Zobacz pełną wersję : zamiana kart przez adapter
Proszę o info. gdyż dane w necie są niejasne.
Czy można zamienic kartę xd ,na Kingston Micro SecureDigital Micro SD z adapterem.
Adapter ten jest sprzedawany w komplecie z tą kartą
Dotyczy olympus sp 560uz lub sp570uz.
Szybkość- micro sd jest jednak wyrażnie większa.Może ktoś wie o jeszcze innych zamiennikach?
Pozdrawiam ,Marek.
Oly niedawno pokazał adapter kart microSD->xD, ale nie wiem jak się to sprawdza. Pytanie jest takie, czy prędkość zapisu jest uzależniona w tych przypadkach od samej karty, czy ma tu takżę duży wpływ samo urządzenie. Jesli urządzenie, to wielkiego skoku bym się nie spodziewał. Zaleta to większa pojemność w tym przypadku.
Podstawowy zapis z matrycy obsługuje procesor i pamięć buforowa,przy47MB pamięci wewnętrznej odbywa się to sprawnie,jednak przy zapisie na głowną kartę pamieci , predkośc zapisu przy zdjęciach seryjnych w pełnej rozdzielczości odgrywa wazną rolę .
Dlatego szukam porady na temat zamienników tych kart XD na microSD z adapterem redukcyjnym.proszę o opinie uzytkowników którzy korzystają już z takiej zamiany.
Dzemski , - masz fajną galerję ,ciekawy sposób prezentacji ,wyszukane tło muzyczne.Suuuper.
Oly niedawno pokazał adapter kart microSD->xD, ale nie wiem jak się to sprawdza. Pytanie jest takie, czy prędkość zapisu jest uzależniona w tych przypadkach od samej karty, czy ma tu takżę duży wpływ samo urządzenie. Jesli urządzenie, to wielkiego skoku bym się nie spodziewał. Zaleta to większa pojemność w tym przypadku.
Nie chce mi sie gmerać po kartach katalogowych pamięci, ale taka przejściówka to głównie dopasowanie stykologii. Pewnie również timingów sygnałów i to wszystko.Nic skomplikowanego więc nie powinno mieć wpływu na szybkość o ile...o ile wyjście XD w aparacie nie ma wewnetrznych ograniczeń, ale raczej nie powinno mić.