Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : malutki do torebki

jerryg3
10.04.08, 21:22
Witam. Czy jestem w stanie kupić aparat do ok. 1000 pln. Chciałbym, żeby był naprawdę mały, miał dobrą optykę, nie najgorszy zoom optyczny, dobry współczynnik szumów co do ISO.
Tak naprawdę to koleżanka poprosiła mnie o dobór kompakta, najlepiej Olympusa. Co będzie focić ? Głównie imprezy rodzinne, wypady w góry z dziećmi, itp. Na czym Jej zależy ? Na min. 28mm dla małego obrazka, na prostej obsłudze, na programach tematycznych, i na małych szumach. Na czym jej nie zależy ? Na rozbudowie typu lampa zewnętrzna, filtry, itp.
Ja osobiście mam małe zaleglości, ale może wspólnie ??? POMOCY

dog_master
10.04.08, 23:18
Jakis czas temu wybieralam tacie aparacik, kryteria podobne. Wybralam Ricoh Caplio R6 i jestesmy zadowoleni :)

jerryg3
10.04.08, 23:27
jak w praktyce z lampą wbudowaną, co z szumami, czy f.3.3 nie jest za ciemne ? ogniskowa ok.

voovoo2
11.04.08, 08:19
A może taki:Panas Lumix DMC fx 30

domadm
11.04.08, 16:27
Ja kupiłem parę dni temu teściowi na prezent Canona A570 IS. Szukałem trochę, a moimi kryteriami były: karty SD, stabilizacja, rozmiar torebkowy.
Ten aparacik jest bardzo fajny, ma 4x zoom optyczny, matrycę 7Mpix, duży wyświetlacz i robi naprawdę fajne zdjęcia (na potrzeby albumów rodzinnych).

I nawet się zastanawiam, czy nie kupić kolejnego bo akurat nic kieszonkowego nie mam.

Aaa, cena poniżej 500 zł z dostawą też atrakcyjna.