Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : e-3 instrukcja obsługi

festin
4.04.08, 19:45
Witam,
mam pytanie do tych, którzy ostatnio nabyli e-3 - dostaliście do niego drukowaną instrukcję ?
właśnie wczoraj odebrałem moją nową "zabawkę" i ze zdziwieniem odkryłem, że w pudełku mam tylko cd-r'a i żadnej papierowej wersji (nawet angielskiej) :-(
Zadzwoniłem dzisiaj do foto-planet, sprawdzili w drugim egzemplarzu który mają i jest to samo.
W zasadzie, po kilkumiesięcznym użytkowaniu 510tki, trzymając e-3 "czuję się jak w domu", ale tak sobie pomyślałem, że przynajmniej na początku fajnie by było mieć coś drukowanego "na wszelki wypadek" w torbie ;-)
Stąd moje pytanie.

rocco
4.04.08, 19:49
Kupiłem E-3 w sklepie fotozakupy.pl.
Instrukcja drukowana, polska jest i to taka rozszerzona, kawałek książki ;)
Nawetr nie ma porównaia do tej z E-510 w której były tylko podstawowe zagadnienia.

salvadhor
4.04.08, 19:52
Zasadniczo możesz się awanturować, polskie przepisy wymagają, aby do sprzedawanego towaru była załączana natywna wersja instrukcji.

Być może sklep sprowadza sprzęt omijając oficjalnego dystrybutora na Polskę. Sklep szczerze mówiąc niewiele winny, no ale niech kombinują, skoro powiedzieli A. :)

lessie
4.04.08, 20:03
ściągnij ze strony Olka...mniej zachodu niż wojowanie ze sklepem
ale ja mądry jestem bo mam z pudełka

rocco
4.04.08, 20:12
A może poszukaj na Allegro?
Ja tam zawsze wolę drukowany tekst od wyświetlanego na ekranie, widziałem niedawno na Allegro oryginalne instrukcje, sprzedająca miał chyba trzy sztuki.
Zresztą sklep powinien Ci to dosłać, łaski nie robią.

Jeronimo
4.04.08, 20:39
ściągnij ze strony Olka...mniej zachodu niż wojowanie ze sklepem
ale ja mądry jestem bo mam z pudełka a jest rozszerzona w języku PL ? podaj linka

black_bird
4.04.08, 21:10
tez w fotozakupach robilismy z żonką i oboje mamy drukowaną ...

festin
4.04.08, 22:45
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. :-)
Teraz wiem, że taka sytuacja ździebko odbiega od normy co daje mi podstawy do dalszego działania ;-)

dzemski
4.04.08, 23:10
zasadniczo to wątek już był i nawet podawałem w nim link do PDF'a

festin
4.04.08, 23:32
pdf'a to ja mam (na rzeczonej płytce)
i w ostateczności pewnie sobie jakoś tą instrukcję wydrukuję.
(chodź zrobienie takiej zgrabnej, drukowanej dwustronnie, małej książeczki pewnie trochę wysiłku wymagać będzie - a ja strasznie leniwy jestem ;-) )

grizz
4.04.08, 23:35
pdf'a to ja mam (na rzeczonej płytce)
i w ostateczności pewnie sobie jakoś tą instrukcję wydrukuję.
(chodź zrobienie takiej zgrabnej, drukowanej dwustronnie, małej książeczki pewnie trochę wysiłku wymagać będzie - a ja strasznie leniwy jestem ;-) )

Włączasz na drukarce drukowanie broszury. 4 minutki i masz.

excel
4.04.08, 23:48
http://resources.olympus-europa.com//consumer/catalogs/41256904005028C0BE3674190250C12FC12573A300289EAF_E-3%20Instruction%20Manual%20PL.pdf

czmielek
5.04.08, 01:17
na pudełku masz napisaną zawartość i tam jest wyraźnie mowa że instrukcja powinna być w środku (przynajmniej na pudle od mojego 510 tak jest) więc ciśnij sprzedawce bo dać musi

Krolik77
5.04.08, 05:26
Kupiłem E-3 w sklepie fotozakupy.pl.
Instrukcja drukowana, polska jest i to taka rozszerzona, kawałek książki ;)
Nawetr nie ma porównaia do tej z E-510 w której były tylko podstawowe zagadnienia.

Ja też kupiłem w fotozakupy i otrzymałem tylko instrukcję na płycie cd

rocco
5.04.08, 07:09
Ja też kupiłem w fotozakupy i otrzymałem tylko instrukcję na płycie cd
No to masz pecha, ja bym poprosił o dosłanie.

festin
9.04.08, 14:33
W poniedziałek zadzwoniłem do olympusa co by się pożalić ;-)
Jakaś miła pani obiecała dosłać.
Dzisiaj przyszło :-):esystem2:

rocco
9.04.08, 15:30
Jak widać, warto poprosić :)
Zresztą w Olympus Polska pracują chyba same miłe panie.
Przynajmniej ja zawsze na takie trafiałem :)

kojot3.0
19.04.08, 11:00
Ma ktos może linka do instrukcji rozszerzonej ?

Piotr Grześ
19.04.08, 19:17
Kupowałem w fotozakupach i dostałem w pudełku instrukcję. Ale potem wszedłem na stronę OP i ściągnąłem rozszerzoną. Nic prostszego. Niestety jest w małym broszurkowym rozmiarze i przymierzam się do tego, jak to pociąć, by zrobić zgrabny podręcznik. A stron liczy ponad 160.