Zobacz pełną wersję : Grison-galeria
Będę wdzięczny za uwagi i komentarze.
1.
jurbassteck
13.03.08, 23:59
Witam!
Też jestem tu od niedawna, ale przeglądając forum wpadłem na Twoje zdjęcie... kiedyś przeczytałem w jakiejś mądrej książce, że fotografia czarno-biała, to jest gra światła i cienia. Nie chcę wyjść od razu na krytykanta i marudera, ale to zdjęcie jest jak dla mnie zbyt szare i zbyt mało kontrastowe... choć gdyby je troszkę poprawić byłoby niezłe :)
Dziękuję za komentarz. Gdy wrzuciłem zdjęcie na forum też zaczęło wydawać mi się jakieś takie...., ale klamka zapadła. Spróbuję coś z tym zrobić.
jurbassteck
14.03.08, 01:01
Powodzenia :)
Moim zdaniem kompozycyjnie wyszłoby zdjęciu na zdrowie gdyby było mniej góry, która niewiele wnosi. Po prostu drzewa drzewa plama drzew. Skały i krzyż mogłyby być tu jakimś punktem zaczepienia do stworzenia ciekawego kadru. Temat fajny. Powodzenia w dlaszych próbach.
tnij z góry i troche mały ten obraz jak na mój gust.
Dziękuję za uwagi. Troszkę przyciąłem i zwiększyłem kontrast. Mam nadzieję, że teraz jest trochę lepiej.
Moim zdaniem, znacznie lepiej. Fotografia nabrała wyrazu.
Ta sosna (pinia? ) obok krzyża ma potencjał, warto byłoby zrobic ciekawe zbliżenie.
Cale to miejsce jest warte co najmniej jednej sesji, trzeba by tylko popracowac na d tematem.
Podobne widoki fotografował Ansel Adams, z wiadomym skutkiem ;)
Dziękuję bardzo Rocco. W Alpy wybrałem się kilka dni po zakupie aparatu co zaowocowało mnóstwem zdjęć, które mają jedynie (aż) walor pamiątkowy dla mojej rodzinki. Następnym razem będę bardziej świadomy potencjału miejsca ;)
Postaram się wybrać coś jeszcze i poddać waszej ocenie.
K_Puchatek
15.08.08, 00:14
Nie znam się kompletnie na tego typu fotkach więc oddam tylko pierwsze wrażenie po zobaczeniu - rewelacja !
Świetny nastrój i uchwycenie chwili - podziwiam i trochę zazdroszczę...
PS
Uups - nie bardzo rozumiem dlaczego mnie wbiło przed post autora wątku gdzie jest zdjęcie o którym piszę...:roll::shock:
Po długiej przerwie wrzucam przyciętą wersję zdjęcia, które umieściłem dzisiaj w galerii. Zgodnie z sugestiami majki i Rafała Czarnego. Jestem wprost oszołomiony tak wielkim oddźwiękiem. Dziękuję.
Rafał Czarny
15.08.08, 00:16
To je ono, jak zwykli mawiać górale z góry Synaj.
Pewnie teraz przez dłuższy czas nic nie pokażę. Każda kolejna fotka będzie gorsza.
ostatnia naprawdę mjodna. pozdrawiam
Trzy kolejne fotki początkującego fotoamatora i ojca. Bardzo je lubię.
K_Puchatek
16.08.08, 23:37
narciarka - bardzo podoba mi się ujęcie, tylko coś z balansem bieli nie tak - niebieskawy śnieg wyszedł...
Pozdrawiam
Narciarka była uchwycona canonem A75. Nie miałem zbyt wiele czasu na ręczne ustawienie balansu bieli a w programach do obróbki zdjęć jestem nogą kompletną, dlatego tylko wykadrowałem. Pozdrawiam.
"Podczujnymokiem - REWELKA. Późniejsza trójka też ma klimacik. Trudno sfotografować dziecko niealbumowo, w sensie, że Ci napiszą - "do albumu". Tu nie napiszą. Ja tyż :D
Dziękuję agapiet. Chciałbym żeby każde zdjęcie miało klimacik. Nawet to albumowe. Niestety nie jest to łatwe. Dzięki za odwiedziny.
Fotka z autobusu, swietna
Te z samolotu bardzo fajne, nieszablonowe.
Ostatnie super tylko BB popraw.
"Narciarka" świetna.
Pozdrawiam
Dziękuje za wizytę i komentarze. A oto dwa kolejne zdjęcia.
narciarka świetna, zostawiłabym but razem z czubkiem :wink:
narciarka swietna i smieszna :) taki album to jest cos :wink:
a ostatnia szuflandia mz bylaby troszke ciekawsza, jesli bys pokazal caly ten ciag tych szuflad-tzn przymknal szkielko i przesunal bardziej w prawo. alr to mz tylko :) tak tez nie jest zle.
Czyżby moja top-modelka zaczynała mieć konkurencję...? :mrgreen:
Czyżby moja top-modelka zaczynała mieć konkurencję...? :mrgreen:
I to poważną konkurencję, jak widać :)
Fajne foty, szufladki za K@czym...
Fajne foty:)
A WB na śniegu jest jak dla mnie OK, przecież śnieg może być niebieski...
Nie chcemy być konkurencją dla nikogo. Po prostu pokazujemy co mamy najlepsego;) Moja modelka niechętnie pozuje, na razie za darmo ale co będzie dalej-nie wiem. Dzieki za komentarze i odwiedziny. Pozwolę sobie dodać kolejną fotkę.
Masz duże pole do popisu, zdjęcia w różnym klimacie i podejściu ale wszystkie, które się tu do tej pory pojawiły bardzo fajne. Największą uwagę zwróciłem chyba na kurzą stopę. Tak trzymać.
"Kurza stopa" i "Paszcza" świetne.
Świetne zdjęcia. Cieszę się, że zajrzałem do tego wątku.
Fotografia z autobusu rewelacyjna.
Rafał Czarny
19.08.08, 08:43
Ostatnie zdjęcie świetna.
Dziękuje za wizytę i komentarze. Dzisiaj wrzucam fotke z parku. Nic orginalnego ale zawsze.
K_Puchatek
23.08.08, 16:51
"paszcza" - kolejna rewelacyjna fotka - tak trzymać - Masz świetną modelkę - Próbuj to wykorzystać...
Pozdrawiam
Całkowice zgadzam się z K_ Puchatkiem ;) TAK TZRYMAĆ:grin:
Wracam po długiej przerwie i na początek zdjęcie mojej żony w makijażu autorstwa mojej córki:)
Kolejne zdjęcia mojej pociechy. Pomimo ich niedoskonałości technicznej bardzo je lubię.
"Paszcza" jest super, bardzo radośna fotka.
Ostatniim dwóm ewidentnie brakuje światła, są szare i bez wyrazu.
Za to "Makeup" jest super :)
Śliczna modelka i fajny pomysł chociaż trochę zwariowany ;)
PS
Ta dziewczyna ma potencjał, chętnie zobaczyłbym jeszcze kilka jej portetów.
Dziękuję Rocco za komentarz. Po odrzuceniu ojcowskich uczuć muszę sie zgodzić, że ostatnie fotki nie są do końca udane.
Jeśli dziewczyną nazywasz moją żonę to będzie ona z tego niezmiernie zadowolona;)
pozdrawiam