Zobacz pełną wersję : E-3 - przygasający wyświetlacz
Witam,
Pytanie do posiadaczy E-3. Czy ktoś spotkał się już z przygasającym wyświetlaczem, tzn. podczas przeglądania fotek na lcd, wyświetlacz raz przygasa, raz świeci normalnie. Aparat został wymieniony na nowy egzemplarz. Działo się tak zarówno w nowym jak i zwróconym. Macie jakieś pomysły, komuś się może tak działo??
suchar: dział, dział, dział...przeniosłem.
hmm.... przygasa jak długo nie dotykasz guzików czy podczas przeglądania i gdy wduszasz guziki?
/EDIT
u siebie sprawdziłem i jest normalnie - nie mam takich objawów.
Weź naładuj akumulatorek, zmień kartę pamięci, zrób reset w aparacie (oraz ustaw na normalny podgląd a nie jakieś SHADOW itp.) no i sprawdź jeszcze raz :???:
/EDIT
LOL opcja w menu :D ciekawe ze ja nic nie przestawiałem a problemów nie zauważyłem ;-)
Dariusz Jeżewsk
10.04.08, 20:59
kilka razy zdażyło sie w moim olku coś takiego ale od dłuższego czasu jest Ok
zastanawiałem się też nad tym zjawiskiem i myślałem że tak musi być
A czy to nie jest wyłączalna opcja? Bo pamiętam, że w E-3 jakie macałem też to zauważyłem, ale podobno dało się wyłączyć. Nie pamiętam, jak się ta opcja nazywa, ani jak się ją wyłącza, niestety.
Przeczytaj instrukcję obsługi. Willow chyba też miał ten sam ''problem'' ale da się to w menu bodajze wyłączyc:)
witam
krok 1 - menu
krok 2 - pozycja oznaczona jako kluczyk2
krok 3 - pole jasności wyświetlacza
krok 4 - zmienić z auto na stałą wartość
to wszystko
ps. spowodowane jest to dobieraniem jasności lcd do otoczenia w trybie auto
no i oczywiście wyłączyłem to powiedzmy udogodnienie
pozdrawiam
Ostanie menu -> ekranik (pomiędzy filename i wyborem języka )
wartość AUTO powoduje, że olek sam dostosowuje jasność do otoczenia, Można mu też ręcznie ustawić jasność (+-7) wtedy już sam nie będzie mieszał ;-)
na dokładkę, to już było.
ja o tym wiem ale szybciej było napisać niż szukać aby komuś ewentualnie wskazać.
bo dużo wątków jest na temat e3 a dokładnie nie pamiętam gdzie to jest
black_bird
10.04.08, 23:22
i z tego powodu wymieniles aparat? kiedy zaczniecie normalnie czytac instrukcje od deski do deski?