Zobacz pełną wersję : Prosze o CC
Co to CC??.Fota szumi mocno.
to taki nowy żargon, widziałem TO na fejsbuku, sam się głowiłem co to; chodzi o konstruktywną krytykę
to taki nowy żargon, widziałem TO na fejsbuku, sam się głowiłem co to; chodzi o konstruktywną krytykę
Czyli o KaKa ?
Aaaa. No to moze jakies Dzien Dobry czy Dobry Wieczor by sie zdalo na poczatek.A w drugim poscie prosic o te cc czy cos tam.
Czyli o KaKa ?
Dobry byl.gdzy gral AC Milan.
Pierwsze jest zdecydowanie lepsze. Odszumiłabym tło.
Dobry wieczór....bardzo proszę o CC... 183000183001
Fir moich ta snitka kole jedo bleta jako wulgaris podna.Ja axe furenberga bys beglaitnal.
Co to CC??
CC to chyba skrót od cinquecento,
znaczy się z włoskiego pięćset,
kolega chce pięćset od pierwszego i pięćset od ostatniego,
razem tysiąc.. ja nie dam, bo przed wypłatą jestem.
W sumie nawet jakbym miał to bym nie dał..
jak widzę liczba niedouczonych madrali forum olympusCLUB rosnie
Nie obrażaj użytkowników i nie wyzywaj od nieuków.Wszak jak niedouczony musisz sam być skoro ich prosisz o coś czego sam nie potrafisz pokazać.
Pozwoliłem sobie dać Ci minusa za tego posta.Sporadycznie i bardzo rzadko daje,tu się długo nie zastanawiałem.
Wszak jak niedouczony musisz sam być skoro ich prosisz o coś czego sam nie potrafisz pokazać.
Dawno takich bzdur nie czytalem; co znaczy CC już ktos wyżej napisał; jak nie chcesz nic o zdjeciach napisac to nie pisz nic; bo po co; jak się nie podobają to napisz ,co twoim zdaniem jest słabe....i tylko (aż) tyle oczekuję;
System staje się coraz bardziej popularny, nic nie poradzisz.
Tak przy okazji: nie miej do Mirka pretensji, próbowałem zaznaczyć twoje CC i z prawego klika zapytać Gugla. Na ekranie 5K (125%) żaden wynik nie wyświetlał nawet po angielsku znaczenia, którego znajomości wymagałeś od Mirka.
prosiłeś o CC to otrzymałeś CC.
Kiedyś w mej wczesnej młodości CC to była Claudia Cardinale..... :wink:
Nie wiem dlaczego mają tu być wprowadzane Fejsikowe skróty. Prosisz o krytykę, choćby i konstruktywną to poproś. Masz prawo.
Ps. CC to może też Coca Cola :grin:
Jak się pojawiłeś to urosła o 1...
T.
Echhhhh....... gimbaza..... nic tylko....
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/09/2b679d3a984c_zpsd39b9892-1.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/2b679d3a984c_zpsd39b9892.gif)
Kiedyś w mej wczesnej młodości CC to była Claudia Cardinale..... :wink:
...
Podoba mi się Twój sposób myślenia :)
182240
Nie jestem fanem makro-
zajrzyj do wątku który prowadzi Nyny, albo Makromaniak- tam znajdziesz istną skarbnicę wiedzy o makrofotografii np owadów.
Albo do wątku edorki, tam jest o kasztanach :)
https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=co+to+jest+CC
Google jest dobre na wszystko. Stary jestem, więc Gógielka się spytałem. Wyszły wyniki:
https://pl.wikipedia.org/wiki/CC
Nie róbmy sobie przesadnych jaj, gimbusowi jednak chodziło o Constructywną Crytycę, a na taką trzeba sobie trochę zasłużyć, choćby minimalnym zaangażowaniem przy robieniu zdjęć. Proste pstryki DD nie zasługują na CC :( Na tym etapie, to raczej instrukcja obsługi i podstatwowe tutoriale na YT :(
Forum to nie facebook. Tu nie ma wrzucania zdjęć jak do galerii i czekania na lajki, ochy, achy. Falstartem było ignoranckie podejście do użytkowników. Żadnego dzień dobry, kto ja jestem i czego chcę. 99% nie wie o co Ci chodzi z tym CC. Tutaj poważni ludzie zaglądają, nikomu pomocy nie odmówią, tylko trzeba trochę pokory i szacunku.
Forum to nie facebook. Tu nie ma wrzucania zdjęć jak do galerii i czekania na lajki, ochy, achy. Falstartem było ignoranckie podejście do użytkowników. Żadnego dzień dobry, kto ja jestem i czego chcę. 99% nie wie o co Ci chodzi z tym CC. Po pierwsze....(cyt. z forum)"...Stawiasz pierwsze kroki w fotograficznym świecie i chcesz pokazać zdjęcia ? To miejsce dla Ciebie..." widocznie zle zrozumiałem (a jak powinienem?); po drugie sam wyjasniłes w 3 wpisie co znaczy CC; bo chyba trudno sugestie (gimbazy?) że to napój lub aktorka potraktować inaczej niż zupełnie nieudany dowcip; a to kim jestem to chyba nie ma znaczenia dla kogos kto chce kilka słów napisać o zdjęciu; miłego...
Po pierwsze....(cyt. z forum)"...Stawiasz pierwsze kroki w fotograficznym świecie i chcesz pokazać zdjęcia ? To miejsce dla Ciebie..." widocznie zle zrozumiałem (a jak powinienem?); po drugie sam wyjasniłes w 3 wpisie co znaczy CC; bo chyba trudno sugestie (gimbazy?) że to napój lub aktorka potraktować inaczej niż zupełnie nieudany dowcip; a to kim jestem to chyba nie ma znaczenia dla kogos kto chce kilka słów napisać o zdjęciu; miłego...
Mylisz się bardzo...to forum Olympusclub, miejsce bardzo specyficzne bo tworzą je ludzie wyjątkowi, nigdy nikomu nie odmawiają pomocy, dobrych rad a jak trzeba to i do pionu potrafią postawić. Jest też tu kilku dość złośliwych osobników ale da się z nimi żyć :-)
Nie jest dla Ciebie oczywiste, że przychodząc na nieznane sobie forum wypada się przywitać i przedstawić? A po pierwszym poście, w którym ktoś napisał, że nie rozumie "CC" należy zaprzestać używania tego skrótu? To nie jest "fejsik".
@paweloly - wydaje mi się, że powinieneś już zaprzestać dalszej dyskusji, która do niczego dobrego nie doprowadzi. Chciałeś oceny zdjęć. Masz bardzo dobry aparat i świetny obiektyw, ale to nie wystarczy. Zdjęcia, które wstawiłeś są słabe. Jest mnóstwo dobrych książek o fotografii od poradników dla początkujących począwszy. W necie masz ogrom wiedzy na ten temat. Nikt nie urodził się od razu fotografem, wszyscy się uczymy. Czytaj, oglądaj, patrz na zdjęcia innych i ucz się. Wróć za jakiś czas i pokaż swoje zdjęcia.
@paweloly - wydaje mi się, że powinieneś już zaprzestać dalszej dyskusji, która do niczego dobrego nie doprowadzi. Chciałeś oceny zdjęć. Masz bardzo dobry aparat i świetny obiektyw, ale to nie wystarczy. Zdjęcia, które wstawiłeś są słabe. Jest mnóstwo dobrych książek o fotografii od poradników dla początkujących począwszy. W necie masz ogrom wiedzy na ten temat. Nikt nie urodził się od razu fotografem, wszyscy się uczymy. Czytaj, oglądaj, patrz na zdjęcia innych i ucz się. Wróć za jakiś czas i pokaż swoje zdjęcia.
o ja gupi myślałem, że to są zdjęcia robione telefonem
Stary jestem, więc Gógielka się spytałem. Wyszły wyniki:
https://pl.wikipedia.org/wiki/CC
Następnym razem dodaj abbrev do szukanego skrótu.
https://www.google.pl/search?q=cc+abbrev&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=7yTwV6jBK-qv8weO9IDAAg
A propos. Nowa EPka Living Colour rządzi!
Kontynuując ;
cytaty (z wątku :Zdjęcia początkującego - po co ten dział ?)
" ..po to powstał ten dział, aby wskazać takim użytkownikom, co robią dobrze, a co robią źle, albo sensowna krytyka, albo sensowna pochwała...Dział będzie ściśle moderowany, pozostawiane będą tylko wpisy, które są pomocne dla autora!!!
Przypominam, by nie było zażaleń. To nie miejsce do bezsensownych nabijania postów... " ;
założyłem czytając powyższe (naiwnie jak widać), że od "ludzi wyjątkowych ,(którzy) nigdy nikomu nie odmawiają pomocy, dobrych rad.." (cyt. edorka) oraz "...poważnych ludzi.." (Bzyku), dowiem się np.,że: zły kadr ( bo....),nieostre,zły WB(np.spróbuj 6000K); za małe nasycenie; zła perspektywa;przepalone ;niedoswietlone,itp.itd.....a co przeczytałem? "...myślałem, że to są zdjęcia robione telefonem....Zdjęcia, które wstawiłeś są słabe.. gimbusowi jednak chodziło o Constructywną Crytycę (milutkie-dopisek mój)...Na tym etapie, to raczej instrukcja obsługi i podstatwowe tutoriale na YT (a konkretnie czego dotyczące?-pytanie moje)......Tu nie ma wrzucania zdjęć jak do galerii i czekania na lajki, ochy, achy....."; No cóż autorzy powyższych stwierdzeń sami wystawili sobie swiadectwo (arogancji) i każdy uważny czytelnik to dostrzeże;
na koniec chcę podziękować za kilka racjonalnych uwag ;
btw zapraszam anonimowych hejterów do dalszego "minusowania" , bo skoro (niestety) lajków tu zebrać nie mogę to chociaż (-) i mam nadzieję wkrótce przekroczyć poziom -1000; miłego...........
No cóż autorzy powyższych stwierdzeń sami wystawili sobie swiadectwo (arogancji) i każdy uważny czytelnik to dostrzeże; ......Zastanów się, czy warto się zadawać z takimi arogantami :roll:
PS
Skoro się nie przywitałeś to nie musisz się żegnać ;)
Kontynuując ;
cytaty (z wątku :...
btw zapraszam anonimowych hejterów do dalszego "minusowania" , bo skoro (niestety) lajków tu zebrać nie mogę to chociaż (-) i mam nadzieję wkrótce przekroczyć poziom -1000; miłego...........
Nie prowokuj, mocy jest tutaj dużo, może się Ci udać....
A w ogóle co to za przepychanka w wątku dla początkujących panie autorze, postuluję przenieśc to to do Hyde Parku.
Kontynuując ;
cytaty (z wątku :Zdjęcia początkującego - po co ten dział ?)
" ..po to powstał ten dział, aby wskazać takim użytkownikom, co robią dobrze, a co robią źle, albo sensowna krytyka, albo sensowna pochwała...Dział będzie ściśle moderowany, pozostawiane będą tylko wpisy, które są pomocne dla autora!!!
Przypominam, by nie było zażaleń. To nie miejsce do bezsensownych nabijania postów... " ;
założyłem czytając powyższe (naiwnie jak widać), że od "ludzi wyjątkowych ,(którzy) nigdy nikomu nie odmawiają pomocy, dobrych rad.." (cyt. edorka) oraz "...poważnych ludzi.." (Bzyku), dowiem się np.,że: zły kadr ( bo....),nieostre,zły WB(np.spróbuj 6000K); za małe nasycenie; zła perspektywa;przepalone ;niedoswietlone,itp.itd.....a co przeczytałem? "...myślałem, że to są zdjęcia robione telefonem....Zdjęcia, które wstawiłeś są słabe.. gimbusowi jednak chodziło o Constructywną Crytycę (milutkie-dopisek mój)...Na tym etapie, to raczej instrukcja obsługi i podstatwowe tutoriale na YT (a konkretnie czego dotyczące?-pytanie moje)......Tu nie ma wrzucania zdjęć jak do galerii i czekania na lajki, ochy, achy....."; No cóż autorzy powyższych stwierdzeń sami wystawili sobie swiadectwo (arogancji) i każdy uważny czytelnik to dostrzeże;
na koniec chcę podziękować za kilka racjonalnych uwag ;
O jeju, jak mi smutno :( Zmienić Ci pieluszkę?