Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : E-3 - przygasający wyświetlacz

lucas_g
10.04.08, 20:45
Witam,

Pytanie do posiadaczy E-3. Czy ktoś spotkał się już z przygasającym wyświetlaczem, tzn. podczas przeglądania fotek na lcd, wyświetlacz raz przygasa, raz świeci normalnie. Aparat został wymieniony na nowy egzemplarz. Działo się tak zarówno w nowym jak i zwróconym. Macie jakieś pomysły, komuś się może tak działo??

suchar: dział, dział, dział...przeniosłem.

Jeronimo
10.04.08, 20:49
hmm.... przygasa jak długo nie dotykasz guzików czy podczas przeglądania i gdy wduszasz guziki?

/EDIT
u siebie sprawdziłem i jest normalnie - nie mam takich objawów.
Weź naładuj akumulatorek, zmień kartę pamięci, zrób reset w aparacie (oraz ustaw na normalny podgląd a nie jakieś SHADOW itp.) no i sprawdź jeszcze raz :???:

/EDIT
LOL opcja w menu :D ciekawe ze ja nic nie przestawiałem a problemów nie zauważyłem ;-)

Dariusz Jeżewsk
10.04.08, 20:59
kilka razy zdażyło sie w moim olku coś takiego ale od dłuższego czasu jest Ok
zastanawiałem się też nad tym zjawiskiem i myślałem że tak musi być

suchar
10.04.08, 21:01
A czy to nie jest wyłączalna opcja? Bo pamiętam, że w E-3 jakie macałem też to zauważyłem, ale podobno dało się wyłączyć. Nie pamiętam, jak się ta opcja nazywa, ani jak się ją wyłącza, niestety.

MicSzu
10.04.08, 21:50
Przeczytaj instrukcję obsługi. Willow chyba też miał ten sam ''problem'' ale da się to w menu bodajze wyłączyc:)

tao
10.04.08, 21:53
witam
krok 1 - menu
krok 2 - pozycja oznaczona jako kluczyk2
krok 3 - pole jasności wyświetlacza
krok 4 - zmienić z auto na stałą wartość
to wszystko
ps. spowodowane jest to dobieraniem jasności lcd do otoczenia w trybie auto
no i oczywiście wyłączyłem to powiedzmy udogodnienie
pozdrawiam

festin
10.04.08, 22:05
Ostanie menu -> ekranik (pomiędzy filename i wyborem języka )
wartość AUTO powoduje, że olek sam dostosowuje jasność do otoczenia, Można mu też ręcznie ustawić jasność (+-7) wtedy już sam nie będzie mieszał ;-)

dzemski
10.04.08, 22:12
na dokładkę, to już było.

tao
10.04.08, 22:16
ja o tym wiem ale szybciej było napisać niż szukać aby komuś ewentualnie wskazać.
bo dużo wątków jest na temat e3 a dokładnie nie pamiętam gdzie to jest

black_bird
10.04.08, 23:22
i z tego powodu wymieniles aparat? kiedy zaczniecie normalnie czytac instrukcje od deski do deski?