Zobacz pełną wersję : [OlyTest] TG-3 - mistrz mirrorów
Witajcie.
Dzięki Oleczkowi mogłam wypożyczyć TG trójkę na spływ kajakowy nad Biebrzą. Aparacik jest super. Nie przemięka i robi piękne zdjęcia.
Nie będę wchodzić w szczegóły techniczne, bo to nudne. Po prostu robiłam zdjęcia i tyle.
Tryb mirror jest tak cudowny, że większość fotek jest poodbijana. Wybaczcie. Pozdrawiam
Klikacz
właśnie nabyłem okazyjnie (mam taką nadzieję) TG-3,
nie daje mi spokoju jak wgrać soft od TG-4 żeby były RAW-y,
patrząc po specyfikacji wszystko praktycznie takie samo - brak tylko RAW w TG-3
ma ktoś pomysł ??
A po co Ci rawy, skoro jpegi są bardzo fajne?
Może do wyciągania z cieni?
Tafy nie mają krzywej świateł i cieni a szkoda, ale
Może do wyciągania z cieni?
imho zanim dojdzie się do szczegółów w cie-m-ni trzeba pozbyć się tego brutalnego wyostrzania :shock:
http://cdn0.mos.techradar.futurecdn.net/art/cameras/Olympus/Olympus%20TG-3/Hands%20on/Sample%20images/Olympus_TG-3-sample-exposure_metering1.JPG
Klikacz,
Twoje fotki są prześliczne - brawo - ale światło też było fajne.
co do RAW-ów to fajnie jakby były, tak na wszelki wypadek, błąd w WB, szumy, ekspozycja itp.
A tak zagłębiając dalej się w moją, może ciut rogata naturę, to diabli mnie biorą że korporacje producentów aparatów
wypuszczą na rynek "nowe" modele, z nowymi cyferkami na korpusie, które są niczym innym jak starym modelem ale z nowym softem.
Oczywiście nie dotyczy to tylko mojego ulubionego Olka ale całej reszty C, N, S też.
To trochę robienie z ludzi klientów Media Markt - żart oczywiście :)))