planowo, "z głową"
Wygląda to na samosiejki,czasem warto uporządkować teren, nasadzenia robić planowo, "z głową" @Rysiek_O (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13975) , te grubsze pnie to raczej nie były samosiejki. Tak w ogóle to teren parku "Dolinka" w Elblągu. Wzdłuż tej dróżki (przy prawej na zdjęciu) płynie rzeczka. Park rozciąga się daleko na prawo, a tu na tym foto jest właściwie jego końcówka. Z innego ujęcia to samo miejsce: klik (http://expresselblag.pl/wydarzenia/szalencza-wycinka-drzew-w-elblagu-wycinaja-drzewa-nawet-w-parkach/) . Ciekawy jestem w czym te drzewa przeszkadzały i co będzie na tym terenie...
188. Znak czasów...
Ciekawe czy to teren prywatny (czyt.: należący do osoby prywatnej)? Jeżeli nie to nowa ustawa nie miała wpływu na wycinkę. Pewnie drzewa i tak by zostały wycięte.
Nie zmienia to faktu, że wycięte drzewa to zawsze smutny obrazek.
Sądzę, że teren należy do miasta, ale pewny na 100% nie jestem.
Ognisty dzisiaj zchód.
To prawda:)
190.
189078
@DzejPi (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=15025) , prośba o numerowanie zdjęć i wstawiamy full size, nie miniaturki (w tym wątku).
to tak przyszłościowo, a jak Ci się chce to możesz pewnie jeszcze edytować
Daliście "czadu" z tymi zachodami, lubię takie widoki :)
Jaki piękny zachód tam u Was:roll:
Przegapiłam.
Piękne zachody, na południu takiego nie zaobserwowałem.
lisiajamka1
23.03.17, 13:41
Na wschodzie też zachodu nie było :roll: :grin:
Mkną po liściu czerwone tramwaje ... :wink:
191.
189098
Na wschodzie też zachodu nie było :roll: :grin:...
Bo na wschodzie tylko wschodzi:wink::), a na foto widzę, że jeszcze cuś innego u Ciebie wschodzi, czy raczej wypełza:grin:
super zdjęcie, świetna kompozycja :)
lisiajamka1
27.03.17, 16:44
Jakiś taki kwiatek z rozdziawioną paszczą mi się trafił :grin:
197.
189204
lisiajamka1
27.03.17, 19:30
Pierwszy...
198.
Coś Ci przyniósł? :grin:
199.
189209
A może by tak większą "matrycę" ?
201189222
lisiajamka1
28.03.17, 13:03
Latolistek cytrynek
202.
189232
Rusałka pawik
203.
189233
Rusałka ceik :)
204.
189234
Latolistek cytrynek
202.
Rusałka pawik
203.
Rusałka ceik :)
204.
To już latajom? :-P
To już latajom? :-P
u lisiejjamki siedzą i się wygrzewają :lol::lol:
u lisiejjamki siedzą i się wygrzewają :lol::lol:
Ano fakt :roll: ale żeby siedzieć to muszą przylecieć :-P
Rolniki wypełzły na pola...normalnie jak stonka !! :wink:
205.
189250
A tu śnieg na Pradziadzie jeszcze :-)
Te motyle to chyba zeszłoroczne są ;)
lisiajamka1
29.03.17, 12:27
Te motyle to chyba zeszłoroczne są ;)
Zeszłoroczne zapewne są, tylko wczoraj sfotografowane :)
Dzisiejszy kowal :)
206.
189265
lisiajamka1
29.03.17, 14:36
Chyba muszę płot pomalować :grin:
207.
189266
Za ładne zdjęcia wrzucacie, to wątek na "odrzuty":wink: nie pasujące do innych wątków:)
Tak poważniej, mi to wcale nie przeszkadza:)
lisiajamka1
29.03.17, 14:55
Za ładne zdjęcia wrzucacie, to wątek na "odrzuty":wink: nie pasujące do innych wątków:)
Jeśli chodzi o mnie, to mój nowy aparat niestety nie umie brzydkich zdjęć robić :wink: :mrgreen:
Jeśli chodzi o mnie, to mój nowy aparat niestety nie umie brzydkich zdjęć robić :wink: :mrgreen:
Dobrze masz:wink::). Mój ma humory, czasem mu się coś uda, częściej nie:mrgreen:
A nie było w wątku: "Co sobie ostatnio kupiliście" żadnego anonsu o nowym - cudownym aparacie!? Dlaczego? :grin:
lisiajamka1
29.03.17, 17:11
A nie było w wątku: "Co sobie ostatnio kupiliście" żadnego anonsu o nowym - cudownym aparacie!? Dlaczego? :grin:
Skromna jestem niesłychanie...:roll: :grin: Dałem zdjęcie do Witla /konkursy/showphoto.php?photo=14089 (https://forum.olympusclub.pl/konkursy/showphoto.php?photo=14089)
Jak ma na imię dziecko? Jakoś pewnie na niego wolasz [emoji13]
Jak ma na imię dziecko? Jakoś pewnie na niego wolasz [emoji13]
dziecko ma na imię M1, a woła EEEEEEEEE M1!!!! :)
Skromna jestem niesłychanie...:roll: :grin: Dałem zdjęcie do Witla /konkursy/showphoto.php?photo=14089 (https://forum.olympusclub.pl/konkursy/showphoto.php?photo=14089)
Dobry zakup. (Witaj w klubie:grin:)
Chyba muszę płot pomalować :grin:
207.
Bardzo ładny .... kos. Płot faktycznie musisz pomalować :)
lisiajamka1
31.03.17, 12:22
Już za momencik :)
208.
189291
210.
Na pewno już wiosna:grin:
189351
lisiajamka1
1.04.17, 19:03
210.
Na pewno już wiosna:grin:
E tam zaraz wiosna, one tylko tak na prima aprilis :wink: :grin:
Tak pięknie dziś było, że szok.. w sam raz aby udać się do zoo z synkiem ;)
211.
189352
212.
189353
213.
189354
lisiajamka1
1.04.17, 19:11
214.
Mazurek :)
189355
lisiajamka1
2.04.17, 11:29
215. :)
189401
215. :)
Piękny. Czas na nowy aparat (to było do mnie:wink:)
216. Fale przyniosły na brzeg...
189409
Dzisiejsze z targu
217
189410
Goło jakoś na tym targu. A wesoło też ? ;-)
No wesoło, jak to na targu. :wink:
lisiajamka1
6.04.17, 16:48
218. :grin:
189515
218. Samotny biały (oj pomyłka), brązowy żagiel:)
lisiajamka1
7.04.17, 18:11
:wink:
219. Na grzyby...
189532
ładne grzybki, ale tylko do oglądania :lol:
mnie się bardziej z husarią skojarzył :wink:
220.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/04/5c8aaf7925975dac-1.jpg
źródło (https://images83.fotosik.pl/493/5c8aaf7925975dac.jpg)
221.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/04/77a9f112ea933136-1.jpg
źródło (https://images81.fotosik.pl/493/77a9f112ea933136.jpg)
222.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/04/67c394219ea0ec75-1.jpg
źródło (https://images81.fotosik.pl/493/67c394219ea0ec75.jpg)
Fotel nad stawem
224
189577
225.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/04/c2120233891a8cc1-1.jpg
źródło (https://images82.fotosik.pl/496/c2120233891a8cc1.jpg)
226.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2017/04/61604f1880e6539c-1.jpg
źródło (https://images82.fotosik.pl/496/61604f1880e6539c.jpg)
227. z dzisiejszego spaceru...
189600
... w muzeum w Sukiennicach:grin:
228
ładnie stoją na baczność :)
Najładniejsze magnolie kwitną w Cieszynie
226.
Najładniejsze magnolie kwitną w Cieszynie
226.
może i są najładniejsze, ale głównie widać budynek.
lisiajamka1
10.04.17, 19:20
228
Ładne :)
230.Brzydka :wink:
189651
powiem więcej, obrzydliwie przepiękna :lol:
A taki mostek/kładkę zoczyłem...
231.189674
...i zwierzynę płową :-)
232.189673
Kładka świetna (oprócz czerwonej tablicy, która niestety dominuje).
Jaka to zwierzyna płowa? raczej poczochrana:)
Moja sasanka mokra i ciężka od deszczu...
233
189675
lisiajamka1
11.04.17, 19:37
Moja sasanka mokra i ciężka od deszczu...
233
234. Czasem słońce czasem deszcz :)
189678
Ad. 235. Etos rolnika: pole zadbane, chałupa się wali:wink:.
Na prywatnej, ogrodzonej posesji...
236
189734
Na prywatnej, ogrodzonej posesji...
236
Czyżby właściciela tej posesji żona aż tak "przeobraziła" ???:wink:
Taki był dziś zachód z balkonu w Krakowie.
237
189749
233. w Dolince Będkowskiej
189775
nikt z południa Polski nie pokaże nam białego szaleństwa?
Za oknem biało, dlatego uciekłem w tropiki mojego terrarium...
240 - Nepenthes undulatifolia - roślina owadożerna z wyspy Sulawesi (Indonezja)
Olympus OMD E-M1 + M.Zuiko Macro 60mm
189853
Ciekawa ta roślinka:)
@Wrazik (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=44056) , wiem, jesteś w zasadzie "nowy", możesz nie wiedzieć. Odsyłam do postu #1 (https://forum.olympusclub.pl/threads/111152-Moje-foto-zrobione-dzi%C5%9B-w%C4%85tek-zbiorowy?p=1304063&viewfull=1#post1304063) odnośnie rozmiaru wstawianych zdjęć w tym wątku. Zasadą jest też, że zamieszczamy zdjęcie w dniu kiedy zostało zrobione (zgodnie z tytułem wątka), a to chyba nie dzisiejsze ? To tak informacyjnie na przyszłość.
Odsyłam do postu #1 (https://forum.olympusclub.pl/threads/111152-Moje-foto-zrobione-dzi%C5%9B-w%C4%85tek-zbiorowy?p=1304063&viewfull=1#post1304063) odnośnie rozmiaru wstawianych zdjęć w tym wątku. Zasadą jest też, że zamieszczamy zdjęcie w dniu kiedy zostało zrobione (zgodnie z tytułem wątka), a to chyba nie dzisiejsze ? To tak informacyjnie na przyszłość.
Poprawione. Zdjęcie co prawda z przedwczoraj, ale obrobione dzisiaj - następnym razem już będzie bez zarzutu ;)
Dziękuję:) +rep. powędrował:)
nikt z południa Polski nie pokaże nam białego szaleństwa?
A bardzo proszę... jeszcze wczoraj wieczorem zielono a dziś rano jak widać :evil:
(przepraszam za jakość, robione telefonem)
189859
W Krakowie śnieżyca.. :D
242
189868
Przyprószyło u Was:)
a numerki to gdzie siem podziały ?:)
Przyprószyło u Was:)
a numerki to gdzie siem podziały ?:)
Numerki śnieg przykrył
easy_rider
20.04.17, 12:36
Przepraszam że nie w temacie - bo to zdjęcie z wczoraj... :mrgreen:
Mam małą fontannę w ogródku:
243
189883
244
takie z fiszki :)
190150
Haha, znowu udało sie ukraść kilka dni :D
245
taniec synchroniczny
190339
Opady na południu i przekroczony stan rzeki Opawy w Branicach na granicy z Czechami...
13:40 2,6 m
246190370
247190371
248190372
249190373
Niedobrze, maj zapowiada się deszczowo...
ta roślina owadożerna super :) choć nie wiem czy za tą owadożerność mogę ją polubic ;)
lisiajamka1
29.04.17, 19:22
Pod koniec dnia wyjrzało słońce :)
250.
190390
A oto i moje. Wisła w Krakowie :)
190417
Z dzisiejszego poranka w Świnoujściu.
Z promu .
Z telefonu.
254
190478
255
190479
lisiajamka1
7.05.17, 19:05
Polowanie na muchy :grin:
256.
190576
CZy to już jesień :?:
257
190577
lisiajamka1
8.05.17, 17:06
Nowym kitem :)
258.
190602
lisiajamka1
9.05.17, 08:07
I dzisiaj z rańca :grin:
259.
190613
I dzisiaj z rańca :grin:
Ranny ptaszek z Ciebie:), ładny kwiotek i światełko.
lisiajamka1
9.05.17, 08:40
Ranny ptaszek z Ciebie:), ładny kwiotek i światełko.
Koty z rana spać nie dają :wink: :grin: Czasu w aparacie nie zmieniłem na letni, zdjęcie zrobione godzinę później niż exif pokazuje :)
lisiajamka1
9.05.17, 13:00
260. Stegna
U mnie podobnie :|
261.
Liczyłem na spektakularne opady śniegu, gradu i przymrozek w rzepaku....a tu +6 i słońce :cry:
190640
263.
Pod kukurydzę...
190684
Dwie toki z dzisiejszej przejażdżki rowerowej.
264
190703
265
190704
lisiajamka1
19.05.17, 21:27
Wreszcie zakwitł :)
266.
190975
267. widok w strone Rudawy
191207
lisiajamka1
29.05.17, 10:03
@Roberto73 (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=14645) Widzę że szybko zdecydowałeś się na kupno ogrodu :wink: Fajne zdjęcie :)
lisiajamka1
29.05.17, 17:33
żeby nie odbiegać od dzisiejszego tematu :grin:
269.
191228
Już musi kopiować ;) . no piękny
Energetyczne kwiatki z dzisiejszego poranka
191241
Energetyczne kwiatki z dzisiejszego poranka
Świetne !!! :grin:
lisiajamka1
31.05.17, 19:48
W zachodzącym słońcu :)
271.
191278
Na dzisiejszym kosaćcu takiego jegomościa spotkałem...
272.
a.191285
b.191286
c.191287
Dzisiaj wybrałem się pozwiedzać okolicę, na rowerze. Zrobiłem około 70 km. Trzy fotki z dzisiejszej wyprawy rowerowej.
Dwie pierwsze fotki to jakiś zlot motocyklistów.
Ostatnia fotka to budynek Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Zatorze. Budynek ruina. Została tabliczka i nazwa ulicy.
275
191342
276
191343
277
191341
Jest takie oto pytanie w Cieszynie
191400
Piękne zdjęcie, a rysunki na skrzydłach i płatkach mają ze sobą coś wspólnego.
Zdziś...Zielone Pola w firmie Osadkowski.Pokazy sprzętu przeplatane pokazem i skokami pięknych koników :grin:
280.191459
Ładne motylkowe foto:)
Proszę pamiętać o kontynuacji numeracji:)
Roberto - gratuluję bzyga na kwiatku - piękne zdjęcie makro!