Zobacz pełną wersję : Problem z E-3
Witam
Od wczoraj zauważyłem dziwne obiawy w aparacie . Ustawiam przesłonę od F5.6 w zwyż aparat wczasie wykonywania zdjęcia wiesza się . Dzieje się tak tylko jak mam włączoną stabilizację IS1 lub IS2 . Do aparatu mam wgrane najnowsze oprogramowanie , podpięty obiektyw 14-54mm i grip . Wydaje mi się że będę musiał skorzystać z serwisu .
Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak sprawa wygląda z innym obiektywem .
sprawdź bo może to wina szkła, a nie puszki.
resetowałeś ustawienia ?
sprawdź bo może to wina szkła, a nie puszki.
resetowałeś ustawienia ?
Podpiełem 50-200mm i jest coraz gorzej już nawet wiesza się z wyłączoną stabilizacją zaraz zresetuję ustawienia ale to już raczej nie pomoże
a moze spróbuj bez gripa? moze cos z przekazywaniem napiecia nie tak?
a moze spróbuj bez gripa? moze cos z przekazywaniem napiecia nie tak?
Bez gripa wszystko jest ok . Wygląda na to że grip pojedzie do serwisu . Nie wiem tylko dlaczego grip nie ma podbitej gwarancji, otrzymałem go w promocji Olympusa .
black_bird
11.02.08, 17:19
Zauważyłem inny problem, zapomnialem wylaczyc stabilizacje uzywajac 14-54 mm, robilem zdjecia w lokalu gdzie wchodziłem w czasy 1/60s przy iso 500, zdjecia ostrzone na oko modelki nie byly do konca ostre - rękę mam pewna przy takich czasach ;).
Po wylaczeniu IS problem zniknął jak ręką odjął - foty ostre ze hej, czego nie moglem uzyskac z wlaczoną IS???? Mam wgrany nowy software umozliwiajacy miedzy innymi podpiecie stałki innego producenta. Czy tez spotkaliscie sie z takim efektem?
Zona ma jeszcze stary software, ide porobic proby, mam nadzieje, ze nowy Soft czegos nie namotał w stabilizacji.
Nie namotał ..;) ale nadal nie kumam co sie dzialo w tym pubie?