Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Olympus SP- 560 UZ

jorgu
7.03.08, 20:12
Witajcie od jakiegos czasu zacząłem sie interesować fotkami kupiłem sobie aparat Olympus SP- 560 UZ i chciałbym sie Was poradzić (zasiegnąć rady u PROFESJONALISTÓW) jak ten aparacik ustawić; jaka rozdzielczość,kompresja, czy polecacie dokupić do niego dodatkowe akcesoria itd.. sa to moje początki, a wiecie jak to jest duzo pytań i uczenie sie na błędach.

ziemia01
7.03.08, 21:07
Wszystko zależy od tego, jaką masz kartę, co będziesz robił ze zdjęciami (w jakiej rozdzielczości będą Ci potrzebne) jakie zdjęcia będziesz robił w związku z tym jakich potrzebujesz akcesoria. Jeśli teraz nic nie potrzebujesz albo nie wiesz co potrzebujesz, spokojnie rób zdjęcia jak poczujesz, że coś potrzebujesz to wtedy kup, nic na siłę.

Morlok
7.03.08, 23:00
Witajcie od jakiegos czasu zacząłem sie interesować fotkami kupiłem sobie aparat Olympus SP- 560 UZ i chciałbym sie Was poradzić (zasiegnąć rady u PROFESJONALISTÓW) jak ten aparacik ustawić; jaka rozdzielczość,kompresja, czy polecacie dokupić do niego dodatkowe akcesoria itd.. sa to moje początki, a wiecie jak to jest duzo pytań i uczenie sie na błędach.
Witam nowego "Olympijczka". Na takie pytanie nie odpowie Ci nikt opowiedzialn.
Co umiesz, sądząc z pytania raczej nie wiele. Poczatku zabawy bywaja kłoptliwe.
Na poczatek proponuję ( i ne będzie to czas trecony ) zacząć do DOGŁEBEJ LEKTURY INSTRUKCJI OBSŁUGI, TEJ PAPIERZANEJ I TEJ NA CD. ja wim, to NUUUUUUUUUUUdne jak przemówinie Gomółki na czść, ale ju to są informacjie ( przwdziwe) , a nie czyjeś poglądy.
I robić Żdjęcia do upojenia, wszytko, własna upalona zupę, bałagan a mieszkaniu i śliczne La Famme Fatale. Zobaczaysz od razu co nie tak. Dlaczego ????. Tego dowiesz się z nap takiej książczyny >

http://helion.pl/ksiazki/fotcnp.htm.
W podanym książce znajdziesz sporo podstawowych.informacji

I rób fotki. Dużo fotek. Wtedy dopiero dotaniesz zagż dawostkę :P
Ale już zobaczych czego Ci brakuje, a co już załapałaś.
Wiele odpowiedzi znajdziesz to na Wspaniałym i Prześwietnym :olekclubwww:
Polecam dział : Porady z dziedziny fotografii.
Jak zapełnisz już fotkami wszystkie dostane na rynku DVD-RAM to nawet pytać nie będzies.
I nawet braknie ścian na wieszanie Twoich dyplomów z Konkursu Word Press FOTO. :razz: Czego Ci życzę.
Czytaj, rób fotki, a jak pojawią się konkretne problemy z foceniem to tu jest wielu co naprawdę umieją i pomogą.
To nie jest zbywanie nowego, byś sobie nie myślał. Trzeba by napisać małą (ok.1000 stron) rozprawkę.
Jak już będziesz dłużej w klubie to zmieścisz w dziale oceny zwoje zdjątka i dowiesz czemu co nie teges albo głosy zachwytu.
Powodzenia :)
P.S. Nie daj się znajomym " co masz taki kamer-super" a gdzie genialne fotki. Mądrzy pomogą a opinie bęcwałów to miej w d...plecach
Pozdr