PDA

Zobacz pełną wersję : ACDSee Pro 2

Krolik77
14.02.08, 12:14
Witam
Jestem zainteresowany zakupem ACDSee Pro 2 . Po przeczytaniu kilku opini na forum dotyczących rawów zassałem wersję trial . Program mi sie podoba a do tej pory robiłem fotki w formacie jpeg . Postanowiłem spróbować swoich sił w rawach . Niestety nie wiem co zrobić aby za pomocą tego programy otwożyć ORFa z Olka . W opisach w necie czytałem ze czyta ORFy z Olka , wersia Trial chyba nie .

Warmik
14.02.08, 14:26
może i czyta, ale te starsze, z E-3 może być problem

epicure
14.02.08, 15:40
Krolik77, skoro do tej pory nie wywoływałeś RAWów, to spróbuj darmowego RawTherapee. Jeśli nie miałeś z tym wcześniej do czynienia, to jest duża szansa, że teź Ci się spodoba, a kasa w kieszeni zostanie.

Krolik77
14.02.08, 16:24
Krolik77, skoro do tej pory nie wywoływałeś RAWów, to spróbuj darmowego RawTherapee. Jeśli nie miałeś z tym wcześniej do czynienia, to jest duża szansa, że teź Ci się spodoba, a kasa w kieszeni zostanie.

Właśnie zassałem RawTherapee 2.3 dzięki linkowi z forum i tobie za co ci dziękuję . No to teraz muszę poznać obróbkę rawów w czym napewno pomogą mi materiały znajdujące się na naszym forum lub necie .Pozdr.