PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus X-790 (fe-230) problem !!!!!! Pomocy!!!!!

budzio987
9.02.08, 14:22
Witam wszystkich!

Ma problem z aparatem olympus x-790 .....
Problem jest mianowicie taki:

Kiedy podłączam aparat do komputera za pomocą kabla usb wyskakuje komunikat -

(Nie rozpoznano urządzenia usb)...Jedno z urządzeń usb podłączonych do tego komputera ma awarie ,al system windows nie może go rozpoznać.Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu problemu,kliknij na ten komunikat.

Klikam na ten komunikat i wyskakuje okno w którym nic niema!!!

Aparat robi zdjęcia i wszystko jest ok poza tym mankamentem kiedy podłaczam go do kompa ....nie mogę wcale zgrać zdjęć na kompa!!!

Błagam pomóżcie mi z tym...!! :roll:

asfoto_p
9.02.08, 14:32
Spróbuj na innym komputerze i zobacz czy pojawi sie to samo. Jeśli tak to być może coś z kablem USB albo co gorsza z aparatem.

Mirek54
9.02.08, 14:37
A nie mozesz samej karty wlozyc do czytnika i zegrac.

rah
9.02.08, 14:58
Spróbuj wejść w "Menedżer urządzeń" po podłączeniu aparatu i zobacz, czy każde urządzenie jest dobrze zainstalowane? Może gdzieś jest żółty znak zapytania? Spóbuj zaktualizować sterowniki z tego miejsca.

Don Pedro
9.02.08, 15:31
W komputerze powinneś mieć kilka wejść USB, spróbuj kabelek podłązyć do innego wejścia USB Pozdrawiam i życze wielu pięknych zdjęć.

budzio987
9.02.08, 20:46
Spróbuj wejść w "Menedżer urządzeń" po podłączeniu aparatu i zobacz, czy każde urządzenie jest dobrze zainstalowane? Może gdzieś jest żółty znak zapytania? Spóbuj zaktualizować sterowniki z tego miejsca.

Zrobiłem tak i żaden żółty znak zapytania nie wyskakuje.....Chyba wszystko jest dobrze zainstalowane....

budzio987
9.02.08, 20:47
W komputerze powinneś mieć kilka wejść USB, spróbuj kabelek podłązyć do innego wejścia USB Pozdrawiam i życze wielu pięknych zdjęć.

Nic z tego....

budzio987
9.02.08, 20:50
Może to jest od tego ....Kiedyś jak zgrywałem zdjęcia odłączył mi kumpel kabel I po tym mi sie tak zrobiło...

Mieliście takie coś????

Morlok
9.02.08, 21:12
Kumplowi po pauzrach. Niech się za co innego ciągnie :evil:
Prwdopodobnie namieszało to we flash'u kości do obsługi USB-y.
Spróbój na innym kompie.
Jak masz gwarancję to serwis only, jak nie to kup czytnk karty.
A jeszce lepiej niech "ciągalski". Może będzie później uzywał mózgu, a nie łap do myślenia.
Powodzenia.

budzio987
11.02.08, 18:59
Zamówiłem czytnik kart z allegro ......

Dzięki za porady ;P