PDA

Zobacz pełną wersję : Kiedy na zdjeciu widac roznice miedzy C-770 i C-750?

tom soyer
17.05.04, 14:52
zakladam ze fotograf jest ten sam :)
czy (i kiedy :?: ) mozna zawazyc roznice na zdjeciu zrobionym tymi dwoma aparatami? zastanawiam sie czy na jakimkolwiek zdjeciu bedzie widac to, ze C770 jest o kilka stow drozszy (powiedzmy 100euro) ... :?
jakie sa wasze doswiadczenia?

(A)rturo
17.05.04, 15:16
Z informacji posiadanych przezemnie matryca w 770 i 750 jest taka sama wiec nie ma roznicy
to 100euro placisz za nowy dizajn, nowa obudowe, i za przydomek movie oraz stanardowa karte 128mb + dedykowany akumulator

tom soyer
17.05.04, 18:15
hehe
czyli jednym slowem "C-770 naciagacz" :) nie ciagnie mnie filmownie a w dodatku fotoaparatem. Lubie zatrzymane kadry. :D
Arturo
czy obudowa w C-750 mozna powiedziec "jest kiepska"czy "solidna"(w porownaniu np do 770)? mysle o zadrapaniach (niektore kolezanki maja dlugie paznokcie :D ), sladach po tlustych lapach i ich usuwalnosci (jak sie kogos prosi o zdjecie :x ) oraz o lekkich uderzeniach (czasami podczas przeciskania sie w tlumie "turystow" :cry: ).

(A)rturo
17.05.04, 19:46
c770 jest mniejszy od c750
obudowa wydaje sie trwalsza choc szybko sie rece poca i widac to na czarnej obudowie - mysle ze jest lepiej wykonana niz w c750
Mi tan aparat lepiej pasuej niz c750.
Z moich obserwacji wynika ze shuter lag jest mniejszy i jakby szybciej ostrzyl
I ten wspanialy 1,8` LCD...

arek1249
19.05.04, 23:40
zakladam ze fotograf jest ten sam :)
czy (i kiedy :?: ) mozna zawazyc roznice na zdjeciu zrobionym tymi dwoma aparatami? zastanawiam sie czy na jakimkolwiek zdjeciu bedzie widac to, ze C770 jest o kilka stow drozszy (powiedzmy 100euro) ... :?
jakie sa wasze doswiadczenia?

Z tymi matrycami o coraz to wiekszych milionach dla osoby amatorsko zajmujaca się fotografia to wielki pic. Sam posiadam Olka 760 i Canona A60 . Canon jak wiadomo ma matryce 2mil, Olek 3,2mli. Różnicy wcale nie widać, a nawet wskazał bym na Canona.
Zdjęcia wykonyję w rozdzielczości 1024 x 768- Canonem, 1200 x 960- Olkiem. Oszczędzam miejsce na kartach, a na odbitkach 13 x 18 ostrość niesamowita. Ziarenka nie uświadczysz.
Więc po co przepłacać ? No chyba że kolega ma większą matryce to wtedy musysz.
Pozdrawiam.

tom soyer
1.06.04, 16:59
mam jeszcze kilka watpliwosci (sprzecznych informacji) dot. tych dwoch aparatow. jakie roznice wystepuja w zakresie:
- obslugiwanych kart pamieci i ich pojemnosci? SD/xD?
- funkcji preselekcji czasu i przeslony?
- funkcji wbudowanej lampy blyskowej?

bede wdzieczny za wyjasnienia :)

vodnik
1.06.04, 20:19
Pamieci obslugiwane to xD, ale nie wiem za bardzo o co pytasz dalej. Moze jakies szczegoly, konkretne pytania.

arek1249
1.06.04, 20:39
mam jeszcze kilka watpliwosci (sprzecznych informacji) dot. tych dwoch aparatow. jakie roznice wystepuja w zakresie:

O ile ja sie połapałem w Twoim pytaniu to wygląda to tak :
1. Olek 720 do 770 obsługuje karty xD od 16 do 520MG
2. posiada preselekcję czsu , preselekcje przysłony, program "P"
3. lampa posiada liczbe przewodnią ok. 10 nic więcej z tej lampy nie wyciśnesz.
Nie wiem czy o to Ci chodziło.

tom soyer
1.06.04, 20:49

O ile ja sie połapałem w Twoim pytaniu to wygląda to tak :
1. Olek 720 do 770 obsługuje karty xD od 16 do 520MG
2. posiada preselekcję czsu , preselekcje przysłony, program "P"
3. lampa posiada liczbe przewodnią ok. 10 nic więcej z tej lampy nie wyciśnesz.
Nie wiem czy o to Ci chodziło.

o to mi chodzilo. na niektorych stronach sa informacje ze 770 obsluguje karty SD. w miedzyczasie znalazlem tez infomacje nt preselekcji w tych aparatach.

ale chcialbym jeszcze zapytac w ktorych olkach jest funkcja synchronizacji lampy blyskowej tzn wyprzedzanie lub opoznianie w stosunku do migawki? jak to dziala w tych aparatach? chetnie obejrzalbym fotki robione za pomoca tej funkcji.

wrocek
1.06.04, 22:38
C-720 obsługuje tylko kart SM (SmartMedia). Maksymalna pojemnoœć 128 MB.

vodnik
1.06.04, 23:48
No wiec w calej serii C-7xx jest tak przy lampie:

Auto, Wymuszenie (doswietlenie), redukcja czerw. oczu, synchronizacja z dlugimi czasami naswietlania (Slow1 - pierwsza kurtyna, Slow2 - druga kurtyna, oraz Slow1 RedEyeReduction). Chyba o tyle chodzilo.

tom soyer
2.06.04, 11:21
No wiec w calej serii C-7xx jest tak przy lampie:

Auto, Wymuszenie (doswietlenie), redukcja czerw. oczu, synchronizacja z dlugimi czasami naswietlania (Slow1 - pierwsza kurtyna, Slow2 - druga kurtyna, oraz Slow1 RedEyeReduction). Chyba o tyle chodzilo.

dzieki vodnik
teraz jestem pewien
pzdr

mjr
2.06.04, 15:15
A to jeszcze takie pytanko......

Dlaczego Olek 750 kręci 320x160 filmy, a 770 640x320 ???????

Może wystarczy tylko przeprogramować 750 by móc krecić filmiki o takiej samej rozdzielczości??

Czy ktoś potrafi jakoś wytłumaczyć??

vodnik
2.06.04, 17:42
Mysle ze jest to nieosiagalne. W C-770 zastosowano chip odpowiadajacy za kompresje MPEG.

mjr
4.06.04, 13:53
Mysle ze jest to nieosiagalne. W C-770 zastosowano chip odpowiadajacy za kompresje MPEG.

Dzięki

To mi się podoba

KONKRETNA ODPOWIEDZ !!!!!!

Ale gdyby u nas był 2" wyświetlacz to na 100% nie pomyślał bym o 770.
Mi się wygodniej trzyma 750.